Blog maart: Al wie niet spring

Cliffjumpen in slow motion beschreven: je gaat naar boven. Vol vertrouwen dat je gaat springen. Tot je daar staat. Akelig die afgrond. Maar ze teast je. Ze weet dat je gaat springen en dat weet je zelf ook. Toch is daar vanbinnen die angst. Die angst slaagt erin enorm aan te zwellen, veel twijfel te zaaien “ga toch gewoon terug”. Het is niet meer dan een gevecht met jezelf. Tot je je uiteindelijk met een bijna doodsverachting jezelf in het diepe smijt. Eens jezelf overwonnen is het alleen maar zalig. Je hangt intense seconden in de lucht, plonst in het water. Gaat kopje onder, het water kolkt en kolkt rond jou. Tot je boven komt, herboren, bevrijd en met een ab-so-luut yoeeeehoe gevoel!

Ene Lao Tzu had overschot van gelijk: wie anderen overwint is sterk, maar wie zichzelf overwint is oppermachtig.

Zelf ben ik een aantal keer gesprongen. Bijvoorbeeld toen ik in 2018 mijn baan opzegde om full time voor Tomeeto te gaan: boy, was I afraid!! Maar het heeft zich ZO geloond.

Het zijn niet altijd Grote Projecten waarvoor je moet springen. Ik herinner me dat ik soms ook met een héél bang hartje op date ging. Of ging aankloppen bij de buren om hulp als ik me rock bottom voelde na mijn scheiding. Dat soort kleine sprongetjes op een moment dat je je klein voelt, zijn soms nog de moedigste van al.

Veel deelnemers van Tomeeto zijn ook zelf-overwinnaars. Vaak is het de eerste keer dat iemand op singles of éénoudervakantie gaat. In een vorig hoofdstuk was iemand misschien nog in de nestwarmte van een gezinnetje of een relatie, en nu moeten hij zich weer heruitvinden, een nieuw netwerk vinden, een nieuwe draai, … Een enorme sprong!

Ene Baz Luhrman zei: The race is long, and in the end it is only with yourself.

Om het samen te vatten: al wie niet springt, ontzegt zichzelf veel. Veel plezier, veel ontmoetingen en veel magie. En een ab-so-luut yoeeeehoe-gevoel zo af en toe. Dus telkens de afgrond je teast, spring, spring, spring, telkens weer.

Mag ik hierbij fijntjes onze singles vakanties of éénoudervakanties suggeren?

Samen met 5450 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog februari: Meerdere spelden in de hooiberg

Soms moet een mens roeien met de riemen die hij heeft. Zo startte ik tijdens de lockdown (remember that time? ;-)) een Facebookgroep. Bedoeling was tijdelijk iets online te doen, vandaar de naam Tomeeto Online Popup Café. Maar: het is een blijvertje. Een heel actieve facebookgroep waar door en voor leden allerlei wordt georganiseerd. Soms wordt er ook levendig gediscussieerd. Zoals onlangs toen iemand een hilarische post schreef over hoe sommige introducties van vrouwen op datingsites overkomen op mannen. Die post maakte nogal wat reactie los.

Zelf was ik ongeveer zeven jaar single en heb me onder het motto ‘daten, a dirty job but somebody’s got to do it’ ook gewaagd aan het online daten. Met tussenpozen, want een mens moet soms bekomen. Een groot incasseringsvermogen is nodig voor datenden want ontmoedigende, shitty toestanden horen er onvermijdelijk bij. Maar twee jaar geleden had ik een prachtvis aan de haak. Het soms pijnlijke gesukkel was snel vergeten.

Ik heb enorm moeten gniffelen om de reacties op de post over vrouwenteksten op dating platforms. Super hilarisch en vaak er boenk op. De reacties kwamen van overduidelijk toffe mensen die soms ook op datingsites zitten. Alle dwappen en troela’s ten spijt, er zijn daar toch ook vele leuke, oké mensen. Meerdere spelden in de hooiberg.

