EENOUDERVAKANTIE ZEILEN IN ZEELAND

EENOUDERVAKANTIE ZEILEN ZEELAND

Data:
04/08-11/08/2023

Prijs: (details)
€ 580 per persoon

Voor wie:
Eenoudergezinnen: mama OF papa met kinderen vanaf 8 tem 13 jaar
Wie gaat al mee?

Aantal éénoudergezinnen:
Max 6 gezinnen

Schip: zeilklipper Nieuwe Maen

Haven: Zierikzee

TIJDENS DEZE EENOUDERVAKANTIE:

Vergeet alles wat vertrouwd en gewoon is, want op zeilschip de Nieuwe Maen beleef je een avontuur zonder vaste grond onder jullie voeten. Met zeilen hijsen, zeemansknopen, snorkelen, droogvallen, oesters (iew?) plukken en slapen in je kajuit. En alle maaltijden voor jullie vers bereid in de kombuis.

En met een beetje geluk zien we zeevonk. Dat valt in augustus nogal eens voor in de Zeeuwse wateren. En doorheen deze zeevonk zwemmen is helemaal een magische ervaring.

TROEVEN VAN DEZE VAKANTIE:

✔ met z’n allen op zee per zeilschip is geen voorgekouwde kost maar een machtige ervaring die blijvende herinneringen nalaat
✔ Allerlei leuke activiteiten op ons programma zoals snorkelen, droogvallen, zeehonden spotten, zeemansknopen, leggen en touwen leren gooien, van boord springen, zwemmen rond het schip…
✔ Doorwinterde, ervaren schipper Gaby met uiterst sympathieke bemanning
✔ Vakantie dicht bij huis (1h15 uur rijden vanuit Antwerpen) en toch er helemaal tussen uit zijn
Vol pension – alle maaltijden vers bereid, lekkere en toegankelijke keuken

DAAROM IS EEN EENOUDERVAKANTIE ZO HEERLIJK:

Groepsactiviteiten voor volwassenen en kinderen, op maat van de kinderen
Quality time met je kind(eren)
✔ Speelkameraden voor je kind(eren)
✔ Bijkletsen onder volwassenen waarmee je op dezelfde golflengte zit
✔ Je staat er niet alleen voor – zo kan je je als ouder ook echt ontspannen.

PRIJS: € 580 per persoon

alle maaltijden inbegrepen

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen op het schip (elk gezin heeft een eigen kajuit met lavabo)
  • 7x ontbijt, 5x lunch en 7x avondmaal
  • Alle activiteiten op het programma
  • Bedlinnen
  • Havengelden en schoonmaakkosten

Niet inbegrepen

  • Vervoer- en parkeerkosten (bijna iedereen komt al carpoolend, hiervoor krijg je een lijst)
  • Eventuele kosten buitenboord
  • Dranken anders dan water
  • Handdoeken
  • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering: verzekeringen via Tomeeto af te sluiten: annulatie- en reisbijstand aan 7,9 % van de reissom, enkel annulatie aan 6,5 % van de reissom of enkel reisbijstand aan € 6/dag (gezin van 2 personen) of € 8/dag (gezin vanaf 3 personen)

EENOUDERVAKANTIES...? WAAROM?

Eenoudervakanties zijn er voor wie door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat. Dat zijn niet enkel singles. Ook mensen waarvan de partner verhinderd is door bv werk of medische omstandigheden. Of nieuw samengestelde gezinnen die niet samen op vakantie gaan.

Het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kunnen ontspannen op vakantie. Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat, rust de verantwoordelijkheid enkel op jouw schouders. Niet zo bij Tomeeto. Bij ons ben je niet de klok rond in je eentje “in charge”. Als je bv. even ziek bent, is er iemand om het over te nemen.

Wij vinden ook dat kinderen/jongeren recht hebben op een ontspannen mama of papa op vakantie. Je kinderen voelen dat jij écht ontspannen bent, en het doet hen nog zo deugd.

En je kinderen hebben bovendien leeftijdsgenoten. Terwijl jij even een terrasje doet onder volwassenen.

DIT IS HET SCHIP & VAARGEBIED

Zeilklipper de Nieuwe Maen

De Nieuwe Maen is een schip met geschiedenis. In 2021 bestond het precies 130 jaar. Het werd gebouwd in 1891 voor het vervoeren van bakstenen. Later werd het schip gebruikt voor het vervoer van hout. In de jaren tachtig is de Nieuwe Maen voor het eerst verbouwd als passagiersschip en in 2005 werd de klipper nog eens grondig verbouwd. Nu is het een hedendaags schip dat voldoet aan de huidige eisen omtrent comfort en veiligheid. En is bovendien weer origineel getuigd als eenmast-klipper met gaffeltuig, fok en kluiver.

Je overnacht in 2- of 4-persoonskajuiten in het ruim. Ineens een aanmoediging om niet teveel mee te sjouwen aan boord want dat deden passagiers in 1891 ook niet 😀.
Aan boord zijn 2 gedeelde douches en 2 gedeelde toiletten. Daarnaast kan je ook douchen aan wal in de havenhuizen (inbegrepen).

Vaargebied

De haven Zierikzee ligt aan het nationaal park Oosterschelde met prachtige natuur en enorm helder water. Niet voor niets dat er veel duikers naar dit gebied komen. De onderwaterfauna is heel bijzonder en divers. Regelmatig zijn er zeehonden en bruinvissen te spotten.

In augustus kan je met een beetje geluk het licht in de zee zien: zeevonk. En wie weet er doorheen zwemmen. Een magische ervaring.

SCHIPPER GABY

De sympathieke schipper Gaby Koomen woont op haar schip. Het varen zit haar in de genen. “Mijn opa is Chinees en Aziatische piraten maken deel uit van onze stamboom.”

20 jaar geleden ging ze varen als matroos in de beroepsvaart op zeilende passagiersschepen. Ze ontdekte er al snel dat iedereen op het schip, van kok en matroos tot kapitein even belangrijk is. Als de matroos geen lijn gooit, het zeil niet hijst of omlaag haalt, gaat het mis. Ze observeert hierdoor steevast leuke groepsprocessen op haar schip.

Schipper Gaby leert met veel geduld en humor haar passagiers aanleggen, wegvaren, sturen, … Het is haar filosofie dat de schipper niet de enige aan boord mag zijn die het schip kan manoeuvreren. Zo is het schip nooit stuurloos als de schipper iets overkomt.

ERNAARTOE: CARPOOL ERHEEN OF NEEM DE TREIN

Met de auto / al carpoolend: Ongeveer twee weken voor vertrek krijg je een lijst met alle e-mailadressen en woonplaatsen zodat je kan afspreken om te carpoolen. Dit verloopt altijd prima.

Afstand Antwerpen - Zierikzee:
1h15 min (zonder verkeer)

Parkeren in de buurt: parkeerterrein aan de Hoofdpoortstraat (tot op heden gratis)
Met het openbaar vervoer:
Neem de trein naar het station van Goes, daar kan je de bus connexion 132 naar halte Zierikzee Sas nemen. Vanaf deze halte 1,5 km stappen.
Of: neem de trein naar station Rotterdam Zuidplein. Daar neem je de bus connexion 395 naar halte Zierikzee Busstation. Vanaf deze halte 1,2 km stappen.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

Voor eenoudergezinnen: mama OF papa met kinderen van 8 tem 13 jaar:
04/08-11/08/2023

Klik hier om te bekijken wat er te beleven valt.

Prijs: €580 per persoon
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot (30 % van reissom)