Technische fiche éénoudergezinsvakantie 2019

Eénoudergezinsvakantie met kinderen vanaf 8 jaar:

PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst

Aankomst in Ainsa in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15u om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 19u30. Aansluitend avondmaal.

Dag 2: Verkenning regio en initiatie rapellen

Op onze eerste dag trekken we de bergen in om de regio te verkennen én om het rapellen aan te leren. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen, langs een touw naar begane grond rapellen en elkaar beveiligen; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts!

Dag 3: Eerste canyoning!

Gewapend met een moderne uitrusting én de ervaring van de dagen voordien, kunnen we ten volle genieten van de meest complete van alle bergsporten: canyoning! Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

Dag 4: Rustdag

Vandaag kan je uitslapen en eventueel het markje van Ainsa bezoeken. We geven je tips voor invulling van de rustdag vb. luieren aan een bergrivier of zwembad, een Middeleeuws stadje bezoeken, kanovaren op een groot stuwmeer, …

Dag 5: Rotsklimmen

In de voormiddag trekken we de bergen in voor een bezoek aan een klein bergdorp. In dit kleine dorpje bevinden zich maar liefst 4 kerkjes. Waarom zou dit zijn?

In de namiddag gaan we rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en te genieten van een prachtig uitzicht. 's Avonds blijven we eten in een typisch bergrestaurant.

Dag 6: Themadag roofvogels

’s Morgens hebben we afspraak met honderden vale gieren, want die worden vandaag gevoederd. Je leert deze indrukwekkende dieren kennen terwijl ze boven je hoofd cirkelen, wachtend op hun eten. Best niet uitgeput en levenloos op de grond gaan liggen hier 😉

Daarna trekken we naar het EcoMuseum van de streek waar je een wel heel bijzondere roofvogel van dicht bij in alle details kan zien.

Dag 7: Canyoning

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van deze uitdagende streek in. We zijn nu geen absolute canyoning-beginners meer. Met onze vers opgedane ervaring gaat rapellen, klauteren en springen in de frisse rivier al veel soepeler en speelser. Een extra dosis avontuur als prima afsluiter van deze heerlijke bergvakantie.

Dag 8: Vertrek

Afscheid na het ontbijt.

DATA

Za 06/07 - Za 13/07/2019
Za 03/08 - Za 10/08/2019

DEELNEMERS:

Aantal deelnemers (volwassenen en kinderen samengeteld):
Min. 5 deelnemers
Max. 14 deelnemers

De leeftijd van 8 jaar bereikt hebben op het moment van de reis.

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig behalve 25m kunnen zwemmen. Tijdens de activiteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening; ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen.

BEGELEIDING EN VEILIGHEID:

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen.

De gidsen hebben tijdens de activiteiten steeds een beperkte EHBO-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen. Uitgebreider EHBO-materiaal is aanwezig op de uitvalsbasis. In geval van ziekte kan men 24/7 terecht in de dichtstbijzijnde medische post(15min).

Een Nederlandstalige begeleiding hiervoor wordt - indien gewenst - voorzien.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids vermeld te worden.

DOCUMENTEN:

Voor Spanje volstaat de identiteitskaart. Chauffeurs moeten zeker hun rijbewijs bij hebben (boetes kunnen hoog oplopen). Eén fluovestje per inzittende is verplicht bij te hebben.

De Europese Ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds) is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zoniet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum. De Eurocross-kaart is NIET geldig.

In de Spaanse deelstaat Aragón is elke deelnemer aan georganiseerde buitensporten verplicht een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis.

Deze kan worden afgesloten bij een makelaar naar keuze. Het ziekenfonds komt NIET tussenbeide bij bergsportongevallen.

Elke deelnemer die geen Europese Ziekteverzekeringskaart én geldige reisverzekering kan voorleggen ter plaatse, kan uitgesloten worden van deelname aan de activiteiten.

 Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)