Al is de concentratie aan zalig leuke mensen zonder twijfel het allerhoogst bij Tomeeto. En de sfeer bij ons is totally relaxed. Bij ons kan je al eens ventileren als het date-leven je een poets heeft gebakken, of als je er liever niks mee te maken hebt. Gewoon met een leuke bende nieuwe mensen op vakantie of weekend, samen een flank af skiën, de Ardennen doorkruisen, een stadsfeer beleven, klinken op de eerste lentezon, …

We vertellen je graag persoonlijk over ons aanbod aan singlereizen of éénoudervakanties tijdens onze info-avond op 10 februari in Gent. Heel welkom, ook in je eentje, want denk eraan: zoveel toffe, open mensen bij Tomeeto, je kan ze niet missen.

Samen met 5450 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog januari: Aanstekelijk

Aanstekelijkheid is een beetje magie. De ene mens doet iets vol overgave en hopla, bij de ander kriebelt het om mee te doen. Of het nu de slappe lach, moed, een mooi gebaar, dodelijke competitie of de benen vanonder uw lijf dansen is: als je de ander iets ziet doen wat bij jou een snaar doet trillen, wil je gewoon meedoen.

Bij Tomeeto gaan we skiën, surfen, canyonen, wandelen, mountainbiken, …door de meest prachtige landschappen – en toch zijn de kersen op de taart eerder het aanstekelijk gelach en geplaag, de oprechte gesprekken, het bevrijdende van zelfrelativering. Enthousiasme dat overspringt van de ene deelnemer op de andere en uiteindelijk de hele groep in beweging zet.

Die aanstekelijkheid maakt dat onbekenden die soms met een klein hartje vertrekken, als cosy, hartverwarmende groep terug naar huis keren. Vaak is de eerstvolgende reünie al gepland op de thuiskomstdag.

Misschien wil jij je graag ook laten aansteken door die plezante, warme sfeer? En nieuwe mensen leren kennen die je al gauw niet meer kan missen? Bekijk ons vakantieaanbod voor singles en/of éénoudergezinnen. Of laat ons je live overtuigen, op onze info-avond en café op 10 februari in Gent.

Samen met 5650 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog december: De Ideale Openingszin

Toen ik in november 2013 voor het eerst na mijn scheiding als 38-jarige terug op een fuif  stond, was ik erg beduusd over de concurrentie. “Tot voor kort was ik nog getrouwd, maar nu moet ik weer de markt op. Hoe kan ik hier een klein beetje opvallen met al dat schoon en hip vrouwvolk dat in de weg loopt?”

In een bui van gedrevenheid-itis besloot ik zelf op de feestgasten af te stappen. Prompt sloeg de twijfel toe. “Maar wat zeg ik dan??” “Doet er niet toe”, antwoordde een ander stuk van mijn persoonlijkheid, “afgaan hoort erbij”. En zo stapte ik de eerste keer op een onbekende af, innerlijk al in de vrije val van de afgang. Maar niks daarvan: géén afgang. Gewoon een tof praatje. Dus stapte ik nog eens op iemand af, en nog eens en nog eens. Hoe ik ook probeerde, ik ging nooit af. Het voelde aan alsof ik net had ontdekt dat ik superkrachten had 🙂

Ik probeerde allerlei variaties: “En wat is jouw beroep?” “Waar praten jullie over? ”. Soms al eens wat brutaler: “Was jouw hemd vroeger een gordijn?”. Zolang er bij geglimlacht wordt, kom je met veel weg, ontdekte ik. Meer nog, die lichtjes brutale humor deed het zelfs beter. Maar welke openingsvraag ik ook gebruikte: ik ging nooit af, geraakte altijd aan de praat, al was het soms kort 😉

De ideale openingszin is dus éénder welke zin. Mits eerst de innerlijke obstakels overwonnen te hebben om ze uit te spreken tegen een onbekend slachtoffer.

Ik sleur er graag even de wijsheid bij dat er altijd heel veel redenen zijn om iets niet te doen, terwijl één om het wel te doen volstaat.

Geldt ook voor Tomeeto vakanties 🙂 Ons aanbod voor lente en zomer 2023 staat sinds vandaag online te fonkelen, zowel voor singles als éénoudergezinnen, vers van de pers, heet van de naald. En denk eraan: één reden om met ons mee te gaan is genoeg 🙂

Samen met 5100 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog oktober: Zomer voorbij. Next.

We kunnen er niet naast: de zomer is echt voorbij. Je kan de “zonnekant” (haha, heb je ‘m?) ervan zien: geen muggen, wespen of ander vliegend gespuis meer. Maar toch: gedaan met de strandpret, het languit liggen in het gras, het nachtelijk zwemmen. En wat was nu weer een rosé?

Volgend seizoen. De herfst. Zo’n herfstbos is best nice. Het heeft iets onverklaarbaar chillax. Het laat de blaadjes los met alle vertrouwen dat de zomer sowieso terugkomt. Daarom kan het net zo goed er iets moois van maken. Met gekleurde bladeren, beetje kastanjes erbij. Een dartel hertje misschien. ’t Is eigenlijk schoon. De herfst herinnert ons eraan dat loslaten mooi kan zijn. Cheesy but true.

Bij Tomeeto zijn we fan van de karaktertrekjes van elk seizoen. In de herfst trekken de Ardennen in op singles weekends. Het nieuwe jaar knallen we in op ons oudjaarsfeest in Antwerpen. En in de winter skiën we de besneeuwde Alpen af. Zowel met singles als met éénoudergezinnen (nieuw in 2023!!).

Misschien ook iets voor jou? Je bent in elk geval heel welkom!

Samen met 4950 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog september: valrepen rapen

Een willekeurige alledaagse situatie: je delft het onderspit bij een vechtpartij op een rooftop en wordt onherroepelijk over de rand geduwd. Als je zo al die verdiepingen voorbij zoeft, en alle Ikea interieurs en je leven aan je voorbij ziet flitsen, besef je “it’s over, ik ga naar de pieren”. Maar dan blijk je te landen op het zeil van een trampolineverhuisfirma.

Gelijkaardige situaties: tijdens de laatste minuut wordt de winnende goal gescoord. Of op een feestje sta je op punt om naar huis te gaan, als plots je favoriete dansplaat wordt gedraaid en je uiteindelijk tot de laatste blijft. Of je zei je Tinder-profiel totaal gedesillusioneerd op en die laatste date blijkt zo’n verrassend klik. Of of of … 🙂

Het punt: onverwachte plotwendingen zijn altijd mogelijk, tot het einde. Daarom: vier elke dag tot de laatste minuut. Onderschat niet wat op de valreep nog te rapen valt.

En daarom: ‘t is niet omdat de zomer voorbij is, dat het jaar voorbij is. On the contrary, tijdens de najaarsweekends gaan we ons weer te pletter amuseren. En kwestie van ons in 2022 tot de allerlaatste minuut te amuseren, vieren we ook oudjaar samen. Wie weet wat kan zo op de valreep van 2022 zoal gebeuren?

Samen met 4950 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog augustus: danzij & ondanks

Misschien ken je dit: zalig gezwommen in de zee, geaperitiefd op het strand, zonnemelksporen en zandresten op je heerlijk opgewarmde huid.

Of vermoeide spieren en vol adrenaline na je uit te leven in bergrivieren of onstuimige golven? Of misschien de wind door je haren gevoeld, zeelucht geproefd, tijdens het zeilen, ver weg van alles en iedereen? Of opgenomen in de bruisende sfeer van een nieuwe stad?

In heerlijke vakantiemodus kuier je terug naar het hotel. Geen plannen, geen verplichtingen, straks samen tafelen in een charmante setting. En honderduit ervaringen uitwisselen met je kersverse reisgenoten

Welk vakantietype je ook bent: de zomer is verrukkelijk! Elke zomer heeft zijn eigen unieke karakter: typische zomerhitjes, unieke plaatsen of sferen waar je enkel die zomer was, en bijzondere ontmoetingen. Een zomer is nooit copy-paste, en altijd one-of-a-kind.

Ik wens het je toe voor 2022: Een Zomer. Met grote E en grote G.

Samen met 4950 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog juli: een zomer

Misschien ken je dit: zalig gezwommen in de zee, geaperitiefd op het strand, zonnemelksporen en zandresten op je heerlijk opgewarmde huid.

Of vermoeide spieren en vol adrenaline na je uit te leven in bergrivieren of onstuimige golven? Of misschien de wind door je haren gevoeld, zeelucht geproefd, tijdens het zeilen, ver weg van alles en iedereen? Of opgenomen in de bruisende sfeer van een nieuwe stad?

