Blog februari: Help, een spook!

Sommige woorden zijn onvolledig. Drempelvrees is er zo eentje. Drempelvrees heb je enkel voor iets waar je zin in hebt, iets wat je cool lijkt. Nooit voor iets dat je nougatbollen interesseert. Eigenlijk zou het dus coole-activiteiten-drempelvrees moeten heten.

Maar ook dat zegt niet alles. Want of ze nu in arduin zijn of in beton, schrik heb je niet voor zo’n onschuldig stuk drempel. De drempel is natuurlijk een metafoor voor alle spoken waarvan je schrik hebt. Zo gezien zou het zelf-vermoede-spoken-bij-nieuwe-coole-activiteiten-vrees moeten heten. Al geef ik toe dat dit eerder lang wordt 🙂

Bij Tomeeto is het meest voorkomende spook “wat als ik daar de enige ben die niemand ken?“. Zoals vaak bij spoken, zijn ze in werkelijkheid onbestaande. Tomeeto is een reisorganisatie, geen vereniging met leden. Bij onze vakanties gaan altijd veel nieuwe mensen mee, die nog nooit zijn mee geweest. Ook mensen die wel al mee waren op andere vakanties, maar elkaar niet per sé kennen. Voor elke deelnemer is het altijd een sprongetje in het onbekende. Daardoor voelt iedereen zich snel thuis bij elkaar.

Spoken komen in allerlei vormen en kleuren, maar meestal in een gedaante die voor de gastheer  onzichtbaar is – zo sneaky zijn ze wel. Aarzel je dus om iets te doen waar je best zin in hebt, maar durf je niet goed, dan weet je: je zit met een spook. Meteen komaf mee maken, want spoken winnen aan macht met de tijd. Door meteen een Tomeeto singlesreis of éénoudervakantie te boeken om maar iets te noemen 🙂

Samen met 6500 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier

Blog januari: Ben ik klaar voor een singleweekend/vakantie?

Heb je veel zin om mee te gaan een singlesweekend/vakantie van Tomeeto, maar heb je je twijfels?
Met deze vijf vragen helpen we je graag in je beslissingsproces.

VRAAG 1. BEN JE SINGLE?

Niet single? Ai, wat een pech!! 🙂 Jij kan niet mee. Maar misschien zijn onze éénoudervakanties wel iets voor jou?

Van plan om single te worden? Oei, dat klinkt niet goed! Tussen van plan zijn om single te worden en echt single zijn, zit nog een heel grote gap.
Vermoedelijk heb je nog andere katjes te geselen, singles weekends of vakanties zijn er enkel voor wie daadwerkelijk single is.

Pas single? Dan hangt het ervan af hoe hard je dit nog moet verwerken. Is de breuk vers en ongewild?
Dan is het beter om nog even te bekomen in gezelschap van vertrouwde mensen. Laat hen je maar goed vertroetelen.

Was de breuk al lang hangende en ben je er al min of meer mee in het reine, dan ben je klaar voor een singlesvakantie, meer nog: als je de sprong waagt kan je er wel eens veel deugd van hebben.

Al een tijdje of al lang single? Niet aarzelen, gewoon blijven nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen en ontmoetingen.
Singlesvakanties zijn dé manier om even helemaal weg te zijn uit je gewoonlijke kringen.

 

VRAAG 2. HEB JE SCHRIK OM JE ALLEEN IN TE SCHRIJVEN?

Ja? Weet dan dat er echt heel veel zijn die zich alleen inschrijven met een bang hartje. Het is compleet normaal. Maar het voordeel is dat het je extra open maakt. Dat geldt ook voor de andere deelnemers. Als jullie elkaar dan ontmoeten voelen jullie je snel op je gemak bij elkaar. Ook de begeleider bij de singlesvakanties van Tomeeto doet er alles aan dat je je snel thuis voelt op vakantie.

Nee? Des te beter. Heel welkom!

 

VRAAG 3. BEN JE SOCIAAL?

Ja? Ideaal!

