Nieuwsbrief januari: Waarom Mannen En Vrouwen Elkaar Soms Mislopen

Vrouwen en mannen zijn (gemiddeld genomen) van nature geneigd om op een andere manier op zoek te gaan naar nieuwe ontmoetingen. Mannen doen dat liefst in hun eentje, zoals bv op dating apps zoals tinder, zonder “concurrenten” in de buurt (of toch zonder dat ze zichtbaar zijn), vrouwen doen dit liever in levende lijve in groep. Terwijl mannen “concurrenten” soms als bedreigend beschouwen, zullen vrouwen andere vrouwen juist als “beschermend” ervaren. Elk heeft zijn eigen aanpak, zo mislopen mannen en vrouwen elkaar soms.

Dan zou de conclusie kunnen zijn: mannen, ga naar sociale bijeenkomsten en vrouwen, schrijf je in op tinder of badoo. Maar zo eenvoudig is dat niet. Het zit nl niet in de natuur van de gemiddelde man, of vrouw om de strategie van het andere geslacht te nemen. Het voelt oncomfortabel of zelfs tegennatuurlijk aan, al gauw zeg je “dat is niks voor mij!”

Als je als man op een “mannelijke” manier nieuwe mensen wil leren kennen, ben je daarbij (ongemerkt) omringd door talloze andere mannen. Gevolg:verhoudingsgewijs heel veel mannen en amper vrouwen. Gevolg: je wordt zo goed als genegeerd, ook al ben je een leuke man. De truuk zit ‘m in op een eerder “vrouwelijke” manier vrouwen te ontmoeten.

Tomeeto organiseert sinds 2014 in Vlaanderen singles weekends. Met garantie op een m/v-evenwicht in de groep. Deze weekends zijn bij vrouwen veel sneller volgeboekt dan bij de mannen, het is dan ook een “vrouwelijke” manier van nieuwe mensen ontmoeten. Dit is bij alle reisorganisaties voor singles zo, ook in buitenland. Onze marketinginspanningen om het m/v-evenwicht te handhaven zijn grotendeels om voldoende mannen te overtuigen. Mannen zijn echter na afloop van het weekend even enthousiast blijkt uit de enquêtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *