Blog maart: Al wie niet spring

Cliffjumpen in slow motion beschreven: je gaat naar boven. Vol vertrouwen dat je gaat springen. Tot je daar staat. Akelig die afgrond. Maar ze teast je. Ze weet dat je gaat springen en dat weet je zelf ook. Toch is daar vanbinnen die angst. Die angst slaagt erin enorm aan te zwellen, veel twijfel te zaaien “ga toch gewoon terug”. Het is niet meer dan een gevecht met jezelf. Tot je je uiteindelijk met een bijna doodsverachting jezelf in het diepe smijt. Eens jezelf overwonnen is het alleen maar zalig. Je hangt intense seconden in de lucht, plonst in het water. Gaat kopje onder, het water kolkt en kolkt rond jou. Tot je boven komt, herboren, bevrijd en met een ab-so-luut yoeeeehoe gevoel!

Ene Lao Tzu had overschot van gelijk: wie anderen overwint is sterk, maar wie zichzelf overwint is oppermachtig.

Zelf ben ik een aantal keer gesprongen. Bijvoorbeeld toen ik in 2018 mijn baan opzegde om full time voor Tomeeto te gaan: boy, was I afraid!! Maar het heeft zich ZO geloond.

Het zijn niet altijd Grote Projecten waarvoor je moet springen. Ik herinner me dat ik soms ook met een héél bang hartje op date ging. Of ging aankloppen bij de buren om hulp als ik me rock bottom voelde na mijn scheiding. Dat soort kleine sprongetjes op een moment dat je je klein voelt, zijn soms nog de moedigste van al.

Veel deelnemers van Tomeeto zijn ook zelf-overwinnaars. Vaak is het de eerste keer dat iemand op singles of éénoudervakantie gaat. In een vorig hoofdstuk was iemand misschien nog in de nestwarmte van een gezinnetje of een relatie, en nu moeten hij zich weer heruitvinden, een nieuw netwerk vinden, een nieuwe draai, … Een enorme sprong!

Ene Baz Luhrman zei: The race is long, and in the end it is only with yourself.

Om het samen te vatten: al wie niet springt, ontzegt zichzelf veel. Veel plezier, veel ontmoetingen en veel magie. En een ab-so-luut yoeeeehoe-gevoel zo af en toe. Dus telkens de afgrond je teast, spring, spring, spring, telkens weer.

Mag ik hierbij fijntjes onze singles vakanties of éénoudervakanties suggeren?

Samen met 5450 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *