Blog Maart: Fernweh

Toen ik nog jonger was woonde ik enkele jaren in Duitsland. Geheel vrijwillig! Alleen al voor de taal van Goethe zou je er willen wonen. Bitte? hoor ik je verbaasd vragen. Je denkt allicht aan de harde taal in oorlogsfilms “aussteigen !” of de “Verdammt, ich lieb’ dich” schlagers, maar in het Duits bestaan héél wat echt coole woorden.

Fingerspitzengefühl bijvoorbeeld. Hoe mooi is dat woord? Of wanderlust, einzelgänger, pappenheimer, … Mocht je nu nog geen aha-erlebnis hebben, probeer ik het met het ietwat donkerdere maar poëtische poldergeist of weltschmerz? En anders is er altijd nog schweinepuppefleish.

Maar een van de mooiste Duitse woorden is toch wel fernweh. Het gemis van verre horizonten, een diep verlangen om te reizen. Heb jij dat ook zo erg? Ik vul het rijtje even aan: café-weh, party-weh, tipsy-weh, groepsambiance-weh, …

Dé remedie tegen Fernweh is reisplannen maken. Wij bij Tomeeto doen dit al vol enthousiasme. De Alpen, de Atlantische Oceaan, de Zeeuwse wateren, de Ardense bossen, … Zowel voor onze singles vakanties als onze éénoudervakanties, wij zijn al aan het po-pe-len. We willen deze voorpret alvast graag met jou delen, én jou tegelijk volledig zorgeloos laten boeken, want op al onze weekends en vakanties van 2021 geldt onze corona-cash-back-garantie: geen vouchers, geen gedoe, gewoon volledige terugstorting als we een vakantie moeten annuleren.

In afwachting van de verre horizonten, gaan we nog even door met ons online plezier. Deze zaterdag 6 maart kan je meedoen aan ons live chathuis. En zondag 7 maart is er een specialleke: ouder-kind-yoga. Ook in het Tomeeto Online Popup Café is er altijd veel leven in de brouwerij.

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog Tomeeto lockdown singles

Blog Februari: Eens Goed Zuchten

Onlangs hoorde ik een boeiende podcast over zuchten. Een zucht, zo werd uitgelegd, heeft een emotionele resetfunctie. Zuchten helpt om de overgang te maken van emotie A naar emotie B. En: een zucht is niet alleen een uitdrukking van opluchting, maar helpt ook om die opluchting te creëren.

Dus mijn antwoord op deze kille februarimaand: regelmatig eens goed diep zuchten. Versoepelen de corona-maatregelen nog steeds niet? Diep zuchten. Start je auto niet in de vrieskou? Diep zuchten. Dampt je bril aan met dat ellendige mondmasker? Diep zuchten. Blijkt je date een regelrechte foemp? Diep zuchten. Je ziet, met de gave van eens goed te kunnen zuchten, kan een mens de wereld aan.

Hoewel, die wereld blijkt ondanks alle corona-misère ook zijn schone kanten te hebben. In ons Tomeeto Online Popup Café postte iemand de vraag wat voor positiefs het voorbije jaar gebracht heeft. Ongelooflijk hoeveel mooie antwoorden hierop kwamen. Paradoxaal genoeg las ik regelmatig dat er toch nieuwe vriendschappen ontstaan. En de bestaande vriendschappen minder oppervlakkig worden.

Het is ongelooflijk fijn om te ervaren hoeveel mensen hun beste beentje voorzetten om ondanks alles (meestal) goed gezind te blijven. Het is als een boot waarin we allemaal samen roeien met de riemen die er zijn, vastbesloten om ons te blijven amuseren. En lukt dat even niet, dan is er nog altijd de optie op eens goed te zuchten. 🙂

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog Januari: C’est bon pour le moral

Onlangs stond ik te bumperkleven op de E314. Op een grijzer dan grijze weekdag. Plots kwam het o zo aanstekelijke deuntje C’est bon pour le moral op de radio. Al gauw zat ik mee te tokkelen op het stuur. Achteloos escaleerde dit tot een soort schouder-en-hoofd-rave-party op mijn autostoel. Tot ik in de starende ogen keek van de chauffeur naast mij. Onmiddellijk schoot ik in een betrapte glimlach-kramp. Waarop het gestaar open brak in een uiterst sympathieke glimlach.

Nu de maatregelen alwéér verlengd zijn – pas bon pour le moral, diep zuchten compleet gepermitteerd – is elk geluksmomentje uiterst welkom. Het is daarom zo mooi om zien hoe het In de facebookgroep Tomeeto’s Online Popup Café gonst van de schitterende initiatieven van de leden zelf. Laatste nieuwe: afspreken per 4 om samen op wandel te gaan. Op ons Pinterest bord prijken hiervan mooie landschappen en blije gezichten. Ik vond altijd al dat Tomeeto een zalig en veerkrachtig doelpubliek heeft en dat blijkt nu ook weer tijdens de lockdown.

Zaterdag 23 januari plannen we weer een live chathuis. Verschillende chatrooms, spelen en praten in kleine begeleide groepjes. Zoveel afwisselen als je wil. Vaak duurt dit tot de vroege uurtjes. Met de riemen die we hebben amuseren we ons toch. Want: c’est bon pour le moral 🙂

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog December: Eindelijk, een glazen bol

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik had het gehad met corona-en-andere-onzekerheden. Daarom kocht ik op Alibaba een glazen bol. Van Chinese makelij, dus uiterst betrouwbaar en accuraat. En omdat jij het bent, beste << Test First Name >>, deel ik met jou al wat deze bol me openbaart.

Openbaring 1. De precieze datum van het einde van de pandemie kon ik niet zien, maar wel dat er in de loop van 2021 komaf mee gemaakt wordt. En dat dan alles feestelijk wordt. En met alles, bedoelt de glazen bol létterlijk alles. Overal zal champagne, knuffels en dansfeestjes aan te pas komen. Koop je bijvoorbeeld een wasmachine, vraagt de verkoper je om even het ronde deurtje open te doen. En wat schuilt daar achter? Champagne en glazen. Die de verkoper prompt ontkurkt en uitschenkt. Vervolgens lanceert de live djay in de winkel een aanstekelijke beat. Iedereen danst dat het geen naam heeft. Glimlachend, en elkaar in de armen vallend.

Openbaring 2. Een tweede voorspelling: alle reizen van Tomeeto zullen volzet zijn. Zodra het kan komt er immers een run op vakanties. Iedereen die niet op tijd geboekt heeft trekt zich de haren uit het hoofd van frustratie. Zeker omdat er corona-cash-back-garantie is. Tomeeto moet een callcenter oprichten om uit te leggen dat wij geen extra weken kunnen inleggen omdat alle andere reisorganisaties ook volzet zijn. Maar jij kan tot de slimmeriken behoren die op tijd waren 🙂 Ons programma voor 2021 staat – met nagenoeg alle plaatsen vrij – sinds gisteren online te fonkelen. Zowel voor singles als voor éénoudergezinnen.

Openbaring 3. Verder verklapte de bol me ook dat iédereen die meedoet aan onze gratis online events in december, daar iemand tegen zal komen hij of zij na de pandemie offline uitgebreid zal leren kennen.

Openbaring 4. Bouwplannen bij Tomeeto. Géén vakantiehuis, nee, een heel ander concept. Du jamais vu in Vlaanderen. Omdat het zo nieuw is, organiseren we een brainstorm. En natuurlijk zou het fijn zijn dat jij ook deelneemt. Scroll verder, of klik ineens hier.

Mocht het nu blijken dat de voorspellingen van mijn glazen bol waardeloos waren, laat het me weten. Ik heb twee jaar garantie op die bol. Voor wat dat waard is. Het is tenslotte Chinese makelij 😉

Verder lezen…

Samen met 4350 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog November: Single of niet, als je maar graag leeft

Onlangs las ik een prachtig artikel over An De May (43). Zij was 13 jaar single en beleefde allerlei hilarische dates. Drie jaar geleden werd ze holder de bolder verliefd en is sindsdien gelukkig samen met haar vlam. Het artikel was zo inspirerend dat ik haar contacteerde. Wat zij vertelde aan telefoon was zo mooi en genuanceerd, dat ik besloot deze nieuwsbrief eraan te wijden.