Nee? Dan hangt het ervan af. Je komt natuurlijk in een groep terecht. Maar: niks moet. Je even afzonderen of een me-time moment is absoluut oké.
Je hebt altijd alle vrijheid, het is jouw vakantie.
Als je echt niet voor groepen bent, zal je vermoedelijk niet zo genieten van het samen tafelen of activiteiten doen, en is het eerder beter om niet mee te gaan met een singlesvakantie.

 

VRAAG 4. BEN JE OP ZOEK?

Ja? Bij Tomeeto hangt geen dating-sfeer. Desondanks komen er regelmatig koppeltjes uit, maar toch gaan de meesten als single terug naar huis. Dit om ter vermijden dat je zou verwachten zeker iemand tegen te komen. Wat wel zo is: je leert op singles weekend of vakantie sowieso een aantal nieuwe mensen kennen en breid je netwerk uit. Het kan een bal zijn die aan het rollen gaat…

Half-half? Een leuke vakantie heb je sowieso. En wie weet heb je daarboven op een speciale klik met iemand.
Dat zou leuk zijn maar hoeft niet en maakt verder voor jou niet uit. Ideaal, welkom!

Nee? Bij Tomeeto gaan andere mensen mee die in dezelfde situatie zitten als jou of gelijkaardige dingen hebben meegemaakt. Het kan deugd doen even weg te zijn en onbekommerd plezier te maken of goede gesprekken te hebben met mensen die weten waarover je het hebt. En echt: niks moet, geen verwachtingen. Er kan zoveel goeds voortkomen uit de vakantie: van gewoon plezier tot echt fijne vrienden voor het leven en alles daartussen.

 

VRAAG 5. TREK JE GRAAG MET LEEFTIJDSGENOTEN OP?

Nee: liever met mensen die jonger zijn? Ben jij jong van geest? Weet dan dat bij Tomeeto veel mensen meegaan die jong zijn van geest. Vaak heel sportief en ondernemend, ongeacht de leeftijd. Immers, graag meegaan met een groep onbekenden is niet iedereen gegeven. Er is een dosis openheid, nieuwsgierigheid en ook een tikje durf voor nodig.

Anderzijds kan je er ook een vakantie uitpikken waar jij eerder bovenaan in de leeftijdsgroep valt, onze leeftijdsgroepen hebben immers altijd een span van 15 jaar. Klik hier voor ons aanbod per leeftijdsgroep.

Ja? Ideaal: Tomeeto organiseert vakanties volgens leeftijdsgroepen. Leeftijd zegt niet alles, we know, maar doorgaans maakt het dat je sneller elkaars leefwereld aanvoelt.

Samen met 6500 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier

Blog december: Eerste hulp bij feestdagen

Feestdagen. Kunnen gezellig zijn. Buiten guur koud. Binnen lekker warm en niks dan lachende gezichten. Harmonisch samenzijn met familie en vrienden. Tot daar het ideaalbeeld. Pas op, het bestaat, je gaat me er niet sarcastisch over horen doen. Het kan echt gezellig zijn en deugd doen. En toch, ideaalbeelden: tricky business. Want wat als je er niet aan voldoet? Ben je dan niet stiekem een beetje boos op jezelf? Zo van: waarom kunnen al die anderen dat wel, en ik niet?

Bedenk dan dat “al die anderen” er véél en véél minder zijn dan je wel zou denken. Eén van mijn slogans is “iedereen heeft recht op zijn afwijkingen”. De ene is single, de ander rookt, weegt wat teveel, of te weinig, heeft geen baan, of draagt sokken in sandalen. En dat zijn dan nog maar de klassiekers, het pallet aan mogelijke afwijkingen – of combi’s ervan – is eindeloos. Eigenlijk is het vooral kleurrijk dat iedereen op zijn manier(en) afwijkt.

En wat ook mooi is: een “afwijking” delen met iemand schept een band. Niks zo gezellig en plezant als samen lekker niet beantwoorden aan het ideaalbeeld.

