VURIG LUIK VOOR SINGLES

Singles weekend Luik

PRAKTISCH

Prijs: € 419 (details)

Data en leeftijden:
08/12-10/12/2023: 50-65 jr
Wie gaat al mee?

Aantal deelnemers:
Min 6 - max 19
m/v-aantal: fifty-fifty (max afwijking 60/40)

Locatie: Luik

Accommodaties:
Penta Hotel Liège

VURIG LUIK VOOR SINGLES

Het moet niet altijd Rome of Parijs zijn. Minder platgelopen parels zijn vaak meer chill en minder voorgekauwd. Paradoxaal genoeg vergeten we daarbij vlak onder onze neus te verkennen. Wij spotten zo'n vergeten bestemming: Luik. Luik? Laat ons dat uitleggen!

Luik, de “vurige stad” genoemd omwille van zijn uitgesproken warme en feestelijke sfeer, en lichtjes zuidelijke karakter, is een goed bewaard geheim onder de reisbestemmingen vlakbij. Luik is het culturele centrum van Wallonië. De stad staat vol architectonisch erfgoed en kunst (denk aan concertzalen, theaters, opera's, musea) en net zo goed trendy cafés en smakelijke eetadresjes. 's Avonds komt de wijk Le Carré volop tot leven. A city that almost never sleeps.

Vergeet hierbij ook de guilty pleasures zoals de Luikse wafel of de café Liégois niet en je weet dat deze stad een plaats verdient in je bucket-list van vlakbij-citytrips. Bovendien geeft de winterse pre-kerstsetting dit weekend nog een beetje extra magie. Zeker met de weerspiegelde lichtjes in de Maas.

ZO ZALIG AAN DEZE CITYTRIP:

✔ Vurig Luik inside-out ontdekken incl. boottocht op de Maas

✔ alle maaltijden inbegrepen: telkens in verschillende iconische restaurants in Luik

✔ Ontdekkingswandeling met een local, boottocht, wereldberoemde markt La Batte, ijsbaan, kerstmarkt, ... allerlei te zien en te doen. Maar ook gewoon heerlijk om te zijn

DIT GARANDEREN WE JE:

✔ Enkel wie binnen je leeftijdsgroep valt, wordt toegelaten.

✔ Aantal mannen/vrouwen fifty-fifty (afwijking nooit meer dan 60/40)

✔ Enthousiaste, betrokken Tomeeto begeleiding (zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in je groep)

PRIJS: € 419

inclusief hotel met ontbijt (2x), lunch (2x), diner (1x) op restaurant, boottocht, walking tour met local en begeleiding

Inbegrepen

Accommodatie:
 • 2 overnachtingen in het Penta Hotel Liège
 • 2-persoonskamers met eigen badkamer, aparte bedden (kamer gedeeld met iemand van jouw geslacht)
Maaltijden:
 • Uitgebreid ontbijt (2x)
 • Lunch (2x) telkens in ander restaurant
 • Diner grill menu (1x) met 2 consumpties of halve fles wijn
Activiteiten (inbegrepen):
 • Walking tour met lokale gids (en Luikse wafel)
 • Boottocht op de Maas met koffie/thee
En ook:
 • Enthousiaste, heel aanspreekbare begeleid(st)er van Tomeeto

Niet inbegrepen

 • Vervoer h/t en parking (Tomeeto bezorgt je de carpoollijst)
 • Dranken bij de lunch
 • Extra dranken (naast inbegrepen dranken) bij het diner
 • Upgrade privé-kamer (+€ 185 - op basis van beschikbaarheid)
 • Schaatsen op kerstmarkt
 • Verzekeringen: Annulatieverzekering: € 6,5 % vd reissom

 

PROGRAMMA DAG AAN DAG

Wij hebben een heerlijk programma samengesteld, een leuke mix van alle charmes van Luik: de Maas, de lichtjes in december, de kerstmarkt, de wereldberoemde La Batte markt, de feestelijke sfeer van deze heerlijke stad.

Vrijdagavond | Verwelkoming en kennismaking

We verwelkomen je om 20u00 met een welkomstdrankje in de hippe lounge van het super sfeervolle Penta Hotel Liège. Een ideale setting om het weekend in te rollen en de andere deelnemers te leren kennen.

Zaterdag voormiddag | Met een local door de stad

In de voormiddag neemt een local jullie mee op een walking tour. Je ontdekt de verhalen van de stad en namen die de Luikenaren aan de plaatselijke monumenten geven. Het ene moment dwaal je door de verborgen impasses in het oude Luik, het andere moment aanschouw je de grandeur van een paleis of de opera. Je zal paf staan van alle Luikse highlights.

Na afloop lunchen we samen in Au Point de Vue. De naam spreekt voor zich.

Zaterdag namiddag | Boottocht op de Maas

In de namiddag ontdekken we Luik van op de Maas. Zeker in december is dit een unieke belevenis. Ingeduffeld in een dekentje, met een warme koffie of thee, varen we de Maas op om de stad in het winterlicht te bewonderen.

Zaterdag avond | Bijzonder restaurant en nog bijzonderdere bar

’s Avonds genieten we samen van een diner in Les Sabots d'Hélène, een echte "trouvaille" (vondst) in de stad. Sinds 1979 is dit authentieke restaurant gespecialiseerd in “charbonade”: vergelijkbaar met gourmet, maar wel een grill met echte kolen. Een net iets andere manier van tafelen. En ideaal om de smaken – en elkaars gezelschap - op en top tot zijn recht te laten komen.

Hierna zakken we af naar de meer dan unieke bar “Le Pot-au-Lait”, een begrip in Luik. Het café en zijn decor heeft al heel wat gedaanteverwisselingen ondergaan : van trendy en marginaal tot strijdlustig en artistiek, waarvan van elke stijl wel iets is blijven hangen. Met als resultaat: een ontmoetingsplaats voor jong, minder jong, mainstream en buitenbeentjes.

Zondag voormiddag | Markt La Batte

Elke zondagochtend is er op de kades van de Maas markt. La Batte, de grootste én oudste markt van België, een must als je in Luik bent. De meest diverse marktkramers verkopen er van gewoon groente en fruit, over streekproducten en delicatessen, tot boeken, kleding en vintage. Misschien al een moment om een aparte kerstshopping te doen.

Ben je ondanks de grootte snel uitgekeken op de markt, dan zijn er nog allerlei parels zoals de Opera van Wallonië, de Cité Miroir, de kathedraal, …

Lunchen doen we in de beroemde Brasserie C, een brouwerij die gewijd is aan de geneugten van de Waalse terroir en de streekbieren. Gevestigd in een 17de eeuws gebouw aan de voet van de 374-treden tellende Montagne de Bueren. Voor wie zich geroepen voelt 😉

Zondag namiddag | Schaatsen op de kerstmarkt

Bijna 35 jaar geleden opgericht, is het kerstdorp in Luik uitgegroeid tot de grootste kerstmarkt van het land in termen van grootte, duur en geest. Een folkloristisch en populair evenement dat elk jaar de tradities in het hart van de Cité Ardente doet herleven.

Al meer dan 20 jaar is de IJsbaan een typisch onderdeel van de kerstfestiviteiten. Hier kan je je (al dan niet lichtjes houterige) schaatskunsten uitproberen met zicht op de indrukwekkende kathedraal.

Zondag | Afsluitmomentje

We sluiten het weekend af zoals we het begonnen: in de gezellige lounge van ons hotel. Nog even nakaarten, nagenieten, plannen smeden voor een reünie misschien, en met vele verse herinneringen en anekdotes naar huis. Einde voorzien om 17u.

Waarom singles vakanties

WEEKENDS VOOR SINGLES...? WAAROM?

Door te luisteren naar de wensen en feedback van de deelnemers van de afgelopen jaren, kunnen we vakanties aanbieden die specifiek ingaan op je voorkeuren als single:

* GARANTIE: groepen met leeftijdsgenoten
* GARANTIE: een evenwichtige mix tussen mannen en vrouwen (fifty-fifty, max afwijking 60/40)
* Een sociale groepssfeer waar je vanzelf nieuwe mensen leert kennen
* Niks moet alles kan

Dit is voor ons evident, en een garantie, terwijl andere reisorganisatoren hiernaar streven. Je zal het maar voorhebben dat uitgerekend op jouw reis bijna iedereen 20 jaar ouder of jonger is. Of dat je een groep hebt met 12 vrouwen en 3 mannen. Die mannen die oorspronkelijk "hoera!" dachten worden deze sfeer al snel moe. Niet zo bij Tomeeto. Een evenwichtige groepssamenstelling is volledig onze dada.

DIT IS JE HOTEL

In het hippe en cosmopolitische Penta Hotel Liège geniet je van alle comfort en slaap je in heerlijke bedden. Maar wat dit hotel uiterst geschikt maakt voor een singles weekend is de super gezellige en sfeervolle lounge. Een ontmoetingsplek die een adresje op zichzelf zou kunnen zijn. Enig risico: zo uitnodigend dat je er te lang wil blijven plakken. 😜

Bovendien geniet je hier van een lekker, uitgebreid ontbijt en heel vriendelijk personeel dat duidelijk enkel het beste wil geven aan zijn gasten. Bovendien ben je vanuit het hotel ook in no time te voet in het stadscentrum.

Er zijn enkele privé-kamers (toeslag € 185), vraag de beschikbaarheid na.

ERNAARTOE: RIJ (SAMEN) OF NEEM DE TREIN

met de trein naar luik

Carpoolen

Enkele weken voor afreis krijg je een carpoollijst zodat je met anderen kan afspreken om samen te rijden. Carpoolen is economisch, ecologisch en gezellig. We merken vaak dat de carpoolers er al een gezellige roadtrip hebben opzitten (samen gaan eten, boeiende gesprekken onderweg, ...) nog voor het weekend begint.

Parkeren kan op 200 m van het hotel in deze nieuwe parking. Klik hier voor meer info, inclusief de openingsuren en tarieven.

Met de trein

Aankomen in het indrukwekkende station Liège-Guillemins is een perfecte start van je weekend. Voor mocht je het graag weten: dit station is ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava, wereldwijd bekend voor zijn ietwat megalomane projecten die budgettair steevast ontsporen. Het station van Luik past perfect in dat plaatje.

Vanaf dit station neem je bus 1 (rijdt om de 15 minuten) tot halte Liège Rue Lonhienne. Vanaf daar is het 120 meter tot aan het hotel.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

Citytrip Vurig Luik voor singles:
08/12-10/12/2023: Singles 50-65 jr
Prijs: € 419 - inclusief hotel met ontbijt (2x), lunch (2x), diner (1x) op restaurant, boottocht, walking tour met local en begeleiding
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot van € 29.