ADVENTURE DELUXE SPANJE VOOR SINGLES

PRAKTISCH

Data en leeftijden:
09/09 -16/09/2023: Singles 40-56 jr
16/09 -23/09/2023: Singles 50-65 jr
Wie is al ingeschreven?

Hoe sportief moet je zijn?

Prijs:
€ 1199 twin kamer
+€ 220 privé-kamer
Wat is inbegrepen?

Catering: Vol pension

Aantal deelnemers: min 10 - max 17
m/v-aantal: fifty-fifty (max afwijking 60/40)

Locatie:
Ainsa, Huesca, Spaanse Pyreneeën

Accommodatie:
Hotel Dos Rios

ADVENTURE DELUXE SPANJE VOOR SINGLES 

Perfecte mix tussen genieten, chillen en avontuur. Voor singles die zowel genieten van avontuur als van relaxen.

Omringd door de  prachtige, zonnige Spaanse Pyreneeën. In gezelschap van vakantiegenoten die er net zoveel zin in hebben als jij, beleef je allerlei avonturen dicht bij de natuur, zonder je te moeten afmatten. Al zijn er voor de sportieveling ook extra's mogelijk om zich uit te leven.

Het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido verken je zowel per 4x4, per raft, per kajak en ook te voet.

Al is het hotel waar je verblijft, met zijn hippe, frisse look en leuke plekjes ook gewoon een heerlijke plek om te zijn. Waar je bekomt van je avonturen en waar je bijkletst met de andere Tomeeto reizigers die net zo houden van avontuur en rust als jij. En dat in de unieke setting van de Spaanse Pyreneeën.

Eten doen we zowel op hotel als in lokale restaurantjes. En picknicken, dat doen we sowieso op de meest adembenemende plekjes.

DIT MAAKT DEZE VAKANTIE ZO HEERLIJK

✔ Dicht bij de indrukwekkende natuur zonder echt sportief te moeten zijn
✔ Veelzijdige mix van activiteiten
✔ Kleine groep (min 10, max 17 deelnemers)

DIT GARANDEREN WE JE:

Enkel wie binnen je leeftijdsgroep valt, wordt toegelaten.
Aantal mannen/vrouwen fifty-fifty (afwijking nooit meer dan 60/40)
Gezond groepsgevoel. De enthousiaste, betrokken Tomeeto begeleid(st)er zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in de groep.

PRIJS: € 1199

inclusief verblijf in Hotel Dos Rios, alle maaltijden, alle activiteiten waaronder 4x4-excursie, rafting, bodega, ...

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in Hotel Dos Rios (twin kamers)
 • Elke ochtend heerlijk en gezond ontbijtbuffet (7x)
 • Lunch in gerenommeerd wijnhuis (1x)
 • Diner (7x): regelmatig uit eten op een ander adresje (af en toe in het hotel zelf)
 • 5 dagen met begeleide en uiterst gevarieerde activiteiten (o.a. 4x4-excursie, rafting, bodega, ... details zie verder)
 • Alle nodige materiaal en gediplomeerde begeleiding voor avonturenactiviteiten
 • Enthousiaste en betrokken begeleider voor je groep

Niet inbegrepen

 • Vervoer vanuit België h/t (ca 1200 km, carpoollijst wordt voorzien - hier kan je ook medereizigers zoeken voor een vlucht en huurwagen)
 • Optie privé-kamer (+ € 220, vraag na of deze nog beschikbaar zijn)
 • Optionele canyoning op de rustdag (+ €60)
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering (verzekeringen via Tomeeto af te sluiten: annulatie- en reisbijstand aan 7,9 % van de reissom, enkel annulatie aan 6,5 % van de reissom of enkel reisbijstand aan € 3/dag) - opgelet: voor deze vakantie is een reisbijstandsverzekering verplicht (mogelijk heb je deze al)

WEEKPROGRAMMA

Deze week bevat een uiterst gevarieerd programma waarbij je de natuur beleeft van dichtbij zonder je te moeten afmatten. Al kan een sportieveling hier en daar een extra uitdaging meepikken natuurlijk. In het hippe, frisse hotel met zonneterras en lounge is het ook heerlijk vertoeven. We lassen dus ook een vrije dag in waarop je optioneel canyoning kan doen. De volgorde van de dagen wordt optimaal afgestemd op het weer. Hieronder lees je wat de verschillende dagen inhouden.

4x4 EXCURSIE

Samen met je Spaanse gids trekken je per 4x4 door het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido. Langs verschillende stops hoog in de bergen die enkel een local kent. Sommige plekken zijn bijzonder omwille van de flora en fauna, bv. de vele soorten gieren typisch voor deze streek. Andere stops zijn ronduit adembenemend kwa uitzicht. Voor de picknick wordt een tafel uitgezet en krijg je allerlei kazen en charcuterie uit de streek voorgeschoteld. Een lunch die je niet snel zal vergeten.

TREKTOCHT DOOR HET NATIONAAL PARK

Vandaag maken we te voet een prachtige tocht met zicht op de ietwat mysterieuze Monte Perdido. Afdalen doe je met zicht op de indrukwekkende Anisclo kloof. De tocht wordt aangepast aan het gemiddeld niveau van de groep. Een alternatief (of kortere wandeling) wordt voorzien voor wie die dag niet in form is.

VRIJE DAG: CANYONING?