In 2024 zullen bij Tomeeto weer veel nieuwe vriendschappen gesmeed worden. Tussen mensen met allerlei boeiende afwijkingen. Wie weet jij ook?

En last but not least: kom je tijdens de feestdagen een single tegen, doe niet de tenenkrullende wens voor een goed lief in 2024, maar schenk een Tomeeto cadeaubon voor een singles vakantie.
Al was het maar als Eerste Hulp bij Feestdagen 🙂

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier

Blog november: Eerst nog iets maf

Winteruur: check. Vallende bladen: check. Herstweer: check.
Dat is het moment waarop in een ver land Sinterklaas zijn tabbaard alvast laat strijken en de kerstman alvast wax voor zijn sleeën bestelt.

Voor we het weten zitten we in de traditionele feestperiode Staat voor: uitgebreid kokerellen, feestelijk eten, heerlijke wijntjes, gezelligheid met familie en vertrouwde vrienden.
Alle slogans over buiten de comfortzone treden ten spijt: soms is het binnen de comfortzone te doen.

En toch, teveel vertrouwdheid, altijd dezelfde vaste kringen kunnen al eens de kriebels geven.
Een gevoel laten bekruipen van: ik moet er even uit.
Dat er even uitknijpen kan ook preventief. Vooraleer de feestperiode in te duiken, eerst nog even iets ongewoon mafs doen.

Zoals op singles weekend vertrekken met een groep onbekenden naar een gîte in de Condroz.
Weliswaar helemaal omkaderd met activiteiten en catering, alles erop en eraan.
Ik kan het alleen maar aanbevelen.

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier.

Blog oktober: Smeltkroes

“Single” is één woord, en dekt toch een héél brede lading. De singles die we bij Tomeeto ontmoeten (en dat is ook al een selectie) zijn van allerlei pluimage. Ik stel vast: “de” single bestaat niet. Net zoals “de” vrouw, “de” man, kortom “de” mens ook niet bestaat.

Aan onze weekends nemen artsen, truckers, arbeiders, professoren, ambtenaren, ondernemers, leerkrachten, sales, IT-ers, landbouwers, verplegers, verzorgers, ingenieurs, politie- en brandweermannen, juristen, secretaressen, plantenveredelaars, immobilienmakelaars, enz. enz. enz. deel. Een smeltkroes van leefwerelden. En dan heb ik het nog niet over ieders anekdotes, hobby’s of temperament.

Een beetje zoals Forrest Gump’s box of chocolates, “you never know what you’re going to get”. 🙂

Wij nodigen je van harte uit om je ook eens te laten opgaan in zo’n smeltkroes, een plons in een bad vol onbekenden die blijken verrassend leuk te zijn.

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier

Blog september: Trots tap tap tap

Nu de zomer op zijn einde loopt, en onze allerlaatste groep van het seizoen as we speak de Spaanse Pyreneeën onveilig maakt, gun ik mezelf een nostalgisch terugblikmomentje.

Daarbij blik ik niet enkel terug naar het begin van de zomer, maar naar 2014 toen ik Tomeeto met een bang hartje oprichtte. Ik krijg wel eens de vraag of Tomeeto een uit de hand gelopen hobby is, maar eigenlijk is het eerder een uit de hand gelopen therapie. Toen in 2013 mijn voormalige echtgenoot plots ribbedebie was, had ik een projectje nodig om me af te leiden.

Het projectje groeide uit tot een echte passie. Helaas behoedt me dat niet voor een stommiteit af en toe. Soms heb ik een begeleider niet goed gebrieft, laat ik een slordigheid op mijn website staan, schrijf een joekel van een dt-fout enz. Maar als ik zo zie hoeveel plezier, hoeveel zorg voor elkaar, hoeveel fijne gesprekken, hoeveel vriendschappen voortkomen uit de vakanties van Tomeeto, ben ik eigenlijk wel (geef ik toe) trots op mezelf.

