CITYTRIP BOEDAPEST VOOR SINGLES

DAG-AAN-DAG PROGRAMMA

Boedapest bestaat uit Boeda en Pest (duuuh) en natuurlijk snuisteren we rond in beide stadsdelen. Ongelooflijk hoeveel er te zien is over de hele stad. Word je dat soms té veel? Geen probleem, haak af en aan wanneer je maar zin hebt in ons optioneel programma.

Dag 1 woe 29/05 | Brussel (Zaventem) - Boedapest

Vertrek per rechtstreekse vlucht met SN Brussels (15:10 – 17:10), aansluitend transfer naar ons hotel in het hartje van de stad. Na het inchecken en een opfrisbeurt gaan we meteen een stapje zetten in deze heerlijke stad. In dit prachtig kader leer je je begeleider en kersverse reisgenoten kennen. En natuurlijk gaan we samen eten op een super leuk adresje.

Dag 2 do 30/05 | Op stap met een local in Pest & e-Monsteroller 

Doe de nodige calorietjes op tijdens het overheerlijke ontbijt in het hotel want vandaag gaan we met een local op stap in Pest. Met zijn brede straten en statige gebouwen leren we de grandeur van Boedapest kennen. Het neogotische parlement (van maar liefst 18 000 m²), de keizerlijke opera, de Andrassy boulevard, de authentieke Joodse wijk met zijn grote synagoge, het stadspark Varosliget … het is maar een greep uit wat in deze wijk te bewonderen valt. Een aangename plus zijn de vele autovrije zones in dit stadsdeel.

In de namiddag cruisen we rond met de e-Monsteroller, de typische e-scooter van Boedapest.
Een activiteit met groot fun-gehalte! Wegens groot succes vorig jaar, deze keer inbegrepen.

Dag 3 vr 31/05 | Baden, Boeda & Burchtheuvel

Met de wellness liefhebbers gaan we vandaag relaxen in een van de mooiste badhuizen van Boedapest. In overleg met je reisleiding kies je voor het wereldberoemde Szechenyi badhuis of het rustige Gellert Badhuis in art nouveau stijl (optioneel, inkom resp. €20 en €25).

In de namiddag verkennen we samen het stadsdeel Buda. We steken de Donau over langs de prachtige Kettingbrug. Langs de pastelkleurige barokgevels klimmen we omhoog naar de Burchtheuvel (UNESCO Werelderfgoed). We nemen daarbij een hop-on-hop-off busje en verkennen hiermee samen met onze Tomeeto begeleider wat Buda te bieden heeft.

Niet zo'n fan van baden of meer burchtheuvel? Geen probleem, er is zoveel meer te zien. Je reisleiding geeft je graag met tips voor iconische plekken, charmante horeca adresjes, shoppen, ... Al zin in voorpret? Klik hier voor een fijne blog over Boedapest.

's Avonds worden we aan boord verwacht, voor een pizzacruise. Met betoverend zicht op de stad vanop de Donau.

Dag 4 za 01/06 | Vrije dag boordevol opties

Vandaag kies je in overleg met je reisleiding uit de vele opties. Eventueel splits je op in kleinere groepjes naar gelang ieders interesse. Of je neemt je solo-momentje, kan allemaal.

In de voormiddag kan je mee met de Floating bus tour (optioneel, € 29),een amfibie-rit door de stad én drijvend over de Donau - met een hilarisch SPLASH moment als je erin landt. Duik je liever de geschiedenis in is er het Hospital in the rocks (optioneel, € 24,15). Dit ziekenhuis was tot in 2002(!) een goed bewaard geheim. Tegenwoordig is dit een museum gewijd aan die andere helden van de oorlog: verpleegsters, dokters en vrijwilligers.

's Middags spreken we samen af in het smakelijke Strudel huis Reteshaz, hier maak je kennis met de Hongaarse strudel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op de kaart: met zalm, met kers en maanzaad, met kool en uiteraard kun je er ook de klassieker appel strudel krijgen. Kun je niet kiezen? Neem er dan gewoon twee. De strudel is niet te zwaar en kost maar enkele euro's per stuk.

In de namiddag voor wie wil nog meer bijzondere geschiedenis in het House of Terror (optioneel, € 10,40). Tegelijk museum en monument voor de offers die gebracht werden door de Hongaarse bevolking voor hun vrijheid, tijdens het fascisme en communisme, is dit bezoek bijzonder indrukwekkend.

Eerder fan van architectuur? Breng dan een bezoekje aan het Parlement (optioneel, € 13). Wist je dat Freddie Mercury dit gebouw ooit wou kopen? Toch wel eens de moeite om te kijken waarom precies. Tijdens een 45min rondleiding kan je vol bewondering kijken naar de indrukwekkende koepelhal, de grote trappen met artistieke fresco's en naar de Hongaarse kroonjuwelen.

Dag 5 zo 02/06 | Boedapest - Brussel

Na ons ontbijt genieten we nog op een relaxte manier van de stad: we nemen een snack in de bekende Ruïne bar Szimpla Kert, genieten als een barista in een van de koffiehuizen, kopen we nog een souveniertje, ... Voor we het weten is het helaas tijd om de shuttle te nemen naar de luchthaven. Na de vlucht (18:00 - 20:05) nemen we afscheid (maar vaak is op dat moment het weerzien al gepland 😀).

DATA:

29/05 - 02/06/2024

DEELNEMERS:

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig. Alle activiteiten zijn begeleid.

DOCUMENTEN:

Voor Hongarije volstaat een identiteitskaart.