Info Impact Covid-19

Laatste update: 04/06/2020


Gaat mijn vakantie met Tomeeto deze zomer door? De kans is nu wel héél groot!

De grenzen gaan open

Vanaf 15 juni gaat de Belgische grens open. In al onze bestemmingen zijn we terug welkom vanaf ten laatste 1 juli. Goed nieuws dus

Wat met de maatregelen?

Elke sector krijgt protocollen met noodzakelijke maatregelen om een heropflakkering van de pandemie te voorkomen. Dit gaat over onderlinge afstand, groepsgroottes, gebruik mondmaskers etc. Wij zullen deze protocollen op al onze vakanties volgen. De veiligheid van onze deelnemers staat voorop;

Gaan alle vakanties van Tomeeto door?

In maart, april en juli heeft Tomeeto enkele vakanties moeten annuleren. Ofwel omdat ze verboden waren, ofwel omdat de verkoop te lang heeft stil gelegen, ofwel omdat de maatregelen niet verenigbaar waren met het concept (bv zeilweekends begin juli). Wie ingeschreven was op deze vakanties is door ons gecontacteerd. Alle andere vakanties gaan door. Als je van ons niets hebt gehoord, geldt: geen nieuws, goed nieuws: jouw vakantie gaat gewoon door.

Ik heb geboekt. Moet ik mijn saldo betalen?

Als je in orde bent met je betaling en Tomeeto moet annuleren in het kader van corona-maatregelen, krijg je gegarandeerd al je geld terug (details: zie hieronder). Als je zelf annuleert, of niet tijdig betaalt, gelden de algemene voorwaarden voor jou, deze zijn minder gunstig dan de corona-regelingen (details zie hieronder). Daarom raden we je aan zeker je saldo op tijd te betalen.

Mijn vakantie wordt geannuleerd omwille van corona, krijg ik mijn geld terug? (ja)

Voor sommige vakanties zijn we nu al aan het bekijken of we een alternatief in België kunnen aanbieden. Omdat we weten dat iedereen na de lockdown zijn huis stilaan gezien heeft 🙂 – maar als er geen alternatief is, of als je dit liever niet aanvaard, kunnen we je geruststellen: je bent geen enkele euro kwijt.

Volgens het Ministerieel Besluit van 19 maart 2020 heb jij recht op het volgende:

  • een tegoedbon ter waarde van het volledig betaalde bedrag (in plaats van een onmiddellijke terugbetaling).
  • de tegoedbon heeft een geldigheid van minstens één jaar
  • deze tegoedbon is gedekt door het Garantiefonds Reizen
  • na een jaar kan je terugbetaling van de tegoedbon vragen

Wat Tomeeto hieraan toevoegt:

We weten dat we niet de enigen zijn die financieel moeten incasseren. Zeker voor jou als single of éénoudergezin, zijn het ook zuur verdiende centjes. En we willen je als klant niet kwijt. Daarom voegt Tomeeto nog volgende voorwaarden toe aan de tegoedbon:

  • 70 % van je reissom krijg je binnen de maand na annulatie van je vakantie al terug gestort. 30 % en een eventuele verzekeringspremie wordt nog gedekt door de tegoedbon
  • de tegoedbon is geldig voor alle vakanties en weekends t.e.m. december 2021 – langer dan een jaar dus
  • de tegoedbon is op te splitsen over verschillende vakanties
  • de tegoedbon kan doorgegeven worden aan iemand anders mits jouw schriftelijke toestemming

Win-win: Geld terug-garantie voor wie in volle corona-crisis boekt

Iedereen die ons in volle corona-crisis steunt door te boeken tussen 15 maart en 8 juni, en de betaling tijdig in orde maakt, willen we bedanken met een geld terug-garantie! Geen tegoedbon, maar een onmiddellijke en volledige terugstorting.

Als we dus je vakantie moet annuleren door corona-maatregelen, krijg je als getroffen klant, de volledige door jou betaalde reissom teruggestort. Zo ben je zowel zeker van je plek als van je geld.