MID-LENGTH SKI VOOR SINGLES

Inschrijvingen afgesloten. Bekijk onze andere vakanties voor singles.

PRAKTISCH

Prijs: € --- (details)

Data en leeftijden:
Vr avond 25 - wo ochtend 30 januari 2019
30 - 45 jaar (max 20 deelnemers)
40 - 55 jaar (max 24 deelnemers)
Wie gaat al mee?

Begeleiding:
30 - 45 jaar: Wim
40 - 55 jaar: Petra

Locatie: Sauze d'Oulx, Italië

Skigebied: Via Lattea, Italië

Accommodatie: Chalet Piccolo*** (geprivatiseerd, exclusief voor Tomeeto)

Formule:
Ontbijtbuffet+Lunchpakket+Avondmaal
Dranken bij ontbijt en avondmaal

MID-LENGTH SKI VOOR SINGLES

Is drie à vier dagen skiën op zich genoeg voor jou? Wil je je andere vakantiedagen opsparen omdat je graag meerdere keren per jaar op reis gaat? Met één dag meer dan een shortski (dat maakt de verplaatsing meer de moeite) kan je met met twee dagen verlof nemen 3,5 dagen naar hartelust skiën. Bovendien reis je met een luxe autocar. Geen vermoeiende autorit, geen gedoe met sneeuwkettingen, maar gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. En 's morgens wakker worden met uitzicht de indrukwekkende besneeuwde Alpentoppen van het skigebied Via Lattea.

Via Lattea verbindt drie skigebieden waarvan twee in Italië en één in Frankrijk. Met 400 km héél gevarieerde piste vindt echt elke skiër of boarder hier zijn ding. Ook een bijzonder leuk skigebied om langere tochten te ondernemen. Maar uitputten hoef je jezelf niet, je vindt langs de pistes vele leuke en authentieke adresjes. En we zitten in Italië: heerlijke koffie dus.

Dit is een “Tomeeto only” verblijf: een geprivatiseerde chalet exclusief afgehuurd door Tomeeto. Geen anonieme gasten om je heen, maar alleen friendly faces van je eigen groep. Met een gemeenschappelijke ruimte en bar waar we met z'n allen kunnen samen zijn. We exporteren de warme Tomeeto saus in zijn geheel naar Italië. En om het verbroederen en verzusteren helemaal op gang te brengen zijn er elke dag gratis drankjes tijdens de après-ski die ofwel wordt georganiseerd in onze partnerbar La Grotta, ofwel aan onze eigen accommodatie.

Zegt dit je wel iets? Scroll verder op deze pagina, je vindt alle aspecten van je skivakantie tot in de details beschreven.

Tomeeto organiseert deze skivakantie ism Ski-line.

DIT GARANDEREN WE JE:

Enkel wie binnen je leeftijdsgroep valt, wordt toegelaten.

Aantal mannen/vrouwen fifty-fifty (afwijking nooit meer dan 60/40)

✔ Enthousiaste, betrokken Tomeeto begeleiding (zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in je groep)

PRIJS: € ---

inclusief busreis h/t, 5 overnachtingen, skipas, alle maaltijden, après-ski

Inbegrepen

+ Enthousiaste en betrokken Tomeeto begeleiding

+ Skipas 3 dagen Via Lattea + 0,5 dag gratis skipas op dag van aankomst

+ 2 overnachtingen tijdens het vervoer h/t België-Italië per luxe autocar

+ 3 overnachtingen in Chalet Piccolo*** (geprivatiseerd, exclusief voor Tomeeto - comfortabele 2,3 of 4-persoonskamer met aparte bedden en eigen badkamer, je deelt je kamer met iemand van hetzelfde geslacht)

+ Ontbijtbuffet (brood, pistolets, charcuterie, zoet beleg, yoghurt, fruit, koffie, thee, fruitsap) + Hiervan mag je ook je lunchpakket samenstellen + Elke avond 2- of 3-gangenmenu met halve liter bier, wijn of frisdrank in verschillende restaurants in dorpcentrum Sauze d'Oulx + Ook bij aankomst na busrit zaterdagochtend is ontbijt inbegrepen – en dinsdagavond voor vertrek is diner inbegrepen

+ Dagelijkse après-ski met gratis shotjes en consumpties van 16u-17u

+ WiFi in gemeenschappelijke ruimte

+ toeristentaks

Niet inbegrepen

- Niet inbegrepen drankjes (komt ongeveer hierop neer: drankjes buiten maaltijden en buiten après-ski uur)
- Huur ski- of snowboardmateriaal (kan bij ons ts € 49 en € 119 – klik hier voor de mogelijkheden en precieze prijzen)
- Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering (verkrijgbaar via Tomeeto aan 6,5% van de reissom, dit is € 53 pp voor het standaardpakket, klik voor meer info)

OPMERKING: Organiseer je liever zelf je vervoer? Dat kan ook, in dat geval betaal je € 50 minder.

