KANOTREKKING ZWEDEN VOOR EENOUDERGEZINNEN 12-17 JR

PRAKTISCH

Data:
05/08-12/08/2024 (volzet)
12/08-19/08/2024
19/08-26/08/2024
(bus vertrekt zondag ervoor en komt dinsdag erna toe)

Prijs:
12-13jr: € 490
Volw (+14jr): € 690
Wat is inbegrepen?

Voor wie:
Eenoudergezinnen: mama OF papa met kinderen van 12 tem 17 jaar.
Wie gaat al mee?

Aantal personen:
Min 8 - max 16 personen
(Volwassenen en kinderen samengeteld)

Locatie: Rök Årjäng, Zweden

Accommodatie:
Kamperen onderweg (details)

Catering:
Alle maaltijden inbegrepen (details)

KANOTREKKING ZWEDEN VOOR EENOUDERGEZINNEN

Stel je voor: 8 dagen en 7 nachten, diep verscholen in de adembenemende Zweedse meren en bossen, omringd door de natuur in zijn puurste vorm. Laat luxe achterwege en omarm de back-to-basic levensstijl als een Scandinavische nomade.

In Rök Årjäng verzamelen we onze kano's en trekkinguitrusting en glijden we via het water de ongerepte wouden in. Een ervaren begeleider neemt ons mee op pad langs een scala aan prachtige kanoroutes, op maat van onze groep.

Elke dag zetten we een nieuw kamp op aan de rand van het water, omringd door het majestueuze Zweedse landschap. Verken, zwem, vis, kook je eigen maaltijden en geniet ook gewoon van de rust van de natuur. Ondanks de back-to-basic formule moet je toch nergens aan denken want we voorzien je van een complete kampeerset, keukenset en voedselpakket.

Een vakantie met na afloop gegarandeerd allesbehalve-doorsnee-herinneringen die nog heel lang zullen deugd doen.

DAAROM IS EEN EENOUDERVAKANTIE ZO HEERLIJK:

Kanotrektocht in groep waarbij volwassenen en jeugd samen op pad zijn

 • unieke quality time met je kind(eren)
 • leeftijdsgenoten (12-17 jaar) voor je kinderen om mee rond te hangen.
 • en voor jezelf volwassenen op dezelfde golflengte waarmee je gezellig kan bijkletsen en aperitieven

Je staat er niet alleen voor – ondanks de back to basics formule wordt aan alles gedacht, zo kan je volledig alles loslaten

PRIJS: € 490 tem 12-13 jaar | € 690 volwassene (+14jr)

inbegrepen: 8-daagse begeleide kanotrekking, alle maaltijden, huur kanoset, huur kampeerset en alle maaltijden

Inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Optioneel busvervoer vanuit België (toeslag: € 220 pp, incl. extra ontbijt- en lunchpakket voor de terugreis en lichte warme maaltijd voor de terugreis)
 • vergoeding sluiswachter (mochten we een sluis passeren, kost dit ter plaatse ca € 10 per kano)
 • dranken anders dan water - deze kan je meenemen uit België
 • persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering: verzekeringen via Tomeeto af te sluiten: annulatie- en reisbijstand aan 7,95 % van de reissom, enkel annulatie aan 6,5 % van de reissom of enkel reisbijstand aan € 6.6/dag (gezin van 2 personen) of € 9/dag (gezin vanaf 3 personen)

HOE VERLOOPT DE KANOTREKKING?

Scandinavische nomaden op het waterEen kanotrekking in Zweden is een complete back to basic natuurvakantie. Niks voor luxepaarden. We zijn als Scandinavische nomaden onderweg op het water met ons heel hebben en houden. We dringen per kano diep door in de Zweedse meren en wouden.

Maandag begint het avontuur. In onze vertrekbasis in Rök Årjäng verzamelen we onze kano’s en trekkingspullen en glijden meteen de natuur in voor een trektocht van 8 dagen en 7 nachten.

