Blog januari: Stiekem worden de dagen langer

STIEKEM WORDEN DE DAGEN LANGER

Het is dat we het wéten, want merken doe je het amper: de dagen worden sinds 22 december langer. Alsof het stiekem moet gebeuren. Het blijven dagen waarop je ‘s morgens in de donkerte opstaat, en ‘s avonds in donkerte terug naar huis keert. En daartussen alleen maar grijze lucht. Begeleid door druipende regen. Als je al niet ziek in je bed ligt van al die winterkou. In deze periode van het jaar is gezaag over het weer compleet toegelaten. Laat ik zeggen: per persoon 5 minuutjes per dag, want een mens mag ook niet overdrijven. Zelfs niet komende Blue Monday.

Hierbij moet ik toch zeggen, dat ondanks het miserabele weer, ik fan ben van het concept seizoenen. Het gure, grauwe van de winter, geeft de lente extra allure. Openbarstende knoppen aan de bomen, eerste zonnestralen, eerste terrasjes buiten met onze winterjas nog aan. Extra intens beleefd omdat we het zo hebben gemist. Al dat eerste genot staat op de planning voor binnen een maand of twee.

Maar met die toekomstige knoppen en zonnestralen zijn we nu niet vet natuurlijk. Nu is het een kwestie van de laatste winterweken door te komen. Jezelf verwennen lijkt me daarbij totaal gepast. Bij Tomeeto doen we dit met een wintersportvakantie. Italiaanse pistes onveilig maken, in gezelschap van een vrolijke bende single Vlamingen. Niet erg dat er dan nog geen boomknoppen open barsten 😉

En daarna: alleen maar goede vooruitzichten want in maart gaan we alweer op weekend. De dagen zijn dan al een beetje lieflijker. Zo kunnen we wandelen, fietsen of boerengolfen tussen de ontluikende natuur, mogelijks met een heerlijk lentezonnetje op onze snoet.

Ik wens je komende Blue Monday veel sterkte. En denk eraan: stiekem worden de dagen langer.

Samen met 3650 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.