ZEILWEEKEND VOOR SINGLES ZIERIKZEE

ZEILWEEKEND ZIERIKZEE

Prijs: € 355 incl. € 29 boekingskost (details)

Data en leeftijden:
11/08 - 13/08/2023 (25-39 jr)
18/08 - 20/08/2023 (35-49 jr)
25/08 - 27/08/2023 (46-60 jr)
Wie is al ingeschreven?

Deelnemers: Min 13 - max 17
Verhouding m/v: fifty-fifty, max afwijking: 60/40

Schip: zeilklipper Nieuwe Maen

Haven: Zierikzee

DIT HOUDT JE ZEILWEEKEND IN:

Uitwaaien en een andere wereld binnen stappen. Met onbekenden die al gauw scheepsmaten worden. Samen in hetzelfde schuitje, wind in de haren, blik op oneindig, een ander tijdsbesef. Samen zeilen hijsen, overstag gaan, aanmeren, lachen, plagen en honderduit vertellen. Alle maaltijden inbegrepen. Vers voor je bereid in de kombuis, smaakt heerlijk tijdens zo’n weekend op zee. Zeker als je er samen van kan genieten.

DIT GARANDEREN WE JE:

✔ Enkel wie binnen je leeftijdsgroep valt, wordt toegelaten.
Aantal mannen/vrouwen fifty-fifty (afwijking nooit meer dan 60/40)

“Verrassend hoe Tomeeto er in slaagt om een fijne groepssfeer te creëren (geloof me: andere organisaties komen nog niet tot aan Tomeeto’s knieën :)”

Deelneemster, regio Lokeren, 39 jr

“Het was de eerste keer voor mij en het viel héél goed mee.”

Deelnemer, regio Hasselt, 47 jr

PRIJS: € 355

(incl € 29 boekingskosten)

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen op het schip (max 4 pers per kajuit, single bedden)
  • 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
  • Onbeperkt bier, wijn, frisdrank, koffie en thee.
  • Tomeeto begeleiding zorgt voor ludieke activiteiten aan boord
  • Bedlinnen
  • Havengelden en schoonmaakkosten

Niet inbegrepen

  • Vervoer- en parkeerkosten (bijna iedereen komt al carpoolend, hiervoor krijg je een lijst)
  • Eventuele kosten buitenboord
  • Handdoeken
  • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering (verzekeringen via Tomeeto af te sluiten: annulatie- en reisbijstand € 27, enkel annulatie € 25 van de reissom of enkel reisbijstand € 25)

SAMEN VAREN IN GROEP

IMG_0150

Op vrijdagavond scheep je in vanaf 20h. Wij ontvangen je aan boord met drankjes en knabbels. Je overnacht op het schip in 2- of 4-persoonskajuiten.

Zaterdag steken we na een stevig ontbijt van wal. Vanaf dan zijn we op elkaar aangewezen. Letterlijk in hetzelfde schuitje. Samen beleef je zowel bourgondische momenten (tafelen, aperitieven, ...) als wanneer de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. Bij het afmeren, aanmeren, zeilen, ... en ook: tijdens de afwas in de kombuis. Hoewel het werk in groep echt meevalt. Er is voldoende tijd om te relaxen op het zonnedek.

Zeilervaring is geen vereiste, onze schipper heeft meer dan 20 jaar ervaring.

Zondag sta je rond 17u terug aan wal. De onbekenden waarmee je vrijdagavond aanmonsterde zijn op dat moment scheepsmakkers waarmee je een heerlijk weekend hebt gedeeld.

DIT IS HET SCHIP & VAARGEBIED

Zeilklipper de Nieuwe Maen

De Nieuwe Maen is een schip met geschiedenis. In 2021 bestond het precies 130 jaar. Het werd gebouwd in 1891 voor het vervoeren van bakstenen. Later werd het schip gebruikt voor het vervoer van hout. In de jaren tachtig is de Nieuwe Maen voor het eerst verbouwd als passagiersschip en in 2005 werd de klipper nog eens grondig verbouwd. Nu is het een comfortabel schip dat voldoet aan de huidige eisen omtrent comfort en veiligheid. En is bovendien weer origineel getuigd als eenmast-klipper met gaffeltuig, fok en kluiver.

Je overnacht in het ruim, in 2- of 4-persoonskajuiten. Er zijn 2 gedeelde douches en 2 gedeelde toiletten.

Vaargebied

De haven Zierikzee ligt aan het nationaal park Oosterschelde met prachtige natuur en enorm helder water. Niet voor niets dat er veel duikers naar dit gebied komen. De onderwaterfauna is heel bijzonder en divers. Regelmatig zijn er zeehonden en bruinvissen te spotten.

In augustus kan je met een beetje geluk het licht in de zee zien: zeevonk. En wie weet er doorheen zwemmen. Een magische ervaring.

SCHIPPER GABY

De sympathieke schipper Gaby Koomen woont op haar schip. Het varen zit haar in de genen. “Mijn opa is Chinees en Aziatische piraten maken deel uit van onze stamboom.”

20 jaar geleden ging ze varen als matroos in de beroepsvaart op zeilende passagiersschepen. Ze ontdekte er al snel dat iedereen op het schip, van kok en matroos tot kapitein even belangrijk is. Als de matroos geen lijn gooit, het zeil niet hijst of omlaag haalt, gaat het mis. Ze observeert hierdoor steevast leuke groepsprocessen op haar schip.

Schipper Gaby leert met veel geduld en humor haar passagiers aanleggen, wegvaren, sturen, … Het is haar filosofie dat de schipper niet de enige aan boord mag zijn die het schip kan manoeuvreren. Zo is het schip nooit stuurloos als de schipper iets overkomt.

FOTO’S EN VIDEO

Bekijk_vorige


Filmpje op zeezeilschip de Antwerp Flyer (zeilschip waarmee we in 2016 het Kanaal overstaken)

ERNAARTOE: CARPOOL ERHEEN OF NEEM DE TREIN

Met de auto / al carpoolend: Ongeveer twee weken voor vertrek krijg je een lijst met alle e-mailadressen en woonplaatsen zodat je kan afspreken om te carpoolen. Dit verloopt altijd prima.

Afstand Antwerpen - Zierikzee:
1h15 min (zonder verkeer)

Parkeren in de buurt: parkeerterrein aan de Hoofdpoortstraat (tot op heden gratis)
Met het openbaar vervoer:
Neem de trein naar het station van Goes, daar kan je de bus connexion 132 naar halte Zierikzee Sas nemen. Vanaf deze halte 1,5 km stappen.
Of: neem de trein naar station Rotterdam Zuidplein. Daar neem je de bus connexion 395 naar halte Zierikzee Busstation. Vanaf deze halte 1,2 km stappen.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

Zeilweekend voor singles
11/08 - 13/08/2023 (25-39 jr)
18/08 - 20/08/2023 (35-49 jr)
25/08 - 27/08/2023 (46-60 jr)

Prijs: € 355 + € 29 boekingskost
Boeking is definitief zodra de boekingskost/voorschot (€ 29) ontvangen is
Kosteloos annuleren zonder opgave van reden mogelijk tot vier weken voor vertrek (m.u.v. € 29 boekingskosten)