Machtig kanogebied

Het kanogebied waarin wij actief zijn, biedt een ruime en gevarieerde keuze aan machtige kanoroutes. Samen met de Drakkar begeleider bekijken we het kaartmateriaal en stippelen een gevarieerd, leuk en prachtig traject uit – op maat van onze groep.


Kamperen en maaltijden onderweg

Elke dag zetten we de tent op een ander plekje en genieten van de overweldigende natuur. Natuurlijk is er ook de tijd om te verkennen, te zwemmen, te vissen, je eigen potje te koken en vooral tot rust te komen.

De back to basic formule wil niet zeggen dat je aan je lot overgelaten bent, integendeel. Wij zorgen voor tenten en alle materiaal nodig om deze trekking te laten slagen. Fornuizen, bijlen, potten en pannen, waterdichte verpakkingen, shelterzeilen, touw, …. Zo moet je echt nergens aan denken. En natuurlijk geven we ook lekkere voedselpakketten mee, dat jullie met menukaarten hello-fresh-gewijs samen klaar maken.

Wij zorgen voor waterdichte zakken (109 liter) of een waterdichte ton waarin je je persoonlijke bagage droog kan meenemen.

Einde trektocht

Een week na ons vertrek komen we terug toe in het basecamp van Drakkar Outdoor. Waar we ons kunnen opfrissen (warme douches !) om ’s avonds te vertrekken richting België (optioneel busvervoer België-Zweden h/t).

HOE SLAPEN WE?

Tijdens vakantie kamperen we back to basics in het bos aan de rand van het water, aan en rond shelters met een vuurput en een rudimentair toilet. Wassen doen we ons gewoon in het meer of de rivier met natuurzeep. De bossen bieden hiervoor ruim voldoende privacy. Je kan er als het ware tientallen outdoor badkamers vinden.

Hoewel de vakantie back to basics is, worden jullie goed verzorgd zodat je aan zo weinig mogelijk moet denken. Wij zorgen voor een volledige kampeerset voor elke deelnemer. Enkel slaapzak en matje breng je om hygiënische redenen zelf mee.

Kampeerset

Tent – Shelterzeil – (sisal)touw – bijltje en boogzaag – Vuurrooster – Vuurvaste handschoenen – Fornuisje – Vuilniszakken

EENOUDERVAKANTIES...? WAAROM?

Eenoudervakanties zijn er voor wie door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat. Dat zijn niet enkel singles. Ook mensen waarvan de partner verhinderd is door bv. werk of medische omstandigheden. Of nieuw samengestelde gezinnen die niet samen op vakantie gaan.

Het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kan ontspannen op vakantie. Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat, rust de verantwoordelijkheid enkel op jouw schouders. Niet zo bij Tomeeto. Bij ons ben je niet de klok rond in je eentje “in charge”. Als je bv. even ziek bent, is er iemand om het over te nemen.

Wij vinden ook dat kinderen/jongeren recht hebben op een ontspannen mama of papa op vakantie. Je kinderen voelen dat jij écht ontspannen bent, en het doet hen nog zo deugd.

En je kinderen hebben bovendien leeftijdsgenoten. Terwijl jij even een apéro doet onder volwassenen.

WAT ETEN WE?

Van je eigen brood bakken op je kampvuur, over de gemarineerde ribbetjes, kippengyros tot de vegetarische visburgers, we laten ons culinair niets te kort komen.

We zorgen namelijk voor een complete keukenset en een voedingspakket met veel verse producten waardoor je ondanks het nomadische bestaan heerlijk, vers en gezond kan eten. De ingrediënten uit het voedingspakket worden met menukaarten hello-fresh-gewijs samen klaar gemaakt. Super gezellig, en waarom niet met een aperitiefje erbij. Voor vegetariërs wordt een aangepast voedselpakket voorzien.