Trots kan soms wat ego-achtig zijn maar het mooie aan trots is dat je perfect trots kan zijn op een ander. Op je kind, je collega, je voetbalploeg of je buurman. Zo ben ik ook echt trots op mijn begeleiders. Zoals zij hun schouders onder Tomeeto zetten en zich helemaal geven. En zeker ook op onze deelnemers. Je hebt het toch maar gedaan, als single of als éénoudergezin ingetekend voor een groepsreis met onbekenden. En hiervoor misschien veel twijfel overwonnen. En vervolgens je gegeven om er samen met de anderen een super fijne week van te maken. Ook ben ik trots op mijn nieuwe medewerkster Catherine. Ook al is ze nog maar een maand bezig, ze is duidelijk uit het juiste hout gesneden.

Het ligt in de aard van de meeste mensen om hun stinkendste best te doen. En soms vloeken we vooral op wat ons niet lukt en vergeten daarbij al eens trots te zijn op onszelf. Dus als je dit leest, en je was al even vergeten op te merken hoe je er elke dag voor gaat, zeg jezelf “goed bezig, je doet het toch maar!” met daarbij een welgemeende tap tap tap op je schouder. Schenk je daarbij gerust eentje in en breng een toast uit op jezelf.

Of we doen het ineens samen, komende zaterdag 23/09 op de info-avond & café in Leuven. Altijd een gezellige mix van bekende en nieuwe gezichten. En wij van de organisatie blikken daarbij alweer vooruit. Want echt, er is altijd veel nieuws en leuks aan de horizon, ook in de herfst en de winter. Zeker bij Tomeeto, aja! 🙂

Blog augustus: One smile a day

Als ik ga joggen door de Leuvense heuvels en bossen kruis ik af en toe een tegenligger. Vaak krijg ik dan een glimlach. Die beantwoord ik maar al te graag. Zo’n kleine, lieve interactie met een onbekende is een mentaal pralineke. Een aanrader om er dagelijks minstens eentje van te nemen.

Nu bedenk ik plots dat er misschien zo vaak geglimlacht wordt als ik jog omdat ik mogelijk een gek loopje heb ofzo 🙈. Owwwww! Maar who cares. Het motto is: one smile a day keeps the doctor away. Ik voeg hier voor de volledigheid aan toe: but if the doctor is cute, forget the fruit (haha).

Maar ik wijk af, ik vergeet mijn verkooppraatje nog 🙂 Terwijl we zovéél nieuws onder de zon hebben. Vers van de pers op onze website: onze info-avond & café op 23 september in Leuven, onze singles najaarsweekends in de Condroz, ons oudjaarsfeest in hartje Gent en onze skiweek voor singles in Val di Sole. Zoveel ongelooflijk leuks in de herfst en de winter: dé therapie voor als de zomer voorbij zal zijn.

En trots melden we nog een nieuwtje: Tomeeto heeft een nieuwe mijlpaal genomen. Onze eerste werkneemster Catherine is op 21 augustus gestart. Goedlachs, hartelijk, gedreven, creatief en snel van begrip. Dus mogelijk zie je haar naam binnenkort onder je mail staan. Dan mag je altijd even glimlachen, ook telepathisch doet dat deugd :).

PS1 ook dit: onze wintersport voor éénoudergezinnen is al een tijdje online te boeken, en dat tem 30 september
PS2 aan alle deelnemers die in september vertrekken: een héél fijne vakantie gewenst!!!
PS3 aan alle deelnemers en deelnemertjes die afgelopen zomer mee waren: merci voor jullie enthousiasme en jullie bijdrage tot de uiterst gezellige vakantiesfeer. Jullie zijn een fantastisch publiek 🤗

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog augustus: Foute-Humor-Alert

Ik bevind me in de zalige in-between-holidays-status. Nog niet lang terug uit la Douce France en straks met tussenstop op de boerderij op weg naar een bergavontuur in Spanje. Yes, love my job!

