TOMEETO EENOUDERVAKANTIES: AANBOD 2019

BOERDERIJVAKANTIE

DUINEN-VAKANTIE

AVONTURIERSVAKANTIE

BOERDERIJVAKANTIE

Voor kinderen van 3 - 12 jaar:
19/07 - 26/07/2019
26/07 - 02/08/2019
09/08 - 16/08/2019
16/08 - 23/08/2019
BEKIJKEN >>
-

DUINEN-VAKANTIE OPAALKUST

Voor kinderen van 3 - 12 jaar:
29/06 - 06/07/2019
03/08 - 10/08/2019
-
-
BEKIJKEN >>
-

AVONTURIERSVAKANTIE

Voor kinderen vanaf 8 jaar:
06/07 - 13/07/2019
03/08 - 10/08/2019
-
-
BEKIJKEN >>
-

EENOUDERGEZINSVAKANTIES

Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat (daarvoor hoef je niet per sé single te zijn), ben je in je eentje de klok rond verantwoordelijk. En dat tegelijk als animator, troostende schouder, verpleger of verpleegster, bemiddelaar, kok, enz enz. ’s Avonds ben je eerder afgemat dan ontspannen. En misschien ook een beetje eenzaam zo zonder volwassene om bij te kletsen.

Bij Tomeeto is het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kunnen ontspannen op vakantie. Ook de ouders mogen eens loslaten en zich laten meevoeren en verwennen door onze organisatie. En ook gewoon eens onder volwassenen plezier maken. Kinderen genieten nog zo als ze voelen dat je écht ontspannen bent. Zo kunnen zij ook volledig zorgeloos opgaan in het spel met hun nieuwe speelkameraden. Lijkt je dat iets? Bekijk even onze drie éénouderformules.

Waarom doet een éénoudervakantie zoveel deugd?
Dat vertellen we in deze video post:

Een mama van een boerderijvakantie 2017 schreef ons volgende prachtige brief:

Ik denk Petra, dat je reizen je originele opzet (van alleenstaande mama's en papa's en hun kinderen een leuke reis te bezorgen) eigenlijk ver overtreffen.

Ik ben het boek "En de kinderen scheiden mee" aan het lezen en daar gaat het over het zandkastelenprogramma waarin kinderen handvatten krijgen voor tijdens een scheiding en het heel fijn vinden om dingen samen te doen met kinderen die net zijn zoals zij en in dezelfde situatie zitten.

Ik denk dat je vakanties in de natuur, waar kinderen gewoon kind kunnen zijn, spelen en onbezorgd zijn en ELK kindje daar is zoals zij een heel heilzaam en therapeutisch effect hebben 🙂

Bovendien vond ik het heel hartverwarmend om te zien hoe alle mama's en papa's ook andere kindjes bemoederden en bevaderden zodat ze die week ook niet echt een moeder-of vaderfiguur moeten missen.

Trouwens...een week zoveel kinderen samen en zo weinig ruzie, ik denk dat dat veel zegt over de mooie, zachte kinderen die we hebben (gecreëerd). TOPkinderen en TOPmama's en papa's allemaal! In case you ever doubt :p

Doei 🙂

Aanvulling van Tomeeto: Tomeeto richt zich naast éénoudergezinnen na een scheiding op éénder welk gezin waar mama OF papa alleen met de kinderen op vakantie gaat. Wat ook de reden is, alleenstaand vanaf het begin, weduwe/weduwnaar, partner verhinderd om medische of werkgerelateerde redenen, nieuw samengestelde gezinnen die apart op vakantie gaan, ...
een groepsvakantie onder éénoudergezinnen is een gezellige, deugddoende bedoening voor kinderen én ouders.

ONZE VISIE OVER EENOUDERVAKANTIES

Eenoudervakanties zijn voor wie door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat. Dat zijn niet enkel singles. Ook mensen waarvan de partner verhinderd is door bv werk of medische omstandigheden. Of nieuw samengestelde gezinnen die niet samen op vakantie gaan.

Het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kunnen ontspannen op vakantie. Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat, rust de verantwoordelijkheid enkel op jouw schouders. Niet zo bij Tomeeto. Bij ons ben je niet de klok rond in je eentje “in charge”. Als je bv. even ziek bent, is er iemand om het over te nemen.

Wij vinden ook dat kinderen recht hebben op een ontspannen mama of papa op vakantie. Kinderen voelen dat jij écht ontspannen bent, en het doet hen nog zo deugd.

En je kinderen hebben bovendien speelkameraden. Terwijl jij even een terrasje doet onder volwassenen.