Technische fiche éénoudervakantie Opaalkust

Eénoudergezinsvakantie met kinderen in de kleuter en/of lagere school:

PROGRAMMA

Hieronder vind je een beschrijving van het programma van de vakantieweek aan de Opaalkust. Dit gaat enkel om de activiteiten die we in groep doen - en nooit ben je verplicht om alles mee te doen. Sla gerust eens iets over als je behoefte hebt aan wat meer rust. Naast deze activiteiten is er ook tijd voor de kinderen om gewoon vrij te spelen op de camping (dit is een kleinschalige familiecamping - kinderen kunnen er niet verloren lopen). Ze zullen zich niet gauw vervelen met een zwembad en springkasteel op de camping. Voor de ouders is er ook een bijzonder charmant terras - vlak aan het zwembad.

Verblijven doe je in een bungalow op de camping Pommiers des Trois Pays****. Ook kamperen in eigen tent is mogelijk (korting). Meer details over je accommodatie vind je verderop deze pagina.

Ontbijten en avondeten doen we elke dag samen in een voor ons apart voorziene ruimte. De maaltijden worden voor ons bereid door de cuisinière (kokkin) van het dorp. Lunch is de ene keer een picknick op het strand (krijg je mee), de andere keer lunch op de camping (alle maaltijden inbegrepen - behalve op de rustdag)

De camping ligt op een half uur rijden van de kust. Dat heeft zo zijn voordelen: het is er rustiger en kleinschaliger. Bovendien is de uitbater, Monsieur Lance,  volledig mee met het concept van onze éénoudervakanties. Het achterland van de Opaalkust is prachtig om door te rijden. Zelfs als je geen gepassioneerde chauffeur bent, zal je genieten van het uitzicht tijdens deze rit. Bovendien is het een moment voor je kinderen om even tot rust te komen. Vastgegespt in hun stoel moeten ze wel even stil zitten. De camping, strand en speelkameraden kunnen nogal verlokkend zijn om de nodige rustmomentjes over te slaan.

Dag 1 (zaterdag): Aankomst

Aankomst op de camping Pommiers des Trois Pays**** (vanaf 15u).

Vanaf 15u verwelkomen we jullie op de kleinschalige maar tiptop ingerichte camping van de familie Lance. We tonen je jullie bungalow. Het zwembad en springkasteel zal je zelf snel ontdekt hebben.
Om 16u krijgen stappen we even in groep de camping af. Zo weet je goed alles zijn. Ook voor de ouders is het goed om de locatie even te kennen, zo weet je waar je je koters kan vinden en kunnen afspraken gemaakt worden tot waar de kinderen vrij kunnen spelen. Omdat de camping niet groot is blijft alles overzichtelijk. We doen zowel met de kinderen als met de volwassenen ook nog een leuke kennismakingsactie zodat je de anderen van de groep al een beetje leert kennen.

Dag 2 (zondag): Duinen-challenge

We hebben als bestemming aan zee niet zomaar de Opaalkust uitgekozen. Eén van de heerlijke punten aan deze regio is: kilometers en kilometers duinen. Haal maar al diep adem, want vandaag gaan we ons er helemaal in uitleven. In groepjes komen we tegen elkaar uit op gebied van rollen, springen, slalommen, graven, verstoppen: de duinen zijn één grote pretzandbak! En natuurlijk is het op maat van de kleintjes en de groten.  We zouden Tomeeto niet zijn als we daarbij ook de mama's en papa's hun krachten met elkaar laten meten (al moet niks natuurlijk, je kan al dat duinen geweld ook rustig bekijken als je dat liever doet)

En natuurlijk hoort zwemmen en beetje ontspannen op het strand ook bij deze dag. We picknicken vandaag ook op het strand.

Dag 3 (maandag): je eigen vlieger maken… en vliegeren op het strand

Vandaag maak je je eigen gepersonaliseerde vlieger. Mischien versier je ‘m graag met eenhoorns, of juist met kwaadaardige figuren? In de namiddag trekken we erop uit om deze vliegers uit te proberen. Wie weet kan je je vlieger na even sukkelen en lachen na verloop van tijd hoog in de lucht zien zweven?

En ook vandaag: zwemmen, pootjebaden, schelpen verzamelen, ... en relaxen op het strand.

