Eénoudergezinsvakantie met kinderen in de kleuter en/of lagere school:

PROGRAMMA EENOUDERVAKANTIE ARDENNEN

Dag 1 (vrijdag): Verwelkoming, erf (& elkaar) verkennen

We verwelkomen je in de gîte in Somme-Leuze (vanaf 15h).

Om 16u krijgen we een rondleiding op het erf. Goed opletten geblazen want hier en daar worden al weetjes verklapt die van pas komen om op het einde van de vakantie in de prijzen te vallen bij de Boerderij Awards. Ook voor de ouders is het goed om het terrein even te kennen, zo weet je waar je je koters kan vinden en kunnen afspraken gemaakt worden waar de kinderen al dan niet vrij kunnen spelen.

Na deze rondleiding laten we enkele ludieke ijsbrekers los op groot en klein. zodat je de andere deelnemers (en hun namen) al een beetje leert kennen.

Daarna gaan we samen aan tafel voor ons eerste farm-made diner.

Dag 2 (zaterdag): Classic Farm Challenge & rivierplezier

Elke ochtend mogen jullie aanschuiven voor een rijkelijk ontbijt. Hopelijk heb je vandaag ook echt ontbeten als een keizer want we vliegen er in voor de Classic Farm Challenge. Op de boerderij moet je namelijk een duizendpoot zijn: sterk, maar ook handig en snel. En een teamplayer. Dit gaan we uitgebreid testen tijdens de Classic Farm Challenge met als hoogtepunt op zo’n hoog mogelijke krattentoren klimmen.

's Middags sterken we onszelf aan met een lekkere verse lunch.

In de namiddag gaan we naar het strand van de Ourthe voor eindeloos rivierplezier: zwemmen, plonsen, baden, dammetjes bouwen, bootje varen, frisbeeën in het water,You name it! Mochten we pech hebben met het weer gaan we voor minstens evenveel waterpret in het zwembad van Bohon.

Na het diner kunnen de kinderen nog wat vrij spelen (eventueel samen met de moni's) terwijl de volwassenen wat bijkletsen op het terras.

Dag 3 (zondag): Fake Instagram Tour

Ooit beweerde een zekere René D.: "Ik denk, dus ik ben." Anno 2021 is dit: "Ik sta op Instagram, dus ik ben." Zoals bekend gelooft je entourage pas écht dat je op verlof bent, als je uitpakt met de beste Instagram Stories (grapje !!). Omgekeerd kan je ook gemakkelijk fake news verspreiden op Instagram: heb je nooit een voet in een museum gezet, maar wel een foto voor de gevel ervan? Ja, dan was je er dus wél 😉

Vandaag ga je in kleine groepjes op tocht om op de mooiste, spectaculairste én geloofwaardigste Instagram-kiekjes te schieten. Het wordt een heuse fotowedstrijdtocht met Awards in verschillende categorieën. Wil je deze foto's alsnog echt posten? Graag, vergeet de hashtags #Tomeeto #FakeInstragramTour niet :-p

Dag 4 (maandag): Zonder-ouders-lukt-het-ook-dag

Vandaag zijn we stoer, want alles lukt ons vandaag zonder mama of papa. En we zijn ook lief, want stoer en lief dat gaat perfect samen. We zijn lief voor elkaar want vandaag zijn we op elkaar (en de begeleiding ;-)) aangewezen. Dit wordt een topdagje met allerlei creatieve en speelse activiteiten. En natuurlijk ook vrije kids only quality time. We zullen zelf nog wel zien wat we er achteraf over opbiechten aan de mama’s en papa’s :). De mama’s of papa’s die vandaag – ocharme – noodgedwongen een terrasje moeten gaan doen. We zijn nog wel net zo lief om ze een picknick mee te geven.