SKIGEBIED VIA LATTEA

Skigebied Via Lattea in een notendop:

+ Sneeuwzeker, ligging pal op de alpenhoofdkam
+ 3 aaneengesloten skigebieden Montgenèvre (Frankrijk), Monti della Luna (Italië) en Sestrière (Italië) – totaal 400 km piste
+ Groen: 20 km - Blauw: 76 km – Rood: 220 km – Zwart: 84 km
+ Hoogste punt: 2823m – laagste punt: 1350m
+ Chalet ligt op 600m (5 à 10 min stappen) van de belangrijkste skilift van het dorp en op 50m van de stopplaats van de gratis shuttle-bus

Website skigebied Via Lattea: https://www.vialattea.it/Ski-Area/Ski-Map

Op de grens van Frankrijk en Italië

Het skigebied dat in de volksmond Via Lattea genoemd wordt ligt op de grens van de Piemonte in Italië en de Alpes du Sud in Frankrijk. Het complete gebied heet eigenlijk Via Lattea Internationaal en bestaat uit de twee grote deelgebieden: het Franse Montgenèvre, de Italiaanse gebieden Monti della Luna en Sestrière.

Geweldige mogelijkheden voor tochten

Via Lattea is een geweldig gebied voor lange avontuurlijke tochten. Zeker als je ook goede koffie wilt drinken tijdens de pauzes in een van de vele leuke hutjes.

 

Sneeuwzeker

Via Lattea is een gebied van extremen door zijn ligging pal op de alpenhoofdkam. Zo kan het hard sneeuwen in het Franse Montgenèvre terwijl de zon schijnt in het Italiaanse Sestrière. Sestrière pakt veel sneeuw met een retour d'est (weerfenomeen, typisch voor deze streek). Ondanks die verschillen heeft men zelden een tekort aan sneeuw, en al helemaal niet in januari.

Uitstekende variatie in pistes:
Skiparadijs voor beginners én gevorderden

In elk deelgebied van Via Lattea vind je voldoende pistes van bijna elke moeilijkheidsgraad en in elke windrichting. Ook heb je vrije keuze tussen lang en kort. Zo vind je altijd leuke pistes voor elk type weer, skiër/boarder en gemoedstoestand...

Via Lattea heeft veel plezante, niet al te moeilijke pistes. Vooral boven Montgenèvre zit je goed met leuke groene en blauwe pistes.

Dit gebied heeft ook voldoende rode en enkele zeer steile zwarte pistes om voldoende uitdaging te bieden aan gevorderde wintersporters. Vooral boven Sestrière en Sauze d'Oulx is het veel mooi rood, om nog te zwijgen over de zwarte pistes bij de Alpet eens. Ook off-piste is hier genoeg te doen als je de weg weet, vooral als er een retour d'est is langsgekomen.

 

HOE VERLOOPT JE MID-LENGTH SKI BIJ TOMEETO?

3,5 dagen skiën

Is drie à vier dagen skiën op zich genoeg voor jou? Wil je je andere vakantiedagen opsparen omdat je graag meerdere keren per jaar op reis gaat? Dan is deze vakantieduur misschien wel net op jouw maat. Met één dag meer dan een shortski (dat maakt de verplaatsing meer de moeite) kan je met met twee dagen verlof nemen 3,5 dagen naar hartelust skiën. Vrijdagavond vertrekken, woensdagochtend terug in België. Bovendien reis je met een luxe autocar. Geen vermoeiende autorit, geen gedoe met sneeuwkettingen, maar gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. En 's morgens wakker worden met uitzicht op de indrukwekkende toppen van de ondergesneeuwde Alpen.