In heerlijke vakantiemodus kuier je terug naar het hotel. Geen plannen, geen verplichtingen, straks samen tafelen in een charmante setting. En honderduit ervaringen uitwisselen met je kersverse reisgenoten

Welk vakantietype je ook bent: de zomer is verrukkelijk! Elke zomer heeft zijn eigen unieke karakter: typische zomerhitjes, unieke plaatsen of sferen waar je enkel die zomer was, en bijzondere ontmoetingen. Een zomer is nooit copy-paste, en altijd one-of-a-kind.

Ik wens het je toe voor 2022: Een Zomer. Met grote E en grote G.

Samen met 4950 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog juni: mooi mislukt

Ik weet niet of het je volgde maar dit jaar stapte de mol uit het programma de Mol. Hij sliep niet meer van de stress, hij kon er niet meer van genieten. Hij kwam tot de conclusie: ik heb het verprutst. Het ging gewoon niet meer.

De manier waarop de programmamakers dit in beeld brachten liet nogal indruk na. Het leek een “ode aan de mislukking”: een mooie, hartverwarmende, menselijke mislukking. “Mislukken is altijd een optie en is helemaal oké” leek de boodschap. Voor de mol, en bij uitbreiding voor iedereen: “mensen, de mol is mislukt en dat is helemaal oké, hij leeft nog. Misluk zelf ook eens, een aanrader, zo bevrijdend zeg!”

Dit dus gewoon als pleidooi om al eens te mislukken. En vervolgens jezelf een groot applaus te geven: dat heb ik toch maar weer mooi verprutst! Want wat is mislukken anders dan het ultieme bewijs dat je iets hebt durven doen dat kon mislukken? Of minstens dat je een menselijke mens bent. Een niet perfect exemplaar, nog zo lovable.

Oei nu vergat ik even dat ik deze nieuwsbrieven eigenlijk schrijf om onze vakanties te promoten. Mooi mislukt 😉

Dus vanaf nu: proficiat met je mislukkingen! Dat er nog veel mogen volgen! Cheers! Amen to that!

Samen met 4950 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Blog mei: Los-en-toelaten

Een indianenwijsheid luidt: als je merkt dat het paard waarop je rijdt dood is, stap dan af. Je zou denken “duuuh, logisch“, en toch bezondigen we ons al te vaak aan het aansporen van het dode dier. Tegen beter weten in. En daarna nog oprecht teleurgesteld als het paard doodleuk blijft liggen.

Soms zijn dingen (of ook: contacten) slecht voor ons. Maar ook verdraaid verlokkelijk. Uiteindelijk leren we gaande weg bij: gewapend met mentale riek en prikkeldraad houden we dat soort fata morgana’s veraf. “Mij zullen ze niet meer hebben!”

Tot er ook dingen op ons pad komen, net zo verlokkelijk, die simpelweg goed zijn voor ons. We draaien en zoeken en keren het binnenste buiten, maar nee: er zit geen adder onder het gras.

Dan is er een andere aanpak nodig: toelaten. Toelaten is zowat het omgekeerde van loslaten. In plaats van “waar is hier de angel?”, hebben we een bocht van 180 graden nodig: jawel, het goede kan ook voor mij bedoeld zijn. Alarmsystemen moeten gedeactiveerd, poorten open. Gezond wantrouwen moet omgebouwd tot gezond vertrouwen. Niet simpel zo’n mindswitch.

Waarom zeg ik dit nu? Om je ervan te overtuigen samen met het loslaten, ook het toelaten te oefenen. Toelaten te denken: ook naar mij, << Test First Name >> kan zoveel goeds onderweg zijn. Zonder angels of adders, gewoon no drama lama. Waarom ook niet? Be prepared. Om van het leven te genieten. Op de momenten dat het zo ongelooflijk mooi kan zijn.

Misschien denk je dat ik de liefde bedoel, ja die ook, maar er is zoveel meer. Van klein tot groot. Van zon, zeeën, bergen, cocktails, klinkende glazen, straffe verhalen, en een hartelijke sfeer. De wereld is er vol van. Het kan allemaal naar jou onderweg zijn. Treed het alvast tegemoet, gun jezelf van een heerlijke koffie tot een zonnige vakantie, bij Tomeeto natuurlijk, jawel!

Verder lezen…

Samen met 4900 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.