singles vakantie daten

Blog november: Dienen singles vakanties om te daten?

Dienen singles vakanties om te daten?

Aha – dat is de vraag van 1 miljoen!

Meestal als ik vertel dat ik vakanties “voor singles” organiseer, is het alsof ik heb gezegd: vakanties “om te daten”. Nochtans zijn singles en daten twee verschillende begrippen. Maar ons brein is al sinds de oertijd geprogrammeerd om snel te associëren, bv tijger = gevaar. Al te traag associëren, en je zit al tussen zijn tanden. Goed van ons brein dus. Vooral als het gaat om oerinstincten gaat ons brein graag erg kort door de bocht. Daten bevindt zich in het domein van de voortplanting. Needless to say dat onze hersenen hier razendsnel associëren. De concurrentie, je weet wel.

Laten we ons brein toch ook op het woord “vakantie” wijzen. Vakantie zit in het domein van de ontspanning. Niet gelinkt aan overleven of voortplanten. Maar we leven nu eenmaal niet meer in de oertijd. Wanneer kwam je laatst onverwacht een tijger tegen? De stress komt nu o.a. van ons sneller dan snelle levensritme. Daarom is regelmatig ontspannen belangrijk. Ook eenzaamheid is een ambetantigheid waar tegenwoordig zelfs de meest sociale mensen mee worden geconfronteerd. Dan kan het uiterst aangenaam zijn om te ontspannen in groep. Zeker als je daarbij nieuwe mensen ontmoet die dezelfde dingen leuk vinden als jij.

Besluit hier niet uit dat we tegen daten zijn. Absoluut niet. Alle positieve vibes op onze vakanties, zijn héél welkom. Kan gaan van iets klein (een glimlach), over gewoon plezier maken, deugddoende gesprekken, uitbundig feesten, tot blijvende vriendschappen, of een ontmoeting met iemand die een gevoelige snaar raakt. Het maakt niet uit wat je verwacht als je meekomt, als het maar op één of andere manier echt de moeite was.

Samen met 3000 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *