Blog April: We Krijgen Alles Terug

Hoe gaat het met jou deze dagen? Met de lockdown en alles? Ben je oké? Gezond? Kan je om met de maatregelen, of heb je het er lastig mee? Overwerkt? Of financiële troubles? Soms eenzaam? Elk op onze manier worden we soms behoorlijk uitgedaagd in deze periode. Zelf merk ik dat alle dagen zo’n beetje hetzelfde zijn, en het valt me nu des te harder op, dat een goede of slechte dag, vooral begint bij het perspectief dat ik heb op de omstandigheden. Ik weet het, would-be goeroe alert.

Wat me altijd terug in een goede mood brengt is het idee dat alles wat we nu missen, ooit gaan terugkrijgen. Ondanks alle grafieken, vermanende vingertjes en “we gaan hier mee leren leven”, zullen we ooit, op een goede dag terug samen tafelen en de glazen klinken. Elkaar gillend in het zwembad gooien, of swingen met iemand die niet onder je dak woont. Ooit zullen we terug de sfeer van bossen, steden, steile steegjes, concerten, zeeën en wind beleven met al onze zintuigen. En elkaars nabijheid. Van vlakbij. Ik weet, het is niet voor morgen, en misschien niet voor overmorgen. Maar wel voor ooit. En al het genot dat we nu moeten missen, zullen we snel inhalen met een magische intensiteit. Reken maar!

In afwachting daarvan, wens ik je toch zoveel mogelijk bescheiden geluksmomentjes. Een glimlach van een onbekende bijvoorbeeld, dat mag nog, of gewoon een heerlijke douche, of een spannende netflix-serie.

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *