Eénoudergezinsvakantie met kinderen vanaf 8 jaar:

PROGRAMMA EENOUDERVAKANTIE SPAANSE PYRENEEEN

Dag 1 (zaterdag): Aankomst en kennismaking

Aankomst in Boltaña in de loop van de dag. We spreken om 20h af aan de receptie voor een kennismaking. Aansluitend avondmaal.

Dag 2 (zondag): Verkenning regio en initiatie rapellen

Op onze eerste dag trekken we de bergen in om de regio te verkennen én om het rapellen aan te leren. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen, langs een touw naar de begane grond rapellen en elkaar beveiligen; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts!

Dag 3 (maandag): Eerste canyoning!

Gewapend met een moderne uitrusting én de ervaring van de dag voordien, kunnen we ten volle genieten van de meest complete van alle bergsporten: canyoning! Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud. Niets is verplicht, je kan de sprongen altijd vermijden. Al is het gevoel als je boven komt na zo'n sprong in het diepe, intens bevrijdend.

Dag 4 (dinsdag): Rustdag

Vandaag kan je in de voormiddag de wekelijkse markt in het Middeleeuwse stadje Ainsa bezoeken.  In de namiddag kan je door de kleine straatjes kuieren, aan het zwembad liggen of een frisse duik nemen in de nabijgelegen bergrivier.  We geven je ter plekke graag nog enkele tips. Een rustdag is nodig, want we hebben nog een drukke week voor de boeg

Dag 5 (woensdag): Kloofwandeling

We trekken terug naar een canyon maar deze keer voor iets helemaal anders. Vandaag doen we een kloofwandeling waarbij je helemaal niet zo nat wordt (tenzij je natuurlijk een sprong waagt  in het heerlijke water).  We moeten wel de touwen boven halen voor een hoge rappel langs een bewegende rotsformatie. Nadien wandelen we verder de kloof uit. Op het einde worden we beloond met een aaneensluiting van een aantal kleine poeltjes, waarin we een frisse duik kunnen nemen.

Dag 6 (donderdag): Roofvogelspotten en SUP

Vandaag worden de gieren gevoederd: een spektakel dat we niet willen missen. Met honderd tegelijk cirkelen ze boven onze hoofden, wachtend op hun feestmaaltijd.  Je krijgt de nodige uitleg (in het Nederlands) over deze imposante vogels en het waarom van de typische voederplaatsen in de regio.  In de namiddag trekken we naar het stuwmeer voor een sessie SUP oftewel Stand Up Paddle.  Rechtopstaand op een grote surfplank maken we een verfrissende tocht over het heldere blauwe water.

Dag 7 (vrijdag): Canyoning

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van deze uitdagende streek in. We zijn nu geen absolute canyoning-beginners meer. Met onze vers opgedane ervaring gaat rapellen, klauteren en springen in de frisse rivier al veel soepeler en speelser. Een extra dosis avontuur als prima afsluiter van deze heerlijke bergvakantie.

Dag 8 (zaterdag): Vertrek

Afscheid na het laatste gezamenlijke ontbijt.

DATA

Za 10/07 - Za 17/07/2021
Za 07/08 - Za 14/08/2021

DEELNEMERS:

Aantal deelnemers (volwassenen en kinderen samengeteld):
Min. 5 deelnemers
Max. 14 deelnemers

De leeftijd van 8 jaar bereikt hebben op het moment van de reis.

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig behalve 25m kunnen zwemmen. Tijdens de activiteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening; ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen.

BEGELEIDING EN VEILIGHEID:

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen.

De gidsen hebben tijdens de activiteiten steeds een beperkte EHBO-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen. Uitgebreider EHBO-materiaal is aanwezig op de uitvalsbasis. In geval van ziekte kan men 24/7 terecht in de dichtstbijzijnde medische post (15min).

Een Nederlandstalige begeleiding hiervoor wordt - indien gewenst - voorzien.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids vermeld te worden.

DOCUMENTEN:

Voor Spanje volstaat de identiteitskaart. Chauffeurs moeten zeker hun rijbewijs bij hebben (boetes kunnen hoog oplopen). Eén fluovestje per inzittende is verplicht bij te hebben.

De Europese Ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds) is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zoniet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum. De Eurocross-kaart is NIET geldig.

In de Spaanse deelstaat Aragón is elke deelnemer aan georganiseerde buitensporten verplicht een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis.

Deze kan worden afgesloten bij een makelaar naar keuze. Het ziekenfonds komt NIET tussenbeide bij bergsportongevallen.

Elke deelnemer die geen Europese Ziekteverzekeringskaart én geldige reisverzekering kan voorleggen ter plaatse, kan uitgesloten worden van deelname aan de activiteiten.

 Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)