WAT IS DE EXTRA ACTIVITEIT TIJDENS JOUW WEEKEND?

Welke extra activiteit (naast wandeltochten) wordt op jouw favoriet weekend georganiseerd?

We strikken hiervoor de juiste mensen met zowel passie voor de activiteit als het begeleiden van anderen. Vaak druk bezette mensen ;-). Daarom is niet altijd meteen bekend op welk weekend we welke activiteit aanbieden. Een beetje zoals een "plat du jour". Een fijne verrassing 🙂

Hieronder zie je enkele activiteiten die op voorgaande weekends al werden aangeboden. Mogelijk is het één daarvan, of weer iets compleet nieuws. Who knows...

Eens de activiteit bekend is, wordt de datum erbij gezet.

SVEN LEERT JE PROFIELFOTO’S MAKEN

SHINE ONLINE MET JE PROFIELFOTO

Bij een eerste ontmoeting in real life is je gezicht het eerste wat anderen opvalt. Bij een “digitale ontmoeting” is dit je profielfoto. Een profielfoto neem je dus best niet zomaar raprap.

Professioneel fotograaf Sven Soetens verklapt je kort de belangrijkste kneepjes van het vak. De do’s en zéker ook de don’ts van profielfoto’s maken. Zodat je online kan shinen met een profielfoto met een aantrekkelijke en open uitstraling. Een profielfoto die lichtjes nieuwsgierig maakt. Want, as you know, there is no second chance to make a first impression.

Jullie gaan zelf in groepjes aan de slag. En worden in de praktijk ondersteund door Sven. Een geavanceerd fototoestel kan, maar is geen must, want met je smartphone kan je zeker ook aan de slag.

Ingepland tijdens het Hike & Bike weekend:
24/03-26/03/2023 (singles 40-55 jr)

GOLFEN MET EEN HOEK AF

Boerengolf

De gîte waar het weekend doorgaat ligt op de Ferme de la Bourgade, bekend voor de lekkere melk, boter, kaas, ... maar ook voor zijn boerengolfbaan. Boerengolf is een buitensport overgewaaid uit Nederland. Het is een variatie op het reguliere golfspel. Behalve dat je hier in plaats van over een glooiend grasland, je balletje slaat over weilanden, beekjes, struiken en ja, een occasionele koeienvla (of zeg maar bal, want bij boerengolf hebben deze een diameter van ca 15 cm) . Voorkennis is niet noodzakelijk, integendeel, enige onhandigheid is alleen maar plezant voor je omstaanders 🙂 Tijdens de boerengolf is het moeilijk jezelf al te serieux te nemen. Hilariteit verzekerd!

Ingepland tijdens het Hike & Bike weekend:
31/03-02/04/2023 (singles 50-65 jr)

SATOKO LEERT JE JAPANS KOKEN

Satoko480

Workshop Japans koken

Satoko Kishimoto kan simpelweg niet kiezen tussen koken en mensen leren koken, dus ze doet het beide met evenveel toewijding. Ze leert je de kneepjes van het vak van zowel de moderne als de traditionele Japanse keuken. Je hebt snel door dat de Japanse keuken zoveel diverser is dan enkel sushi - al is dit nog zo lekker!

Satoko is vooral bedreven in gezonde Japanse dagelijkse kost. Tijdens haar kookworkshops gebruikt ze enkel ingrediënten die hier in België gemakkelijk te verkrijgen zijn. Haar focus ligt op eenvoudig en toch verrassende bereidingen. Zodat je dit gemakkelijk thuis kan namaken. Bovendien zorgt zij voor prints van alle gemaakte recepten.

Satoko is geboren in Tokyo en kwam in haar 20er jaren naar Europa. Ze geeft haar kookworkshops in het engels. Iedereen die echter een beetje engels spreekt of verstaat, kan dit moeiteloos volgen.

Ingepland tijdens weekend: nog niet bekend

temaki-zushi250gyouza250food3_250

SOFIE LAAT JE SAMEN ZINGEN

Sessie samenzang

Wanneer heb jij voor het laatst gezongen? En weet je nog hoe bevrijdend dat kan zijn, gewoon uit volle borst zingen? Zingen is ontspannend en verbindt mensen. Een ideale activiteit voor Tomeeto.

Misschien denk je wel (ten onrechte?) niet te kunnen zingen. Geen probleem, bij ons moet je niet solo zingen, we zingen samen.

Deze zangsessie wordt vakkundig begeleid door Sofie Dee, zangeres (o.a. bij North Side Bigband) en vocal coach. Haar muzikale palmares is veel te lang om op te noemen, maar misschien herinner je haar performance in de Voice Van Vlaanderen.

SHARMILA LEERT JE IMPROVISEREN


Workshop Improvisatietheater

Improvisatie is een vorm van theater waarbij je zelf het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzint. Theater vanuit het niets…

Tijdens deze workshop improvisatietheater is het in eerste instantie lachen geblazen. Vooral jezelf en de anderen niet au serieux nemen. Toch zit er ook een heel scala aan vaardigheden achter: fantasie, inlevingsvermogen, luisteren, focussen, samenwerken en een grote dosis speelsheid.

Bij improvisatie kan je niets fout doen. En toch is het van belang dat dit in goede banen wordt geleid. Dit wordt gedaan door Sharmila Madhvani, ervaren improvisatie-actrice bij het gezelschap Improfiel. In haar dagelijks leven is zij schrijfster en psychologe. Klik voor meer info over Sharmila Madhvani.

MOUNTAINBIKEN

MOUNTAINBIKEN DOORHEEN HET LAND VAN HERVE

Het Land van Herve met zijn glooiende landschappen en paadjes tussen weilanden en hagen, is dit een prachtige streek om je buiten uit te leven op de mountainbike. De trails zijn tegelijk laagdrempelig voor beginners en speels voor de geoefende mountainbiker. Van de modderwegjes tot de heuvelruggen met kilometerver uitzicht: je verkent het allemaal. Zonder risico op verloren rijden, want je begeleider wacht steevast op de laatste.

Onze mountainbikers komen steevast onder de modder maar met een grote smile van oor tot oor terug aan de gîte. Zo deugd dat dat doet.

De mountainbiketochten zijn begeleid. Ook is het mogelijk om een mountainbike (met of zonder klikpedalen) en helm te huren tijdens je weekend.

Ingepland tijdens weekends Land van Herve:
11/03-13/03/2022 (singles 35-49jr)
18/03-20/03/2022 (singles 25-39jr)