Nu ik het zo bedenk is in-between wel een mooie manier om naar de tijd te kijken. Dingen hebben vaak de neiging om cyclisch te verdwijnen en weer tevoorschijn te komen. Zo gezien bevindt een mens zich tegelijk in vele in betweens. Wie geen werk heeft is in-between-jobs, wie een dip heeft in-between-joy, iemand die pech heeft in-between-chance en een single in-between-lovers. Niks is permanent, zelfs een permanent is niet permanent (haha, effe ter plekke verzonnen 😁)

Zo zijn we knal in de zomer* ook in-between-wintersport. Tomeeto wacht daarbij niet af tot de eerste sneeuwvlokjes vallen maar heeft nu al de beste plaatsen gescoord voor onze éénoudergezinnen: van 5 tem 13 april 2024 gaan we skiën in Tonale in Italië. Staat sinds vandaag te online te fonkelen.

Natuurlijk kan je ‘t ook omdraaien, word je bewonderd, ben je in-between-afgang, rij je vlotjes ben je in-between-files of heb je een fijn gesprek dan ben je in-between-ambras. Maar van dat soort denken zijn we minder fan 😉

En nu ga ik verder pakken, zodat de in-between-holiday kan overgaan in: holiday 🙂

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog juli: In-Between

Ik bevind me in de zalige in-between-holidays-status. Nog niet lang terug uit la Douce France en straks met tussenstop op de boerderij op weg naar een bergavontuur in Spanje. Yes, love my job!

Nu ik het zo bedenk is in-between wel een mooie manier om naar de tijd te kijken. Dingen hebben vaak de neiging om cyclisch te verdwijnen en weer tevoorschijn te komen. Zo gezien bevindt een mens zich tegelijk in vele in betweens. Wie geen werk heeft is in-between-jobs, wie een dip heeft in-between-joy, iemand die pech heeft in-between-chance en een single in-between-lovers. Niks is permanent, zelfs een permanent is niet permanent (haha, effe ter plekke verzonnen 😁)

Zo zijn we knal in de zomer* ook in-between-wintersport. Tomeeto wacht daarbij niet af tot de eerste sneeuwvlokjes vallen maar heeft nu al de beste plaatsen gescoord voor onze éénoudergezinnen: van 5 tem 13 april 2024 gaan we skiën in Tonale in Italië. Staat sinds vandaag te online te fonkelen.

Natuurlijk kan je ‘t ook omdraaien, word je bewonderd, ben je in-between-afgang, rij je vlotjes ben je in-between-files of heb je een fijn gesprek dan ben je in-between-ambras. Maar van dat soort denken zijn we minder fan 😉

En nu ga ik verder pakken, zodat de in-between-holiday kan overgaan in: holiday 🙂

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog juni: Zou ik nooit doen

Een mens kan al eens vastgeroest geraken, in allerlei gewoontekes. Altijd een schnitzel bestellen bijvoorbeeld, zelfs in The Jane. Of meestal hetzelfde gemaksplunje uit de kast halen, terwijl andere textielpareltjes steevast genegeerd worden. En hoe snel hebben we ook altijd een vaste plaats, zelfs op vakantie?

Maar nog veel tricky-er: vastgeroest in denken. Het erge is: zoiets heb je niet door. En nog erger: ‘t is soms flagrante onzin waar we vast van overtuigd geraakt zijn. Daarom zijn regelmatig kunstgrepen nodig om dat vastroesten telkens weer tegen te gaan.

Tijdens een lezing vroeg Saskia De Coster haar publiek wat ze nooit zouden doen. En vervolgens moedigde ze aan om dat nu juist eens wél te doen. Nu hoop ik wel dat je niet k*k aan de muur smeren in gedachten had, maar je snapt wel wat ik bedoel. Iets ondernemen buiten je vastgeroeste denken: bevrijdend, verfrissend, essentieel om voluit te leven, met the twinkle in the eye.

Wat is zoiets dat jij niet meteen zou doen? Misschien even struinen door het aanbod van onze singles vakanties of weekends? Daar vind je misschien wel iets dat je dacht dat je nooit zou doen 🙂