MOUNTAIN ADVENTURE EENOUDERVAKANTIE

DAG-AAN-DAG-PROGRAMMA

Locatie: Bielsa, Spaanse Pyreneeën

Alle georganiseerde activiteiten zijn georganiseerd voor de gemengde groep ouders en kinderen/jeugd.

Dag 1: Aankomst en verkenning

Eindelijk is het zover. Vandaag komen jullie toe in het Camp midden in de Spaanse bergen. ‘s Avonds leggen we je al meteen in de watten met verfrissende sangria, hemelse tapas en verse paella. Jullie maken kennis met je berggidsen en reisgenoten, werpen een eerste blik op de sterrenhemel, en gaan op verkenning in het kamp & surroundings.

Dag 2: Cliffjumpen, touwtechnieken, rapellen & teambuilding spelen

Na een ontbijt om je vingers bij af te likken trekken we op verkenning in Ordesa. We zoeken een rotswand uit en leren jullie werken met touwen, gordels en karabijnen. Na de uitleg gaan we onze eerste rappel van de week doen. Maar we maken ook onze voeten nat (en de rest), want we gaan cliffjumpen. We starten met een kleine sprong (aaarg!) en gaan zo geleidelijk aan hoger (wow!!). Na vandaag hangen jullie als pro’s aan een rotswand en springen jullie van de rotsen als volleerde cliffjumpers.

Vandaag staan ook teambuilding games op het programma. Spierkracht en uithouding zijn een plus, maar gezond verstand en teamwork nog veel meer. Lukt het jullie als team om goed samen te werken en zo de proeven tot een goed einde te brengen? Na deze activiteit zit de sfeer en de animo gegarandeerd in de groep.

Dag 3: Explore canyoning: dring door tot in het hart van de bergen

Gepassioneerde mountaineers zetten je zintuigen vandaag op scherp en laten je met nieuwe ogen kijken naar ingesleten rivierbeddingen. Tijdens de experience canyon volgen we de loop van de natuur, langs kabbelende riviertjes, majestueuze watervallen en kristalheldere zwemvijvers. Speels voor nieuwsgierige kids, en grensverleggend voor de jeugd - en hun ouders.

Dag 4: Raften (optioneel)

Klaar voor de volgende adrenaline rush en het king-of-the-world gevoel? Vandaag leer je de Esera rivier bedwingen. Uiteraard met je gids, die de stroom op z’n duimpje kent. In een rubberen bootje varen jullie de rivier af. Jullie leren samen sturen en peddelen (en kreten slaken) tijdens de stroomversnellingen. Je grenzen zachtjes verleggen of liever uitdagend? Je gids kneedt de route naar jullie voorkeur.

Deze activiteit is optioneel bij te boeken aan € 46 (tem 13 jaar) of € 53 (vanaf 14 jaar).

Dag 5: Trektocht in Ordesa: route uitstippelen en zelf gidsen

Lang of kort, vlak of steil, veel zon of liever schaduw: ‘s ochtends stippel je samen met je gids de perfecte route uit vlakbij het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido, een adembenemend kalksteengebergte vermaard om zijn vele, prachtige trektochten. Doe je het oldschool met een topografische kaart of hanteer je de gps? Sowieso een zalige dag.

Dag 6: Initiatie boulderen en laagtouwenparcours

Boulderen is klimmen zonder gebruik van touwen op klimmuren laag bij de grond. Wat je klimniveau ook is (van nog nooit gedaan tot expert), hier word je getriggered! Niet zo gemakkelijk als het lijkt maar aan de hand van verschillende oefeningen, tricks en spelletjes leer je de hacks van het boulder klimmen.

Langs het laagtouwenparcours klim je door de bomen, laag boven de grond. Dat heeft als extraatje dat de hoogte geen parten speelt en dat je het acrobatischer en gewaagder kan aanpakken.

Dag 7: Initiatie boogschieten en Archery tag

Houding, aanspannen, mikken, focus, loslaten. De perfecte spanning op je boog en in je lichaam, dat zuiver mikken van je pijl vraagt enige oefening en bijsturen. Maar eens je dit onder de knie hebt, is de focus en samenwerking van lichaam en geest nog zo zalig.

In de namiddag laten we het vredige oefenen achter ons en gaan we over tot het echte werk: Archery tag. In een battle in twee teams probeer je tegelijk zoveel mogelijk tegenstanders te raken én de vlag te veroveren. Hilariteit en animo verzekerd.

Dag 8: Een laatste keer de berglucht opsnuiven 

Vertrekdag, dag van het dubbel gevoel. Zo genoten van de vakantie, maar zo spijtig dat ze er alweer op zit. Gelukkig blijven de herinneringen, en een nieuwe leuke bende die jullie hebben leren kennen.

Volgorde activiteiten

In functie van het weer of de veiligheid kan ter plaatse beslist worden om de volgorde van het programma te wijzigen. Dit wordt jullie op tijd gecommuniceerd.

AVONDANIMATIE

Elke avond wordt er animatie voorzien voor de kinderen en jeugd. Onze animatoren organiseren 's avonds speelse activiteiten. We starten de week met kennismakingspelen, tijdens de week worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd zoals een circus avond, filmavond,…

Ook voor de ouders worden er extra activiteiten voorzien zoals een quiz avond. Tijdens de cocktailavond is er kinderoppas zodat ook de ouders van jongere kinderen zorgeloos kunnen mee genieten.

DATA EN DEELNEMERS

Editie voor gezinnen met kinderen / tieners van 8 - 15 jaar:

Min 12 - max 24 personen (kinderen en volwassenen samen geteld)

Za 15/07 - Za 22/07/2023
Za 05/08 - Za 12/08/2023
Indien met bus: vertrekt vrijdagavond ervoor en zondagochtend erna terug

Editie voor gezinnen met oudere tieners van 12 - 18 jaar:

Min 10 - max 16 personen (kinderen en volwassenen samen geteld)

Za 29/07 - Za 05/08/2023
Indien met bus: vertrekt vrijdagavond ervoor en zondagochtend erna terug

Voorwaarden voor deelname:

De leeftijd van 8 jaar bereikt hebben op het moment van de reis.

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig behalve 25m kunnen zwemmen.
Tijdens de activiteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening; ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen.

BEGELEIDING EN VEILIGHEID:

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen.

De gidsen hebben tijdens de activiteiten steeds een beperkte EHBO-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen. Uitgebreider EHBO-materiaal is aanwezig op de uitvalsbasis. In geval van ziekte kan men 24/7 terecht in de dichtstbijzijnde medische post (15min).

Een Nederlandstalige begeleiding wordt - indien gewenst - daarbij voorzien.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids gemeld te worden.

DOCUMENTEN:

Voor Spanje volstaat de identiteitskaart. Chauffeurs moeten zeker hun rijbewijs bij hebben (boetes kunnen hoog oplopen). Eén fluovestje per inzittende moet je verplicht bijhebben.

De Europese Ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds) is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zo niet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum. De Eurocross-kaart is NIET geldig.

In de Spaanse deelstaat Aragón is elke deelnemer aan georganiseerde buitensporten verplicht een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis.

Deze kan worden afgesloten bij een makelaar naar keuze. Het ziekenfonds komt NIET tussenbeide bij bergsportongevallen.

Elke deelnemer die geen Europese Ziekteverzekeringskaart én geldige reisverzekering kan voorleggen ter plaatse, kan uitgesloten worden van deelname aan de activiteiten.

 Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)