Dag 4 (dinsdag): Kids-only dag

Vandaag zijn ouders op de camping niet welkom. Ze moeten, ocharme, noodgedwongen een terrasje gaan doen in één van de prachtige kustdorpjes in de buurt (we zijn wel nog zo lief een picknick mee te geven). Na het ontbijt begint namelijk de kids only dag waar we allerlei maffe avonturen zullen beleven. We kunnen ze hier niet verklappen natuurlijk, want de mama's en papa's lezen mee. Tegen het avondeten zijn de ouders alweer terug en horen ze hun kinderen honderduit vertellen over de avonturen van deze dag - of juist niet? 😉

Opmerking: voor sommige kinderen is het moeilijk om afscheid te nemen van hun mama of papa, maar na 5 of 10 minuten is dat meestal voorbij. Toch kan het zijn dat je kind in een fase is dat dit absoluut niet leuk is voor hem/haar. Belangrijk om weten: je bent absoluut tot niets verplicht, blijf je liever bij je kind(eren), dan kan dat zeker. Wel vragen we je, ter wille van de andere kinderen, om liefst discreet of niet op de accommodatie te blijven. Het kan een uitstekende gelegenheid zijn om even wat exclusieve aandacht te geven aan je kind(eren) tijdens een leuke uitstap.

Dag 5 (woensdag): Rustdag

Rustdag. Map met toeristische informatie van de regio en tips voor invulling van de rustdag ter beschikking. En deze topregio heeft nogal wat te bieden: authentieke stadjes zoals Wimereux en Wissant. Allerlei sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, strandzeilen, paardrijden, ... Ook vanalles te bezoeken als attractieparken, bunkers en forten van de oorlog, musea...

Deze dag is enkel het ontbijt gezamenlijk. Je kan iets ondernemen met de groep, of er juist eens met je gezinnetje op uit gaan.

Dag 6 (donderdag): Zoektocht langs verlaten veldwegen

Vandaag gaan we op zoektocht langs een prachtige route - als we die vinden natuurlijk. Goede ogen en neuzen komen hier goed van pas. Pientere kinderen zijn heel welkom, want mama's of papa's durven al eens de verkeerde kant oplopen! Af en toe onderbreken we onze tocht om even uit te blazen of een beetje te spelen.

Dag 7 (vrijdag): Jaloersmakende zandkastelen

Wie dacht dat het doel van zandkastelen bouwen bestond uit het doorbrengen van creatieve quality time met je geliefden of vrienden zit er volledig naast. Het draait allemaal om het jaloers maken van de rest van het strand. Uiteraard 🙂

Dag 8: Vertrek

Tijd voor afscheid (helaas!!) na een laatste lekker ontbijt.

DATA

Zaterdag 29/06 – zaterdag 06/07/2019
Zaterdag 03/08 - zaterdag 10/08/2019

DEELNEMERS

Aantal éénoudergezinnen:
Min. 5 gezinnen
Max. 12 gezinnen

Voor eenoudergezinnen met kleuters en/of lagere school kinderen.
Belangrijk: kleuters moeten minstens een maand naar de kleuterschool geweest zijn.

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig. Alle activiteiten zijn begeleid.

ACCOMODATIE

Verblijven doe je in een chalet op de camping Pommiers des Trois Pays****. Ook kamperen in eigen tent is mogelijk (-€ 60 korting per persoon).

Kom je met één of twee kinderen? Dan verblijven jullie maximaal met één ander gezin in een chalet. Voor je gezin heb je hier een eigen afzonderlijke slaapkamer.
Wil je liever een aparte chalet voor je gezin? Dat kan mits volgende toeslag (per gezin en per week):
30/06 – 07/07/2019: € 150 voor 3-persoonsgezin | € 250 voor 2-persoonsgezin
03/08 – 10/08/2019: € 190 voor 3-persoonsgezin | € 290 voor 2-persoonsgezin

Kom je met drie of meer kinderen? Dan verblijven jullie in je eigen chalet.

Klik hier voor de grondplannen van de chalets: chalet voor drie, chalet voor vier, of chalet voor vijf personen.

Slapen jullie liever in je eigen tent? Kan ook. De sanitaire blok is prima uitgerust en proper. Hiervoor krijgen jullie een korting van - € 60 per persoon per week.

BEGELEIDING EN VEILIGHEID

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige begeleiding van Tomeeto. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht.

Van de ouders wordt verwacht dat ze zelf het kunnen van hun kinderen inschatten, bv afstand die ze kunnen wandelen. Ook wordt van de ouders verwacht dat zij tijdens het zwemmen hun kinderen in het oog houden. Al helpt de begeleiding (of eventueel ook andere deelnemers) hier graag bij. Vraag er gerust naar moesten we het niet gezien hebben dat je een helpende hand kan gebruiken.

De begeleiding heeft tijdens de activiteiten steeds een beperkte EHBO-set bij.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de organisatie vermeld te worden.

DOCUMENTEN

Voor deze reis volstaat de identiteitskaart en Kids-ID en geldig rijbewijs voor de chauffeurs.

Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)