13 jaar is best lang, dus ik vroeg haar of ze het wachten op het verliefde gevoel uiteindelijk de moeite waard vindt. “Ja,” antwoordde ze rustig, “voor mij is dat vuurwerk wel echt nodig.” En ze voegde eraan toe: “Ik was een happy single. Ik had zeker regelmatig veel verdriet over het alleen zijn, maar daarnaast had ik een heel fijn leven. Ik maakte van alles mee. Er zijn veel dingen die ik ervan mis nu. (…) Als ik een moeilijke avond had, kon ik me verschansen in mijn huis, op mijn gemakje bekomen, en terug de buitenwereld in gaan als ik er klaar voor was. En we zijn veel vaker met twee, dus ik zie minder mensen, dat mis ik soms ook.” Toen ik haar vroeg wat ze dan het gelukkigste leven vond: single of in een relatie aarzelde ze even. Ze zei “ik ben verliefd op mijn vriend, het is dus niet zo dat ik kan kiezen, ik wil niet zonder hem.”

Ze vertelde ook dat ze in die dertien jaar nadacht over de juiste partnerkeuze en de gevoelens die daarbij horen, maar nooit stil stond bij wat voor relatie ze nu graag wou. Dat had ze over het hoofd gezien al die tijd, want het is ook belangrijk, beklemtoonde ze. Ze vertelde dat haar hoofd zo vol Disney is gepompt dat ze wel goed had begrepen hoe verliefdheid moet voelen. Maar hoe die “en ze leven nog lang en gelukkig” nu precies moet gaan, daar is zo geen handleiding voor – ze maakt onder die titel nu een podcast over dit onderwerp. “Een relatie heeft zo zijn eigen uitdagingen,” vertelt ze, “op een bepaald moment ben je elkaar zo gewoon en is het een uitdaging om de sprankel, de kleur erin te houden.”

Ik vroeg haar: “dus het is niet dat als je de juiste gevonden hebt, dat je er bent op gebied van geluk?” “Nee, absoluut niet. Je moet even hard je best doen om gelukkig te zijn.” Ik besloot: “dus single of niet, als je maar graag leeft?” “Precies, zo is het,” zei ze.

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog Oktober: Iedereen is een genie

Wat kan een mens op een druilerige maandag als vandaag blij maken? Misschien een quote van Albert Einstein, kwam zo in me op. En Bam! Dat was raak. Ik las meteen deze opsteker: “Everybody is a genius!”. Ik dus ook, en ook jij, als dat geen opkikker is!

Albert voegt er ook aan toe – niet onbelangrijk: “but if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live his whole life believing that it is stupid.”

Wel wel, wat leren we daaruit? Eén: dat de waarheid enorm afhankelijk is van het perspectief en twee: dat vissen waarschijnlijk niet in bomen kunnen zwemmen.

Waar gaat deze nieuwsbrief naartoe? Nergens, daar heb je gelijk in!

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog September: Never Ending Story

Zeg alstublieft dat je de film The Never Ending Story nog hebt gekend, want anders voel ik me … niet meer piepjong 🙂 Het is een prachtige kinderfilm uit 1984. Ik moest er deze zomer vaak aan denken.

De film gaat over het rijk Fantasia dat krimpt en krimpt. Aan de grenzen wordt het namelijk aangevreten door het allesverslindende Niets.

Ons vakantie-aanbod voelde voor mij aan als het “rijk Fantasia”. Het kromp en kromp helaas. Omwille van de corona-situatie verdwenen vele vakanties in het niets.

Maar! Er waren vakanties die wél doorgingen. Soms mits twijfel tot de dag ervoor, maar het lukte! Dit onvanzelfsprekende goot soms een extra intense saus over de vakanties. Alles wat je mogelijks had moeten missen: de onstuimige golven, de prachtige zonsondergang, de fijne babbels, het spelen in de rivier of de duinen, de aperitiefmomentjes, … deed dat extra tikje deugd. Ik merkte: het sociale en het graag genieten zit diep in onze aard. Wat we moesten missen kunnen we dubbel en dik inhalen.

Trouwens, wat was nu in The Never Ending Story de sleutel om het Niets te verslaan? Verbeelding en fantasie. Liefst kleurrijk en maf – zonder enige rem.