Skiën in groepjes volgens niveau

Je wordt ingedeeld in skigroepjes volgens niveau: blauw/licht rood – rood – zwart (afhankelijk van het niveau van de deelnemende skiërs), je kan uiteraard altijd wisselen als de skimicrobe je tot meer uitdaagt. Of als je het even wat kalmer wil doen. Het lichtste niveau wordt begeleid door je Tomeeto begeleid(st)er. Bij de andere niveaus wordt een initiatiefnemer onder de ingeschrevenen aangeduid. Je kan ook alleen op pad, aanhaken is geheel vrijblijvend.

Leeftijdsgroepen

Op deze vakantie gaan twee leeftijdsgroepen tegelijk mee. De formule zit zo in elkaar dat je eerst en vooral je eigen groep leert kennen. Om te beginnen wordt je per leeftijdsgroep samen gezet op de bus, heeft elke leeftijdsgroep een aparte begeleider en gaan de leeftijdsgroepen ’s avonds apart uit eten in het dorpscentrum. Dat belet natuurlijk niet dat je ook af en toe zal mengen met de andere leeftijdsgroep. Beschouw het dus als een kangoeroe-principe: je zit in je eigen groep, die deel uitmaakt van een nog groter geheel. Maar iedereen enkel en alleen Tomeeto!

Tomeeto only

Dit is een “Tomeeto only” verblijf: een geprivatiseerde chalet exclusief afgehuurd door Tomeeto. Geen anonieme gasten om je heen, maar alleen friendly faces van je eigen groep. Met een gemeenschappelijke ruimte en bar waar we met z'n allen kunnen samen zijn. We exporteren de warme Tomeeto saus in zijn geheel naar Italië. En om het verbroederen en verzusteren helemaal op gang te brengen zijn er elke dag gratis drankjes tijdens de après-ski die ofwel wordt georganiseerd in onze partnerbar La Grotta, ofwel aan onze eigen accommodatie.

CHALET EN CATERING

CHALET EN CATERING

CHALET PICCOLO*** SAUZE D'OULX

Bij Tomeeto houden we enorm van het "wij weg van alles en iedereen" gevoel. Daarom hebben we de geprivatiseerde chalet Piccolo exclusief afgehuurd voor onze groep. Geen anonieme gasten in ons verblijf, maar enkel friendly faces van Tomeeto. Dit zorgt voor een uiterst gezellige en soms super uitgelaten sfeer.

De chalet beschikt over een gemeenschappelijke (eet) ruimte voor ons gezamenlijk ontbijt. En ook onze eigen bar. De kamers zijn mooi in hun eenvoud en typisch Italiaanse styling. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer. Je deelt je kamer met 1 tot maximum 3 kamergenoten van hetzelfde geslacht. Alle bedden staan apart.

Je Tomeeto begeleiding logeert ook in de chalet en samen met de medewerker van Ski-line (onze partner waarmee we deze vakantie organiseren) zorgen we ervoor dat het een zalige skivakantie wordt.

Facilteiten

Bed- en badlinnen inbegrepen | Gemeenschappelijke eet(ruimte) | Bar | Geprivatiseerd (100 %) | Lounge-/televisieruimte | Gratis WiFi in de openbare ruimtes | Materiaallocker

In de buurt

Privé gelegen | 600 m van de skilift (5 à 10 min stappen) | 50 m van de halte van de gratis shuttle bus | 2 min stappen van dorpscentrum

CATERING

Ontbijtformule

Elke dag begint met een energiek ontbijtbuffet bestaande uit brood en pistolets, charcuterie en zoet beleg, yoghurt, een gezond stuk fruit, koffie, fruitsap en water. Warm en met liefde bereid chalet-hosts. Zo ben je klaar om een volledige dag de piste aan te vallen.

Lunchpakket

Om ook overdag je energiereserve op peil te houden, wordt tijdens het ontbijtbuffet ook de mogelijkheid voorzien om een lunchpakket samen te stellen.

’s Avonds: uit-eten-formule

Niet elke avond sleffen van je kamer naar hetzelfde hotelrestaurant, maar telkens de deur uit om in het dorpje (2 minuten wandelen) te gaan eten. We worden tijdens ons verblijf verwacht in verschillende restaurants in het dorp, zo tafelen we lekker gevarieer. En hebben we het gevoel dat we overal vrienden gemaakt hebben.

Vergeten we ook niet dat we in Italië zitten: Italiaanse kookkunsten, sfeer, én: voor de koffieliefhebbers: goede koffie!