Omdat je in de ongerepte natuur onderweg bent, is er tijdens de trekking weinig of geen gelegenheid om iets te kopen. Geen nood: de organisatie heeft werkelijk alles mee en bevoorraden nog 1x onderweg. En natuurlijk kan je zelf ook je extraatjes (bv drankjes) meenemen in de kano.

ERNAARTOE: BUS OF EIGEN VERVOER


Fotocredit: Lode Desmet

Optioneel busvervoer

Om je de rit van ca 1400 km (als enige chauffeur) uit handen te nemen, bieden we optioneel busvervoer h/t vanuit België aan. Jullie reizen in een luxe autocar voorzien van modern comfort (airco, toilet, dvdschermen, ...). Je wordt afgezet en opgehaald vlak aan het vakantieverblijf.

+ €220 pp (incl. extra ontbijt- en lunchpakket voor de terugreis en eenvoudige warme maaltijd voor de terugreis naar België)
 • Opstapplaatsen: enkele opstapplaatsen worden voorzien verspreid over Vlaanderen - deze worden rond mei vastgelegd afhankelijk van de woonplaatsen van de deelnemers. Iedereen wordt vooraf gecontacteerd om een definitieve keuze te kunnen maken.
 • Bagage: bagagevolume wordt per persoon beperkt tot één trekkersrugzak of opvouwbare draagbare tas van max 80 liter en 20 kg en een dagrugzak die als handbagage wordt meegenomen op de bus

Met de eigen wagen:

 • Brussel – Rök Årjäng (ca. 1400 km)
 • Ongeveer drie weken voor vertrek krijg je een lijst met de andere éénoudergezinnen die de bus niet nemen zodat je eventueel “in colonne” kan rijden, of afspreken aan rustplaatsen

DRAKKAR OUTDOOR

Deze vakantie wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze partner Drakkar Outdoor. Deze Vlaamse reisorganisatie heeft meer dan twintig jaar ervaring in de organisatie en begeleiding van kanotrekkings. Hun begeleiders kennen de regio op hun duimpje en hebben jarenlange ervaring met kanovaren, trekkings en wild kamperen. Zij weten telkens een fantastische maaltijd op tafel te toveren, ook onder niet zo gewone omstandigheden.

Bovendien worden zij elk jaar opnieuw getraind in EHBO, reddings- en evacuatietechnieken en het opstarten en toepassen van veiligheidsprocedures en noodprocedures. De meeste begeleiders hebben professionele ervaring met het omgaan met kinderen, adolescenten en grote groepen.

Het team van Drakkar Outdoor staat garant voor de perfecte mix van fun maken, sereniteit met respect voor de natuur, respect voor de eigenheid en persoonlijkheid van iedere deelnemer, zonder daarbij de grotere groepsgeest uit het oog te verliezen en tenslotte een grote verantwoordelijkheidszin.

WEER EN KLIMAAT

De zomers in Zweden, en al zeker in de streek waarin Drakkar Outdoor hun kanotrekkings al meer dan twintig jaar doen, laten zich kenmerken door heel wat uren zonneschijn. Ze zijn niet voor niks gesitueerd in de regio Värmland, wat letterlijk “warme land” betekent.

Overdag schommelt de temperatuur vaak rond de 21°C. Naarmate de zon ondergaat daalt de temperatuur geleidelijk naar ongeveer 12°C.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

Voor eenoudergezinnen: mama OF papa met kinderen van 12 tem 17 jaar:

05/08 - 12/08/2024 volzet
bus vertrekt 04/08 in België en is 13/08 terug

12/08 - 19/08/2024
bus vertrekt 11/08 in België en is 20/08 terug

19/08 - 26/08/2024
Bus vertrekt 18/08 in België en is 27/08 terug

Prijs: 12-13 jr: € 490 | volwassene (+14jr): € 690
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot (30 % van reissom)

Bekijk onze andere éénoudervakanties