Voor wie niet genoeg krijgt van het avontuur bieden we op de vrije dag canyoning aan (+€ volgt nog). Canyoning is de meest complete en veelzijdige bergsport. Je volgt de loop van een bergrivier en ontdekt zo prachtige stukjes natuur buiten het bereik van de gewone wandelaars. Waterpret met een stevige portie adrenaline.

De vrije dag kan je natuurlijk ook gebruiken om te relaxen, of om de leukste plekjes te ontdekken in de omgeving. Je begeleiding overlaadt je graag met tips.

RAFTING

In een rubber bootje trotseren jullie een woest kolkende rivier. Dat kan alleen door goed samen te werken in team. Je start met een korte intro op de oever. Gewapend met een roeispaan volg je de instructies van de gids. Een slag gemist? Geen paniek. Op tijd en stond een verfrissend duikje hoort er helemaal bij, hier in het warme Spanje.

KAJAKTOCHT

Kajaktocht op het imposante El Grado meer. Een mooie tour over water, langs steile rotswanden, met stops o.a. picknick aan de meest idyllische plekken.

BEZOEK OPUS DEI KLOOSTER EN WINE TASTING

In de voormiddag bezoeken we het intrigerende Opus Dei klooster Torruciudad. 's Middags lunchen we in een gerenommeerd wijnhuis. Hierna bezoeken we de schilderachtige wijngaarden en de bodega. We sluiten de dag af met een wine tasting.

IN DIT HOTEL ZAL JE VERBLIJVEN

Nadat je je hebt uitgeleefd in de bergen rondom, kan je je in het hotel heerlijk ontspannen. Ons hotel is immers voorzien van een living room met schilderachtig uitzicht op de natuur rondom. Waar je bijkletst met de andere Tomeeto reizigers die net zo houden van zowel avontuur en rust als jij. En dat in de unieke setting van de Spaanse Pyreneeën.

+ 7 overnachtingen in het hippe, frisse Hotel Dos Rios (score Booking com: 8.8/10)

+ Voorzien van een zonneterras en lounge met uitzicht op de natuur rondom

+ 2-persoonskamers (aparte bedden, je deelt je kamer met iemand van je geslacht), privé-kamer op aanvraag mits toeslag

+ Heerlijk en gezond ontbijtbuffet

+ Ligging hotel vlak bij oude centrum van het prachtige, middeleeuwse Ainsa

+ Uiterst vriendelijk personeel (score Booking com: 9,2/10)

DIT WEER MAG JE VERWACHTEN

Weergoden zijn onvoorspelbaar, toch dit is het gemiddelde weer in september in Ainsa:

 • Temperatuur rond 25 - 30 graden
 • In de regel stralend blauwe hemel
 • Weer in de bergen kan wel grillig zijn: onweer kan voorkomen, meestal is dit ’s avonds
 • ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af in de bergen

Meer informatie over het klimaat ter plaatse: Weatherbase.

Weersvoorspelling vind je op: Accuweather.

HOE SPORTIEF MOET JE ZIJN?

 • Voor deze reis moet je niet echt sportief zijn. Twee uur kunnen wandelen met 100 meter hoogteverschil is voldoende als basis. Wie wil kan meer uitdaging aangaan.
 • Voorafgaande kennis of ervaring is niet noodzakelijk
 • We zijn actief, maar met de nodige pauzes. Er wordt altijd gewacht op de laatste.

TER INFO

 • Deze reis wordt georganiseerd door onze partner X-Adventure , sinds meer dan 15 jaar gespecialiseerd in canyoning en avontuurlijke bergsportvakanties
 • 3 weken voor afreis ontvang je de vertrekdocumenten en groepssamenstelling

ERNAARTOE: RIJ (SAMEN)

CARPOOLEN:

Afstand Brussel - Ainsa: 1200 km (13u) Wij zorger voor een interactieve carpoollijst zodat je met anderen kan afspreken om samen te rijden . Carpoolen is economisch, ecologisch en gezellig. We merken vaak dat de carpoolers er al een gezellige roadtrip hebben opzitten (samen gaan eten, boeiende gesprekken onderweg, ...) nog voor de vakantie begint. Of je kan op deze lijst ook iemand zoeken om dezelfde vlucht te nemen en een huurwagen te delen - aanbevolen luchthavens: Barcelona of Toulouse.

SINGLES VAKANTIES...? WAAROM?

Door te luisteren naar de wensen en feedback van de deelnemers van de afgelopen jaren, kunnen we vakanties aanbieden die specifiek ingaan op je voorkeuren als single:

* GARANTIE: groepen met leeftijdsgenoten
* GARANTIE: een evenwichtige mix tussen mannen en vrouwen (fifty-fifty, max afwijking 60/40)
* Een sociale groepssfeer waar je vanzelf nieuwe mensen leert kennen
* Niks moet alles kan

Dit is voor ons evident, en een garantie, terwijl andere reisorganisatoren hiernaar streven. Je zal het maar voorhebben dat uitgerekend op jouw reis bijna iedereen 20 jaar ouder of jonger is. Of dat je een groep hebt met 12 vrouwen en 3 mannen. Die mannen die oorspronkelijk "hoera!" dachten worden deze sfeer al snel moe. Niet zo bij Tomeeto. Een evenwichtige groepssamenstelling is volledig onze dada.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

09/09 -16/09/2023: Singles 40-56 jaar
16/09 -23/09/2023: Singles 50-65 jaar

Prijs: € 1199 pp | +€ 220 pp toeslag single kamer (op basis van beschikbaarheid)
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot (30 % van reissom)