VERVOER: LUXE AUTOCAR BELGIË – ITALIË H/T

Een busreis is een ontspannen manier van reizen. Geen gedoe met zelf rijden, sneeuwkettingen, etc. Je vakantie begint vanaf de minuut dat je op de bus stapt. Zo kan je alvast kennis maken met je skigenoten en je reisbegeleid(st)er.
Onze reizen gebeuren in 4****-touringcars. Ze zijn voorzien van luxueuze verstelbare zetels, armsteun, voetsteun, klaptafeltje met bekerhouder, bar, koude en warme dranken, koelkast, toilet, radio-cd, dvd-speler, full-airconditioning, individuele jetventilatie, individuele leeslampjes, zonwerend glas.

Opstapplaatsen: Antwerpen, Gent en Leuven

Bagagevoorwaarden bus:
- 1x handbagage (rugzak, max. 5kg)

- 1x ruimbagage (max. 25kg, 80x70x30cm)

- 1x ski’s + stokken in skizak OF

- 1x snowboard waarvan bindingen zijn afgedraaid in boardbag

- Botten in aparte zak

Bussen zijn helaas niet elastisch :), dus kan je echt niet meer bagage meenemen dan hierboven aangegeven.

Organiseer je liever zelf je vervoer? Dat kan ook, in dat geval betaal je € 50 minder.

SKI'S OF SNOWBOARD HUREN?

Dat kan bij ons. Het verhuur materiaal is onderverdeeld in verschillende kwaliteitsklassen. Dit zijn onze tarieven (voor je hele periode):

3* (-STERREN)/STANDARD

Verzorgd materiaal voor de allrounder. De typische ski voor de beginner tot licht gevorderde. Snowboardmateriaal huren in deze klasse is niet mogelijk.

4* (-STERREN)/SUPERIOR

De typische ‘allrounders’ voor ontspannen wintersportplezier. Ski- en snowboardmodellen uit de middenklasse met gemoedelijke(re) eigenschappen.

5* (-STERREN)/TOP

Kwalitatief hoogwaardigste ski’s en snowboards van de laatste nieuwe collectie. Voor liefhebbers en ambitieuze wintersporters.

SKI

STANDARD complete set: 79,00 Euro

STANDARD enkel ski's + stokken: 59,00 Euro

SUPERIOR complete set: 99,00 Euro

SUPERIOR enkel ski's + stokken: 79,00 Euro

TOP complete set: 119,00 Euro

TOP enkel ski's + stokken: 99,00 Euro

enkel botten: 49,00 Euro

SNOWBOARD

SUPERIOR complete set: 99,00 Euro

SUPERIOR enkel board: 79,00 Euro

TOP complete set: 119,00 Euro

TOP enkel board: 99,00 Euro

enkel botten: 49,00 Euro

Indien je graag een helm huurt, dan kan dit ter plaatse in de winkel bij afhaling van jouw gehuurde materiaal. De betaling hiervan dient dan ook ter plaatse voldaan te worden (helmhuur ligt rond de € 14)

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL INFO[AT]TOMEETO.BE

Mid-length Ski voor singles:
vr av 25 jan - wo ochtend 30 JAN 2019
30 - 45 jaar | 40 - 55 jaar

Prijs: € --- inclusief busreis h/t, 5 overnachtingen, skipas, alle maaltijden, après-ski
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot

Inschrijvingen afgesloten. Bekijk onze andere vakanties voor singles.

 

SINGLES VAKANTIES...? WAAROM?

Door te luisteren naar de wensen en feedback van de deelnemers van de afgelopen jaren, kunnen we vakanties aanbieden die specifiek ingaan op je voorkeuren als single:

* GARANTIE: groepen met leeftijdsgenoten
* GARANTIE: een evenwichtige mix tussen mannen en vrouwen (fifty-fifty, max afwijking 60/40)
* Een sociale groepssfeer waar je vanzelf nieuwe mensen leert kennen
* Niks moet alles kan

Dit is voor ons evident, en een garantie, terwijl andere reisorganisatoren hiernaar streven. Je zal het maar voorhebben dat uitgerekend op jouw reis bijna iedereen 20 jaar ouder of jonger is. Of dat je een groep hebt met 12 vrouwen en 3 mannen. Die mannen die oorspronkelijk "hoera!" dachten worden deze sfeer al snel moe. Niet zo bij Tomeeto. Een evenwichtige groepssamenstelling is volledig onze dada.