FAQ – Vaak gestelde vragen

 • FAQ1: Wat als ik tegen dan niet meer single ben?

Het komt wel eens voor dat iemand tussen het boeken en het vertrek iemand tegen komt. Helaas accepteert de annulatieverzekering dit niet als voorwaarde om te annuleren omdat het onmogelijk te controleren valt. In praktijk gaan de meesten gewoon mee. Als je een prille relatie hebt, vertel je dit in het begin van je vakantie gewoon aan je reisgenoten. Die hebben hier ook altijd begrip voor, meer nog, zijn blij voor jou. Omgekeerd begrijpt je nieuwe partner ook meestal dat iemand zijn leven niet on hold kon zetten tot de ware zijn intrede doet 😉 De sfeer op onze vakanties is al bij al ontspannen en relaxed, te vergelijken met een schoolreis of studentenreis maar dan onder volwassenen.

Mocht jij toch echt niet willen meegaan als je in die situatie zit, dan gelden gewoon onze algemene voorwaarden. Goed om weten: bij singles weekends kan je tot 4 weken vooraf annuleren en krijg je op je boekingskost na (€ 29) alles terug betaald.

 • FAQ2: Betalen jullie terug als jullie een wachtlijst hebben?

Iemand vervangen gaat voor ons soms heel snel, en soms kost het ons heel veel tijd. Soms vinden we iemand, en soms niet. We laten de terugbetaling niet van dit toeval afhangen: het zou kunnen betekenen dat de ene terug betaald wordt, en de andere die een dag later annuleert, niet. Daarom gelden voor iedereen die annuleert dezelfde algemene voorwaarden.

Goed om weten: als je een annulatieverzekering hebt en door overmacht (bv ziekte) niet mee kan, dan krijg je je reissom terug van de verzekeraar (bv Allianz).

 • FAQ3: Kan ik weten hoeveelste ik sta op de wachtlijst?

Begrijpelijke vraag: je wil graag een beetje voorspelbaarheid. Helaas weten we zelf totaal niet wanneer een annulatie komt. Sommige komen lang op voorhand, maar de meeste annulaties gebeuren in de week of dag voor vertrek (omdat bv iemand ziek val en niet meer op tijd genezen is). Tegen dan hebben de meesten op de wachtlijst al andere plannen, daarom is een plaats op de wachtlijst lang voor de vakantie eerder nietszeggend.

Sta je op de wachtlijst en wil je je kans om mee te kunnen zo groot mogelijk houden, dan is de beste strategie om je agenda flexibel te houden en een of twee weken voor vertrek Tomeeto een mailtje te sturen om te laten weten dat je nog steeds popelt om mee te kunnen 🙂

 • FAQ4: Hebben jullie ook een aanbod voor mensen in het onderwijs?

Zeker. Al onze singles weekends in de Ardennen (klik hier voor het aanbod), onze zeilweekends voor singles en sowieso al onze éénoudervakanties. En in juli kan je als single, afhankelijk van je leeftijd, mee op surfvakantie, mountain adventure en la-douce-france in gîte met zwembad.
Toegegeven, vele van onze vakanties vallen ook buiten de onderwijsvakanties - dit omdat dit perioden zijn waarin we interessantere voorwaarden kunnen krijgen.

 • FAQ5: Is er ook een aanbod voor zestigers?

Omdat we met leeftijdsgroepen werken, en dus noodgedwongen met een bovengrens zitten, ontstaat soms het misverstand dat we mensen boven deze leeftijdsgrens zouden "afschrijven". Niets is minder waar! We kennen vele energieke en dynamische 60-ers. Ons aanbod voor de leeftijdsgroep voor 50-65 jaar is nog klein, maar wel groeiend (klik hier voor ons aanbod per leeftijdsgroep). We willen stilaan immers écht graag meer vakanties aanbieden aan deze leeftijdsgroep. Het blijft een uitdaging om in de bovenste leeftijdsgroep voldoende mannelijke deelnemers te vinden. Kwestie dat we beloven in elke groep een m/v-evenwicht te handhaven. Maar het gaat elk jaar iets vlotter want eens ingeschreven blijken de mannelijke deelnemers van deze leeftijdsgroep na afloop van de vakantie of het weekend minstens even enthousiast als de vrouwen.

En om te bevestigen dat we geen leeftijd zetten op plezier maken, schreven we hier ook een blog over. Klik hier om deze blog te lezen.

 • FAQ6: Ik ga altijd om met mensen die jonger zijn dan ik. Mag ik ook met de jongere groep mee?

 • FAQ7: Wat als ik geen carpoolpartner vind?

Regelmatig gaan deelnemers mee die geen eigen wagen hebben, of liever niet zelf rijden. Dat is ook niet nodig. Wij sturen altijd een interactieve carpoollijst naar alle deelnemers. We bieden ook steeds aan te helpen bij het vinden van een carpoolpartner mocht het niet lukken. Maar: dit is nog nooit nodig geweest in onze hele geschiedenis. In elk geval laten we je niet aan je lot over mocht je geen carpoolpartner vinden. Wij zoeken mee naar een oplossing tot er een gevonden is. Je kan dus gerust boeken, zelfs als je geen eigen wagen hebt, of je liever niet rijdt met je eigen wagen.

 • FAQ8: Waarom een reisverzekering afsluiten? Zit dit niet standaard in mijn ziekteverzekering?

Je ziekteverzekering (bijvoorbeeld CM) dekt inderdaad dringende medische kosten in het buitenland op vertoon van de Europese Ziekteverzekeringskaart (de "blauwe kaart"). Let wel, je gewone ziekteverzekering heeft enkel betrekking op het medische aspect. Als het gaat om verloren bagage, autopech, repatriëring van je wagen … geeft je ziekteverzekering geen bijstand.

De reisverzekering Travel Selection van Allianz dekt veel meer pechsituaties op reis, bijvoorbeeld:

 • bijstand van een naaste in geval van hospitalisatie in buitenland
 • vervroegde terugkeer vanuit het buitenland omwille van een dringende reden
 • vergoeding bij diefstal of beschadiging van je bagage
 • kosten voor strikt noodzakelijke aankopen bij laattijdige aflevering van je bagage
 • optioneel ook pechverhelping en repatriëring van je voertuig en de inzittenden, ...)
 • ...

Lees hier de volledige dekking van de verzekeringsformule Travel Selection van Allianz

Ons vakantie-aanbod voor singles >>
Ons vakantie-aanbod voor éénoudergezinnen >>
Ons vakantie-aanbod per leeftijdsgroep >>
Wie (leeftijden) heeft al geboekt voor de vakanties? >>