Eénoudergezinsvakantie met kinderen vanaf 4 tem 12 jaar

PROGRAMMA EENOUDERVAKANTIE OPAALKUST

 

Hieronder vind je een beschrijving van het programma van de vakantieweek aan de Opaalkust. Dit gaat enkel om de activiteiten die we in groep doen - en nooit ben je verplicht om alles mee te doen. Sla gerust eens iets over als je behoefte hebt aan wat meer rust. Naast deze activiteiten is er ook tijd voor de kinderen om gewoon vrij te spelen op de camping (dit is een kleinschalige familiecamping - kinderen kunnen er niet verloren lopen). Ze zullen zich niet gauw vervelen met een zwembad en springkasteel op de camping. Voor de ouders is er ook een bijzonder charmant terras - vlak aan het zwembad.

Verblijven doe je in een bungalow op de camping Pommiers des Trois Pays****. Ook kamperen in eigen tent is mogelijk (korting). Meer details over je accommodatie vind je verderop deze pagina.

Ontbijten en avondeten doen we elke dag samen in een voor ons apart voorziene ruimte. De maaltijden worden voor ons bereid door de cuisinière (kokkin) van het dorp. Lunch is de ene keer een picknick op het strand (krijg je mee), de andere keer lunch op de camping (alle maaltijden inbegrepen - behalve op de rustdag)

De camping ligt op een half uur rijden van de kust. Dat heeft zo zijn voordelen: het is er rustiger en kleinschaliger. Bovendien is de uitbater, Monsieur Lance,  volledig mee met het concept van onze éénoudervakanties. Het achterland van de Opaalkust is prachtig om door te rijden. Zelfs als je geen gepassioneerde chauffeur bent, zal je genieten van het uitzicht tijdens deze rit. Bovendien is het een moment voor je kinderen om even tot rust te komen. Vastgegespt in hun stoel moeten ze wel even stil zitten. De camping, strand en speelkameraden kunnen nogal verlokkend zijn om de nodige rustmomentjes over te slaan.

Dag 1 (zaterdag): Verwelkoming, camping (& elkaar) verkennen

Aankomst op de camping Pommiers des Trois Pays**** (vanaf 15u).

Vanaf 15u verwelkomen we jullie op de kleinschalige maar tiptop ingerichte camping van de familie Lance. We tonen je jullie bungalow. Het zwembad en springkasteel zal je zelf snel ontdekt hebben.
Daarna stappen we even in groep de camping af. Zo weet je alles goed te vinden. Ook voor de ouders is het goed om de locatie even te verkennen, zo weet je waar je je koters kan vinden en kunnen afspraken gemaakt worden tot waar de kinderen vrij kunnen spelen. Omdat de camping niet groot is blijft alles overzichtelijk. Hoewel, zo dicht bij de zee durft er al eens een fles met een boodschap in rondslingeren. Merk je er zo eentje op: zeker oprapen. Er kan informatie van onschatbare waarde in zitten.

Vandaag staat natuurlijk ook zowel met de kinderen als met de volwassenen een leuke kennismakingsactie op het programma. Zo weten we van elkaar snel welk vlees we in de kuip  hebben. 🙂

Dag 2 (zondag): Zon-Zee-en-Zand-challenge

Brede zandstranden, rollende schuimkoppen, Zicht tot op de kliffen in Engeland, ... Al die natuurpracht kunnen we vandaag weinig aandacht geven. Het is namelijk alle hens aan dek tijdens de Zon-Zee-en-Zand-challenge. Best ontbijt je deze dag stevig want deze strijd in de zee en in het zand krijg je niet cadeau. Iedereen is nodig vandaag: van de flinke en sterke kleuters, over de kinderen met forse spierballen tot de kranige ouders - Hoewel, neem dit met een korreltje zout: is dit water-en-zand-geweld niks voor jou, kan je het zeker ook rustig aanschouwen. Belangrijk is dat je weet dat uiteindelijk niks moet 🙂

Na afloop is het ontspannen geblazen. Al badend of plonzend in de zee, of helemaal horizontaal op het strand. En picknicken, dat doen we vandaag ook op het strand.

Dag 3 (maandag): je eigen vlieger maken… en vliegeren op het strand

Vandaag maak je je eigen gepersonaliseerde vlieger. Misschien versier je ‘m graag met eenhoorns, of juist met kwaadaardige figuren? In de namiddag trekken we erop uit om deze vliegers uit te proberen. Wie weet kan je je vlieger na even sukkelen en lachen na verloop van tijd hoog in de lucht zien zweven?

En ook vandaag: zwemmen, pootjebaden, schelpen verzamelen, ... en relaxen op het strand.

Dag 4 (dinsdag): Zonder-ouders-lukt-het-ook-dag

Vandaag zijn ouders op de camping niet welkom. Ze moeten, ocharme, noodgedwongen een terrasje gaan doen in één van de prachtige kustdorpjes in de buurt (we zijn wel nog zo lief een picknick mee te geven). Ouders zijn er soms niet gerust in hun kinderen achter te laten, maar met veel plezier bewijzen we hun ongelijk. Met speelse en creatieve activiteiten, en natuurlijk ook vrije kids only quality time, merken we dat het zonder ouders ook goed lukt. Hoewel we ook wel willen toegeven dat we best blij zijn als ze terug op de camping verschijnen 🙂

Opmerking: voor sommige kinderen is het moeilijk om afscheid te nemen van hun mama of papa, maar na enkele minuten is dat voorbij, meestal vlak na je uit het zicht bent. Toch kan het zijn dat je kind in een fase is dat dit absoluut niet leuk is voor hem/haar. Belangrijk om weten: je bent absoluut tot niets verplicht, blijf je liever bij je kind(eren), dan kan dat zeker. Wel vragen we je, ter wille van de andere kinderen, om liefst discreet of niet op de accommodatie te blijven. Het kan een uitstekende gelegenheid zijn om even wat exclusieve aandacht te geven aan je kind(eren) tijdens een leuke uitstap.