Opmerking: voor sommige kinderen is het moeilijk om afscheid te nemen van hun mama of papa, maar na 5 of 10 minuten is dat meestal voorbij. Toch kan het zijn dat je kind in een fase is dat dit absoluut niet leuk is voor hem/haar. Belangrijk om weten: je bent absoluut tot niets verplicht, blijf je liever bij je kind(eren), dan kan dat zeker. Wel vragen we je, ter wille van de andere kinderen, om liefst discreet of niet op de accommodatie te blijven. Het kan een uitstekende gelegenheid zijn om even wat exclusieve aandacht te geven aan je kind(eren) tijdens een leuke uitstap.

Dag 5 (dinsdag): "Vrije" dag

Vandaag laten we jullie met rust :). Een ideale dag om te rusten of te kijken wat je in de omgeving zeker niet wil missen. Je kan iets ondernemen met de groep, of er juist eens met je gezinnetje op uit trekken. Wij zorgen voor toeristische informatie over de regio en tips voor invulling van deze dag. Misschien willen jullie luieren aan een rivier of in een zwembad, Durbuy bezoeken, fietsen huren, een avonturenparcours verkennen, ... de mogelijkheden zijn legio.

Deze dag is enkel het ontbijt gezamenlijk. Zo hoef je niet terug te keren naar de gîte als je juist een gezellig terrasje of adresje hebt ontdekt.

Dag 6 (woensdag): Kinderen-versus-Ouders-dag

Mama’s of papa’s durven soms al eens denken dat ze hun kinderen nog alles moeten leren en alles beter kunnen. Tijd dus dat we ze een poepje laten ruiken! Vandaag zullen we eens zien of mama of papa echt handiger, sneller of sterker is? En beter kan koken? Of rijden? Kinderen, dit wordt lachen geblazen!

Dag 7 (donderdag): Boerderij Awards

Na een hele week op de boerderij gaan we eens kijken welke farm skills jullie zoal hebben bijgeleerd. Zijn de konijntjes niet verhongerd? Hebben jullie de eitjes gevonden die de kippen hebben gelegd? Konden jullie met een tractor rijden en is die nu niet stuk? Zijn de koeien gemolken? En leven ze nog? Ere wie ere toekomt, dus wie goed is in deze vaardigheden zetten we in de bloemetjes tijdens de Boerderij Awards.

En omdat vakantie & waterplezier zo’n heerlijke combinatie zijn, gaan we ons vandaag nog even uitleven in de rivier of, bij minder weer, in het zwembad.

Dag 8 (vrijdag): Aan alle mooie liedjes…

Aan alle mooie liedjes en helaas ook aan alle toffe vakanties komt spijtig genoeg een einde. Na het laatste ontbijt samen keren jullie huiswaarts. Met opgeladen batterijen, fijne herinneringen en misschien enkele nieuwe vrienden/vriendjes om achteraf mee af te spreken.

DATA:

30/07 - 06/08/2021
06/08 - 13/08/2021
13/08 - 20/08/2021

DEELNEMERS:

Aantal éénoudergezinnen:
Min. 4 gezinnen
Max. 12 gezinnen

Voor eenoudergezinnen met kleuters en/of lagere school kinderen.
Belangrijk: kleuters moeten minstens een maand naar de kleuterschool geweest zijn en geen dagelijks middagslaapje meer nodig hebben.

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig. Alle activiteiten zijn begeleid.

BEGELEIDING EN VEILIGHEID:

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige begeleiding van Tomeeto. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht.

Van de ouders wordt verwacht dat ze zelf het kunnen van hun kinderen kunnen inschatten, bv afstand die ze kunnen wandelen. Ook wordt van de ouders verwacht dat zij tijdens het zwemmen hun kinderen in het oog houden. Al helpt de begeleiding (of eventueel ook andere deelnemers) hier graag bij. Vraag er gerust naar als we niet gezien hebben dat je een helpende hand kan gebruiken.

De begeleiding heeft tijdens de activiteiten steeds een beperkte EHBO-set bij.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de organisatie vermeld te worden.

DOCUMENTEN:

Voor deze reis volstaat de identiteitskaart en Kids-ID en geldig rijbewijs voor de chauffeurs.

Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)