Blog mei: de pauze-knop

Ooit las ik een boek met als titel “de mannelijke hersenen”. Jaja, lach maar. Alle 157 bladzijden waren boeiende literatuur. Vele dingen ervan zijn blijven hangen, één ervan is iets dat zowel op vrouwen als mannen van toepassing is: hoe vaker wij dezelfde dingen herhalen, hoe hardnekkiger deze patronen zich inslijten in onze zenuwbanen.

Een klassiek voorbeeld is als je een route moet afleggen waarvan het eerste stuk samenvalt met je dagelijkse rit naar het werk. Kans is groot dat je al bijna aan je werkplek bent als je beseft dat je daar niet moest zijn. Dju toch.

Het kan niet de bedoeling zijn dat onze dagen geregeerd worden door onze onbewuste gewoontes. Dat is zoals elke dag spaghetti bolognaise eten, zonder dat je het beseft. Terwijl het iets van Pascale Naessens, Jeroen Meus of pak dan nog Piet Huysentruyt had kunnen zijn.

Daarom is het gezond af en toe de hakken in het zand te zetten en de pauze-knop in te drukken. Dit doet gewoontes verschieten, waardoor ze vanzelf het hazenpad kiezen (maar de snoodaards komen ook graag terug, opgepast!)

Daarom doet vakantie zoveel deugd. Weg uit je routine krijgt alles een ander perspectief, anders zo prangende zorgen verbleken, nieuwe ideeën onstaan. Plannen worden gemaakt, zowel om vervelende dingen van de hand te doen, als verfrissende dingen te gaan proberen.

Bij Tomeeto bieden we je graag enkele aanlokkelijke pauze-knoppen aan, vakanties in heerlijke oorden. En wat nog onze grootste troef is: de andere deelnemers die met je meereizen. Tomeeto is heel trots op het zalige doelpubliek dat ze aantrekt. Jij kan er deel van uitmaken. Denk er maar eens over na…

Samen met 2450 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *