Blog januari: Groeten vanuit mijn bad

Na het laatste Tomeeto event in 2017 heb ik een warm bad genomen. En tegen mezelf gezegd: “Pé (want ik ga nogal familiair om met mezelf), dat heb je goed gedaan”. Ik weet, eigen stoef stinkt, maar in bad zou dat wel moeten meevallen bedacht ik.

En zo blikte ik terug naar januari 2017. Nu kan ik het toegeven: ik zat toen behoorlijk met de poepers. Ga ik al die mensen wel vinden? Ga ik dat allemaal wel georganiseerd krijgen? Who am I? Al mijn innerlijke demonen waren tegelijk aan het kwaken.

Om al dat innerlijk gekwaak te counteren, liet ik me mezelf toe even te kijken naar wat er allemaal goed ging in 2017. En daar ga ik nu schaamteloos mee uitpakken:
– een spectaculaire groei: 370 deelnemers en deelnemertjes mee (in 2016 waren dat er nog 90)
– 100 % van de in totaal 16 geplande weekends en vakanties zijn doorgegaan (al is er één groep, met hun toestemming vooraf, vertrokken zonder m/v-evenwicht) en
– alle weekends volzet.

Ik geef toe dat ik best trots ben op deze cijfers. En toch, waar het me echt om te doen is, is het plezier en de warmte van de deelnemers. Plezier is natuurlijk plezant, du-uuh. Toch is het die warmte waar ik pas echt fier op ben. Deelnemers zorgen voor elkaar tijdens onze vakanties. En dat leeft ook vaak verder erna. Ik zie op facebook foto’s van talloze reünies, met en zonder kinderen. Ik hoorde van mensen die zelf samen op reis gaan. Het doet me iets van te weten dat Tomeeto aan het begin van zovele vriendschappen staat. En ook af en toe aan het begin van een prille liefde.

Samen met 3050 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *