Over Tomeeto

Mensen leren kennen via weekendjes en groepsreizen

Wie zijn de andere deelnemers?

Mensen ontmoeten via groepsreizen Allemaal losers en sukkels uiteraard. Waarom zouden ze anders single zijn? Of in hun eentje met hun kinderen op vakantie gaan? Haha, grapje natuurlijk, maar het vooroordeel zit diep, zo diep. In werkelijkheid is ons doelpubliek een evenredige weerspiegeling van de maatschappij. Voornamelijk gewone, normale mensen dus. De achtergronden van onze deelnemers zijn heel divers: artsen, chauffeurs, arbeiders, professoren, ambtenaren, ondernemers, leerkrachten, sales, IT-ers, landbouwers, psychologen, verplegers, verzorgers, ingenieurs, politie- en brandweermannen, juristen, secretaressen, enz. enz. enz. Zelfs een parochiepriester heeft al deelgenomen. De smeltkroes van leefwerelden is naast de bestemming een ontdekkingsreis op zich.

Mensen ontmoeten via een weekendje of vakantie

Velen die voor inschrijving aarzelen (“ik heb zoiets nog nooit gedaan”) zien we tijdens het weekend of de vakantie smakelijk lachen, druk in gesprek, zich enorm amuseren. Vaak ziet het er de dag na ontmoeting al uit of de deelnemers elkaar al jaren kennen. En voor velen eindigt het ook niet na het weekend. We horen van deelnemers die bevriend worden, naar elkaars feestjes gaan, samen op reis gaan, of ja, soms ook mooie koppels vormen.

“Wat mij aangenaam heeft verrast is het niveau van de deelnemers.”

- Deelneemster, 46 jaar, regio Lier

Worden er veel koppels gevormd?

Onze prioriteit is vooral een leuk weekend of toffe vakantie aan te bieden, zonder meer. Er hangt absoluut geen date-sfeer, noch zijn er activiteiten in die richting. Toch hebben we er niets op tegen als er koppels gevormd worden. Wijzelf hebben weet van gemiddeld één tot twee koppels per weekend (meestal na het weekend gevormd). 

“Sinds het weekend zijn wij aan het mailen en bellen, later afgesproken en bellen, etentjes en bellen, dan weekendjes en bellen 🙂 En altijd was het superleuk, dus ja het klikt wel, voor ons beiden toch onverwacht maar altijd veel plezier”

– Deelneemster, regio Antwerpen, 44 jr

Taboes, wat koop je daarvan?

150918_button_who_cares_bwVoor sommigen is meegaan met een weekend speciaal voor singles, om mensen te ontmoeten, een beetje taboe. Ze vrezen dat het er geforceerd aan toegaat of zijn afgeschrikt door het label dat ze kunnen krijgen. En als die excuses weggenomen worden, verzinnen ze er wel weer nieuwe. Taboes en excuses, wat koop je daarvan? In plaats van excuses te verzinnen, amuseren de Tomeeto's zich gewoon kostelijk tijdens het weekend. En gaan achteraf naar huis met enkele toffe nieuwe contacten.

Single zijn is meestal geen keuze. Toch is soms juist het gebrek aan comfortzone de trigger om verder uit uw kot te komen en hilarische dingen mee te maken. Dingen die u jaren erna nog hoofdschuddend doen glimlachen.

Gaat het er niet geforceerd aan toe?

Ons vrijblijvend in levende lijve ontmoeten? Klik hieronder

 

Levendige facebookgroep voor en door leden? Klik hieronder

Tomeeto in Stijlvol Wonen

Tomeeto op ROB tv

Tomeeto in DM Magazine

Tomeeto in De Standaard Magazine
Tomeeto in Libelle
Tomeeto in Gazet van Antwerpen

People_zot600_400

ONZE VISIE OVER WEEKENDS EN VAKANTIES VOOR SINGLES

Door te luisteren naar de wensen en feedback van de deelnemers van de afgelopen jaren, kunnen we vakanties aanbieden die specifiek ingaan op je voorkeuren als single:

* GARANTIE: groepen met leeftijdsgenoten
* GARANTIE: een evenwichtige mix tussen mannen en vrouwen (fifty-fifty, max afwijking 60/40)
* Een sociale groepssfeer waar je vanzelf nieuwe mensen leert kennen
* Niks moet alles kan

Dit is voor ons evident, en een garantie, terwijl andere reisorganisatoren hiernaar streven. Je zal het maar voorhebben dat uitgerekend op jouw reis bijna iedereen 20 jaar ouder of jonger is. Of dat je een groep hebt met 12 vrouwen en 3 mannen. Die mannen die oorspronkelijk "hoera!" dachten worden deze sfeer al snel moe. Niet zo bij Tomeeto. Een evenwichtige groepssamenstelling is volledig onze dada.

Eenouders

ONZE VISIE OVER EENOUDERVAKANTIES

Eenoudervakanties zijn voor wie door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat. Dat zijn niet enkel singles. Ook mensen waarvan de partner verhinderd is door bv werk of medische omstandigheden. Of nieuw samengestelde gezinnen die niet samen op vakantie gaan.

Het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kunnen ontspannen op vakantie. Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat, rust de verantwoordelijkheid enkel op jouw schouders. Niet zo bij Tomeeto. Bij ons ben je niet de klok rond in je eentje “in charge”. Als je bv. even ziek bent, is er iemand om het over te nemen.

Wij vinden ook dat kinderen recht hebben op een ontspannen mama of papa op vakantie. Kinderen voelen dat jij écht ontspannen bent, en het doet hen nog zo deugd.

En je kinderen hebben bovendien speelkameraden. Terwijl jij even een terrasje doet onder volwassenen.

Petra Michiels, organisator Tomeeto

Petra Michiels

Zonder het echt te weten heb ik altijd al willen ondernemen, maar ik miste de guts. Toen mijn ex-man in 2013 totaal onverwacht ribbedebie was, gaf me dat de nodige vechtlust. Ik was compleet verbijsterd maar wou me niet laten kennen. Ik wou de leegte niet meteen vullen met een nieuwe relatie. Ik had een "ander projectje" nodig om mij aan op te trekken.

Mijn intuïtie fluisterde me in om singles weekends te gaan organiseren, volgens een fris, open concept dat in Nederland al langer bestaat. God knows why want ik was een bleu-tje in toerisme (heb een diploma als bio-ingenieur). Met een klein hartje organiseerde ik in 2014 het eerste singles weekend en in 2016 de eerste eenoudervakantie. Eerst in bijberoep en vanaf 2018 full time. En het loont, Tomeeto groeit en groeit. Al voel ik dat klein hartje bij een groeiende onderneming nog regelmatig 🙂

Na 8 jaar single zijn met vallen en opstaan heb ik in 2021 een lieve man leren kennen, en ben zelf niet meer single. Toch run ik Tomeeto nog steeds met hart en ziel. Singles en éénoudergezinnen zijn een té plezant, warm, veerkrachtig, inspirerend, open en dankbaar doelpubliek.

Lees meer in een blog over Petra en Tomeeto.

Deugddoende éénoudervakanties


Toen ik single werd, werd ik ook single mama. In mijn specifieke situatie werd ik single enkele dagen voor we op vakantie zouden vertrekken. Ik heb toen zelfs nog de tweepersoonslakens terug uit mijn valies moeten halen. Pijnlijk moment. Een vriendin heeft toen in allerijl mijn zoontje en mij op sleeptouw genomen op haar eigen gezinsvakantie. Zo ondervond ik als kersverse single mama, hoe deugddoend het is om je kind omringd te zien door speelkameraadjes en zelf ook enkele volwassenen rond me te hebben waarmee ik op dezelfde golflengte zit. Om die reden bieden we ook éénoudervakanties aan. En dat niet enkel voor singles, maar voor iedereen die door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat.

Tomeeto aan u voorgesteld in 1’27

Uit de oude Gate-Away doos: ervaringen