blog mei savoir vivre

Blog mei: Savoir vivre voor beginners

Savoir vivre – dat hebben die Fransen met hun stokbroden en baretten toch weer mooi gezegd. “Savoir” wijst erop dat je het wel moet kunnen, dat leven. In eerste instantie gaat savoir vivre om etiquette en beleefdheid. Persoonlijk ben ik fan van beleefdheid – als tegenhanger van de soms ietwat plompe doorgeslagen mondigheid. Maar Savoir vivre betekent ook weten de geneugten van het leven te vinden – en er de tijd voor nemen.

Ha zou je denken, easy, zo’n beetje genieten! Maar is dat zo easy? Hoe vaak hollen we op automatische piloot opgejaagd door allerlei to-do’s en verplichtingen door onze dagen? Met op het einde van de dag soms nog enkel Netflix-energie? Of hebben we soms uitstelgedrag voor de leuke dingen in het leven: toffe reisjes, tijd voor vrienden – zogezegd omdat het nu wat druk is. Terwijl het druk hebben eigenlijk een constante is.

Savoir vivre vraagt dus om een beetje wakkerheid. Een beetje blijven beseffen wat je belangrijk vindt. Bewust de automatische piloot op stop zetten en een momentje pakken. Om een glimlach uit te wisselen met een onbekende – in plaats van bij de minste verveling de gsm te pakken. Of om met een koffietje een minuutje zon te tanken, …. En o, ik zou nog vergeten: om dat reisje te boeken waar je al een tijdje zin in hebt. Dat is het moment dat Tomeeto in the picture komt 😉

Savoir vivre kan thuis, maar op vakantie heeft het toch net dat beetje extra. In een afgelegen charmante Franse gîte, op het zonovergoten Griekse eiland Kos, tijdens avonturen in de Spaanse bergen etc etc. zijn de kleine gelukjes voor het rapen. Zeker in fijn gezelschap. Dat je op singlereis of éénoudervakantie sowieso tegenkomt.

Samen met 6930 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *