GRAND TOUR DELUXE THAILAND VOOR SINGLES

DAG-AAN-DAG PROGRAMMA

Optionele activiteiten worden ter plaatse betaald in Thaise Baht (THB). Wisselkoers €1 - 38,52 THB (november 2023). Het bedrag in Euro is ook vermeld om je een idee te geven, dit kan door koerswijziging echter nog lichtjes wijzigen. Onderaan zie je een overzicht van alle optionele acitiviteiten met de prijzen in THB en euro bij.

Dag 1 (zondag): Vlucht en aankomst Bangkok

We spreken af op Brussels Airport en checken in voor onze vlucht naar Bangkok. Onze reis kan niet beter beginnen dan met de uitmuntende service van Emirates met verzorgde maaltijden (inbegrepen) aan boord.

Vlucht om 15:20 Brussel – aankomst 12:30 in Bangkok (+1 dag), tussenlanding in Dubai

Dag 2 (maandag): One night in Bangkok

We worden bij onze aankomst in Bangkok verwelkomd door onze Belgische reisleider die ter plaatse verblijft en het land door en door kent. We worden naar ons hotel in het centrum van de stad gebracht, waar we ons kunnen opfrissen en een verfrissende duik in het zwembad nemen.

Rond de middag trekken we eropuit en nemen een heerlijke lunch aan de rivier. Aan boord van een longtailboat maken we vervolgens een tocht op de Chao Phrayarivier en de klongs of kleine kanalen die ermee verbonden zijn. Langs de klongs ontwaar je een ander beeld van de grootstad. We bezoeken Wat Arun of tempel van de Dageraad.

Dag 3 (dinsdag): Tempels, Boeddha en Fietstocht in Bangkok

Na het ontbijt starten we de dag in het teken van cultuur. We bezoeken 2 van ‘s lands belangrijkste tempels. In Wat Po zien we de 15 m hoge en 45 m lange, volledig vergulde, liggende Boeddha. We bezoeken ook het koninklijk paleis, een uitgestrekt tempelcomplex dat de weelde van het Siamees koninkrijk uitstraalt. Hier zien we de smaragden Boeddha, het meest vereerde beeld van Thailand. Na dit uitgebreide bezoek struinen we door de steegjes van China Town en wanneer het tijd is voor de lunch, proeven we van de wereldvermaarde Thaise street food (inclusief).

In de namiddag kan je tijdens een optionele excursie de stad op een unieke manier ontdekken. We nodigen je uit om Bangkok met de fiets te verkennen. Tijdens de 12 km lange tocht langs kleine steegjes en buurten weg van de toeristische paden ontdek je typische wijken en kom je in contact met de hartelijke bevolking. Deze niet te missen ervaring is voor iedereen en wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je reis.
OPTIONEEL, ter plaatse te boeken bij de gids. Prijs Fietstocht 3u – 1100THB/pp (ca € 28)

Dag 4 (woensdag): een rijdende en drijvende markt

We vertrekken in de ochtend naar de provincie Samut Songkran voor een bezoek aan de treinmarkt. Deze markt bevindt zich op een spoorlijn die nog steeds in gebruik is. Je kijkt vast vol ongeloof wanneer de trein dwars door de markt rijdt. Daarna rijden we verder naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Een zeer toeristische plek, maar het blijft een unieke ervaring die spectaculaire beelden oplevert. Vervolgens trekken we naar Kanchanaburi waar we lunchen in een restaurant met zicht op de befaamde brug aan de River Kwai. We bezoeken de brug en het kerkhof.

In de namiddag kan je met een speedboot de Kwairivier afvaren. Na een goedgevulde dag check je in in je hotel.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Speedboot Kwai rivier 350THB/pp (ca € 9)

s Avonds bieden we een unieke optionele excursie aan: een barbecue op een bamboevlot op de rivier de Kwai, een prachtige ervaring.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, BBQ op vlot, 950THB/pp (ca € 24)

Dag 5 (donderdag): Met een trein door het oerwoud

De volgende dag ga je na het ontbijt, naar Prasat Muang Historical Park, een bijzonder historisch park dat prachtige tempels in Khmer-stijl herbergt en die vergelijkbaar zijn met de Angkor-site in Cambodja. Na dit bezoek trekken we naar het treinstation waar we aan boord stappen van de trein voor een rit met de "dodentrein" door het regenwoud. We genieten van een heerlijke lunch en bezoeken de Hell Fire Pass en het museum dat gewijd is aan een markante episode uit de tweede wereldoorlog. We eindigen de namiddag met een verkenning van het Say Yok National Park met zijn indrukwekkende waterval alvorens terug te keren naar het hotel

Dag 6 (vrijdag): Erewan watervallen

In de voormiddag kan je tijdens een optionele excursie een bezoek brengen aan de Erawanwatervallen, die bestaan uit zeven treden. De verschillende trappen worden bereikt via een avontuurlijk pad door de jungle. Aan de voet van elke waterval is een kristalhelder zwembad waar je vissen kunt zien rondzwemmen en een verfrissende duik kunt nemen.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Erawan watervallentour 1250THB/pp (ca € 32)

Na de lunch vertrekken we naar Ayutthaya, waar we in de late namiddag aankomen. Tijd om te ontspannen in het hotel.

Dag 7 (zaterdag): Ayutthaya, historische hoofdstad

Vandaag staat het bezoek aan de voormalige hoofdstad Ayutthaya op ons programma. We beginnen met het zomerverblijf van de Chakri-koningen in Bangpa-In. Dit uitgestrekte paleis is een oase van rust en heeft een mooie tuin en prachtige gebouwen. Onderweg van/naar het zomerpaleis kan je een longtailboot nemen (OPTIONEEL, 500THB, ca € 13). Na de lunch verkennen we de site waar de hoofdstad ooit gevestigd was en bewonderen we de belangrijkste tempels zoals de Wat Chai Wattanaram, Wat Phra Si San Phet en de Wat Mahatat.

In afwachting van de nachttrein kan je met de Tuk-Tuk  naar een lokaal restaurant rijden voor een heerlijke avondmaal.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Tuk-tuk dinner, 850THB/pp (ca € 22)

Na deze prachtige dag stappen we aan boord van de nachttrein die ons naar Chiang Mai brengt, een unieke ervaring!

Dag 8 (zondag): Monniken in Chiang Mai

‘s Morgens komen we aan in Chiang Mai en een transfer brengt ons naar ons hotel voor een verkwikkend ontbijt. Nadien staat er een niet te missen bezoek gepland: de Wat Phra That Doi Suthep, een van de belangrijkste tempels van het noorden. We rijden de berg op om dit boeddhistisch heiligdom in typische, noordelijke bouwstijl te bezoeken. Terugkeer naar ons hotel en check-in.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Vandaag kan je ook een traditionele thaise massage nemen. 600THB/pp (ca € 15)

In de late namiddag kan je een optionele uitstap maken per tuk-tuk naar het oude stadsgedeelte waar we onder andere de Thapae gate, de Wat Chedi Luang en China Town verkennen. We beëindigen deze uitstap met een typisch Kantoke dinner met typische lokale gerechten en dans.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Chiang Mai Tuktuk tour & Kantoke Dinner 1500THB/pp (ca € 39)

Dag 9 (maandag): Kookles op het platteland

Je start de dag met een bezoek aan de lokale markt net buiten de stad waar je meer uitleg krijgt over Thaise ingrediënten. Vervolgens ga je naar de kookschool op het platteland waar ze hun kruiden, groenten en fruit zelf biologisch telen. Samen met je Thaise chef maak je een rondleiding in de bioplantage en krijg je deskundige uitleg over de de typische Thaise ingrediënten. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Aan je eigen fornuis start je met de bereiding van een currypasta in een vijzel en kook je in totaal 5 typische Thaise gerechten. Uiteraard worden alle gerechten ter plaatse opgegeten! Receptenboekje, citroengrasthee en water zijn inbegrepen. Dankzij de combinatie van het leren koken van lekker gezond Thais eten, de mooie locatie en het enthousiasme van de Thaise chefs die je doorheen het kookproces begeleiden is dit een absolute topper! Nadien ga je terug naar het hotel en geniet je van een vrije namiddag & avond.

Dag 10 (dinsdag): Olifantenpark

Vrije voormiddag. Het idee om Chiang Mai ter verlaten zonder kennis te maken met de olifanten lijkt ons onvergeeflijk en net daarom stellen we je voor om deel te nemen aan een optionele uitstap naar een olifantenkamp. We nemen je mee naar het ethisch verantwoorde Baanchang Elephant Park waar dierenwelzijn met stip op nummer één staat en waar de olifanten in een natuurlijke omgeving leven. Geen shows of circustoeren maar een leerrijke en onthutsende ontmoeting met deze dieren met een zeer hoge aaibaarheidsfactor.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Bezoek Olifantenpark 1400THB/pp (ca € 36)

Na de lunch worden we naar de luchthaven gebracht voor onze binnenlandse vlucht naar Phuket. Bij aankomst worden we naar ons hotel gebracht. Check-in en vrij avondmaal.

Dag 11 en 12 (woensdag-donderdag): strand Phuket

We blijven 4 nachten in Phuket om laatste 3 dagen compleet relaxed af te sluiten. Zandstranden, koraalblauwe zee, zon-zon-zon, de setting is er perfect voor.

Voor wie toch graag nog op verkenning gaat zijn er beide dagen nog optionele en uiterst idyllische excursies.

Optionele excursie woensdag: Khai, Bamboo en Phi Phi eilanden per speedboot.
Een onvergetelijke dag om de mooiste eilanden en hun paradijselijke stranden te ontdekken met stops om te zwemmen, te snorkelen en te lunchen.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Khai bamboo Phi Phi eilanden 3200THB/pp (ca € 83)

Optionele excursie donderdag: De Zeekraters.
Als er één excursie is die je niet mag missen, dan is het deze wel. Ga per boot naar Phang Nga Bay waar je met een kajak de kalkstenen pitons die uit de zee oprijzen, betreedt. Eenmaal op volle zee stap je aan boord van een kano en vaar je de rots binnen. Je komt terecht in een lagune, je vaart door de mangrove, spot er slingerapen en vogels. Na de heerlijke lunch aan boord vaar je langs het befaamde James Bond eiland naar het eiland Lawa waar je kan zwemmen en zonnebaden.
OPTIONEEL ter plaatse te boeken, Zeekraters 3200THB/pp (ca € 83)

Dag 13 (vrijdag): strand Phuket

Nog een heerlijke halve dag chillen aan het strand om erna met de hele groep een halve dag op uitstap (inbegrepen) te gaan per catamaran naar Coral Island. Snorkelsets, snacks, frisdranken, ... zijn hier leuke inbegrepen extra's. waar ons een Coral Sunset Dinner (inbegrepen) wacht. Kwestie van aan deze prachtvakantie samen te eindigen in een zalige setting.

Dag 14: Terugkeer België

Aan alle mooie liedjes... In de ochtend worden we naar de internationale luchthaven van Phuket gebracht voor onze terugvlucht.
Je komt omstreeks 18u30 aan in Brussel.

OVERZICHT VAN ALLE OPTIONELE ACTIVITEITEN

De vermelde prijzen zijn ter plaatse te betalen in Thaise Baht. Om een idee te hebben van de prijs wordt deze ook in Euro (afgerond) vermeld.
De prijzen in Euro kunnen lichtjes wijzigen als gevolg van koersschommelingen tussen de Thaise Baht en Euro. (wisselkoers november 2023:  €1 = 38,52 THB)

Dag 3 Bangkok per fiets, ca 3 uur THB 1100 € 28
Dag 4 Speedboot River Kwai THB 350 € 9
Dag 5 BBQ dinner op een bamboevlot THB 950 € 24
Dag 6 Erawan watervallen THB 1250 € 32
Dag 7 longtailboot naar zomerpaleis THB 500 € 13
Dag 7 tuk-tuk dinner THB 850 € 22
Dag 8 traditionele massage, ca 2u THB 600 € 15
Dag 8 Chiang Mai Tuktuk tour & Kantoke Dinner THB 1500 € 39
Dag 10 Bezoek Olifantenpark THB 1400 € 36
Dag 11 Khai bamboo Phi Phi eilanden THB 3200 € 83
Dag 12 Zeekraters THB 3200 € 83

DATA:

23/06 - 05/07/2024

DEELNEMERS:

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig. Alle activiteiten zijn begeleid.

DOCUMENTEN:

Reizigers met de Belgische nationaliteit moeten in het bezit zijn van een elektronisch digitaal paspoort.
(te herkennen aan het e-symbool: een rechthoek met een uitgesneden cirkel. Dit symbool staat op de omslag en soms ook op de plastic informatiepagina in het paspoort.)
Met minstens 2 blanco pagina's dat op de datum van terugkeer nog minstens 6 maanden geldig is. Voor een verblijf van 30 dagen of minder is geen visum vereist.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Uur: tijdens het zomeruur is het in Thailand 5 uur later

Geld: de munteenheid is de Thaise Baht (THB). 1 Eur = 38,64 THB (november 2023)

Meer informatie over betaalmiddelen, telefoneren en mobiel internet, stekkers en elektriciteit worden voldoende op voorhand aan alle ingeschreven deelnemers verstuurd.

Bij vragen hierover, neem gerust contact op met de organisatie van Tomeeto (vakantie[at]tomeeto.be of 0474 09 61 79)