Tomeeto houdt zich noodgedwongen enkele maanden koest, maar onze verbeelding en enthousiasme om zo gauw mogelijk de draad weer op te pakken zijn springlevend. Tomeeto is een Never Ending Story.

Ik wens jou ook een grote dosis fantasie – hoe zotter hoe beter. Want: careful for what you wish for… Voor je het weet sijpelt je verbeelding door in de realiteit.

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog Juni: Stilaan verheugen op de zomer

Het hangt in de lucht. Verlangens die een tijdlang opgesloten zaten, mogen voorzichtig weer bestaan. De bubbel mag iets groter, de afstand iets kleiner. Vanaf maandag mogen we weer een pint gaan drinken. En ons verplaatsen, gewoon, omdat het kan. Of om op een mooie plek te zijn.

Enkele maanden geleden hadden we nog gezegd “so?“, maar nu voelt het als bij een kind dat twee maand zijn vertrouwde speelgoed niet heeft gezien: nieuw en zelfs een tikje magisch.

En ook bij Tomeeto: mailtjes stromen weer. Vragen, Opties, boekingen, alles komt weer tot leven. Voorzichtige interesse “wat als we toch niet kunnen?” drukken een ingehouden verlangen uit. Om te leven, om terug vollen bak mens te zijn. Om in het echt te lachen en te praten. Om samen vanalles te beleven en te delen. Om nieuwsgierig te zijn, en voorzichtig de wereld buiten ons kot te herontdekken. Reken maar dat we  – zelfs met de nodige maatregelen – daar met volle teugen van gaan genieten.

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog Mei: Never Waste A Good Crisis

Never waste a good crisis, zei Churchill. De corona-crisis is er eentje van formaat. Niks is nog wat het was. Het lijkt of de hele wereld aan een compleet onvoorspelbare transformatie is begonnen. Op zo’n moment komt een goed innerlijk kompas van pas. Zo eentje waardoor je weet wat diep verankerd is in je hart, en in ziel.

Bij Tomeeto is dit: onbekenden samen brengen en laten kennis maken in een plezante, warme groepssfeer. Op reis, in een heerlijke setting, even weg van alles en iedereen.

Reizen is momenteel niet mogelijk, maar mensen samen brengen dat kan gelukkig wel – mits wat out-of-the-box denken. Daarom organiseren we online events. Een avond lang je onbekommerd amuseren. En bovendien hoorden we dat tijdens onze kwissen mensen elkaar hebben leren kennen die al hebben afgesproken om na de lockdown samen een pint te gaan drinken. Dat doet ons zoveel plezier.

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog April: We Krijgen Alles Terug

Hoe gaat het met jou deze dagen? Met de lockdown en alles? Ben je oké? Gezond? Kan je om met de maatregelen, of heb je het er lastig mee? Overwerkt? Of financiële troubles? Soms eenzaam? Elk op onze manier worden we soms behoorlijk uitgedaagd in deze periode. Zelf merk ik dat alle dagen zo’n beetje hetzelfde zijn, en het valt me nu des te harder op, dat een goede of slechte dag, vooral begint bij het perspectief dat ik heb op de omstandigheden. Ik weet het, would-be goeroe alert.

Wat me altijd terug in een goede mood brengt is het idee dat alles wat we nu missen, ooit gaan terugkrijgen. Ondanks alle grafieken, vermanende vingertjes en “we gaan hier mee leren leven”, zullen we ooit, op een goede dag terug samen tafelen en de glazen klinken. Elkaar gillend in het zwembad gooien, of swingen met iemand die niet onder je dak woont. Ooit zullen we terug de sfeer van bossen, steden, steile steegjes, concerten, zeeën en wind beleven met al onze zintuigen. En elkaars nabijheid. Van vlakbij. Ik weet, het is niet voor morgen, en misschien niet voor overmorgen. Maar wel voor ooit. En al het genot dat we nu moeten missen, zullen we snel inhalen met een magische intensiteit. Reken maar!

In afwachting daarvan, wens ik je toch zoveel mogelijk bescheiden geluksmomentjes. Een glimlach van een onbekende bijvoorbeeld, dat mag nog, of gewoon een heerlijke douche, of een spannende netflix-serie.

Verder lezen…

Samen met 4250 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.