Dag 5 (woensdag): "Vrije" dag

Vandaag laten we jullie met rust 😊. Een ideale dag om te rusten of te kijken wat je in de omgeving zeker niet wil missen. Je kan iets ondernemen met de groep, of er juist eens met je gezinnetje op uit te trekken. In de uitgebreide toeristische informatie over de regio in de receptie vind je de nodige tips en inspiratie voor een boeiende invulling van deze dag.

Deze topregio heeft nogal wat te bieden: authentieke stadjes zoals Wimereux en Wissant. Allerlei sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, strandzeilen, paardrijden, ... Ook vanalles te bezoeken zoals attractieparken, bunkers en forten van de oorlog, musea...

Deze dag is enkel het ontbijt gezamenlijk.

Dag 6 (donderdag): Fake Instagram Tour

Ooit beweerde een zekere René D.: "Ik denk, dus ik ben." Anno 2022 is dit: "Ik sta op Instagram, dus ik ben." Zoals bekend gelooft je entourage pas écht dat je met vakantie bent, als je uitpakt met de beste Instagram Stories (grapje !!). Omgekeerd kan je ook gemakkelijk fake news verspreiden op Instagram: heb je nooit een voet in een museum gezet, maar wel een foto voor de gevel ervan? Ja, dan was je er dus wél 🙂

Vandaag ga je in kleine groepjes op tocht om op de mooiste, spectaculairste én geloofwaardigste Instagram-kiekjes te schieten. Het wordt een heuse fotowedstrijdtocht met Awards in verschillende categorieën. Wil je deze foto's alsnog echt posten? Graag, vergeet de hashtag #Tomeeto #FakeInstragramTour niet 🙂

Dag 7 (vrijdag): Jaloersmakende zandkastelen

Wie dacht dat het doel van zandkastelen bouwen bestond uit het doorbrengen van creatieve quality time met je geliefden of vrienden zit er volledig naast. Het draait allemaal om het jaloers maken van de rest van het strand. Uiteraard 🙂

Dag 8 (zaterdag): Aan alle mooie liedjes...

Aan alle mooie liedjes en helaas ook aan alle toffe vakanties komt een einde. Na het laatste ontbijt samen keren jullie huiswaarts. Met opgeladen batterijen, fijne herinneringen en misschien enkele nieuwe vrienden/vriendjes om achteraf mee af te spreken.

AANPASSINGEN AAN HET WEER

Om optimaal in te spelen op de weersomstandigheden, kan het zijn dat geschoven wordt in het programma. Dit laten we zeker op tijd weten tijdens je vakantie.

DATA

Zaterdag 16/07 - Zaterdag 23/07/2022

DEELNEMERS

Aantal éénoudergezinnen:
Min. 5 gezinnen
Max. 12 gezinnen

Voor eenoudergezinnen met kinderen vanaf 4 tot 12 jaar.

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig. Alle activiteiten zijn begeleid.

ACCOMODATIE

Verblijven doe je in een chalet op de camping Pommiers des Trois Pays****. Ook kamperen in eigen tent is mogelijk (-€ 90 korting per persoon).

Kom je met één of twee kinderen? Dan verblijven jullie maximaal met één ander gezin in een chalet. Voor je gezin heb je hier een eigen afzonderlijke slaapkamer.
Wil je liever een aparte chalet voor je gezin? Dat kan mits volgende toeslag (per gezin en per week): € 199 voor 3-persoonsgezin | € 299 voor 2-persoonsgezin

Kom je met drie of meer kinderen? Dan verblijven jullie in je eigen chalet.

Klik hier voor de grondplannen van de chalets: chalet voor drie, chalet voor vier, of chalet voor vijf personen.

Slapen jullie liever in je eigen tent? Kan ook. De sanitaire blok is prima uitgerust en proper. Hiervoor krijgen jullie een korting van - € 90 per persoon per week.

BEGELEIDING EN VEILIGHEID

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige begeleiding van Tomeeto. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht.

Van de ouders wordt verwacht dat ze zelf het kunnen van hun kinderen inschatten, bv afstand die ze kunnen wandelen. Ook wordt van de ouders verwacht dat zij tijdens het zwemmen hun kinderen in het oog houden. Al helpt de begeleiding (of eventueel ook andere deelnemers) hier graag bij. Vraag er gerust naar moesten we het niet gezien hebben dat je een helpende hand kan gebruiken.

De begeleiding heeft tijdens de activiteiten steeds een beperkte EHBO-set bij.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de organisatie gemeld te worden.

DOCUMENTEN

Voor deze reis volstaat de identiteitskaart en Kids-ID en geldig rijbewijs voor de chauffeurs.

Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)