WINTERSPORT EENOUDERVAKANTIE

PRAKTISCH

Data:
Vertrek bus België:
Vrij av 07/04/2023
Aankomst bus België:
Za ochtend 15/04/2023

Voor wie:
Eenoudergezinnen: mama OF papa met kinderen van 7 tem 17 jaar
Wie gaat al mee (leeftijden)?

Prijs: (details)
€1865 gezin met 1 kind tem 12jr
€1915 gezin met 1 kind tem 15jr
€1980 gezin met 1 kind tem 17jr
Vanaf 2de kind:
7jr: €780
8-12jr: €820
13-15jr: € 925
16-17jr: € 940

Aantal éénoudergezinnen:
Max 20 gezinnen

Skigebied: Les 2 Alpes, Franse Alpen

Accommodatie: Hotel Jam Session Les 2 Alpes

Formule: Half pension
(incl. ontbijt na busrit)

ALS ENIGE OUDER OP WINTERSPORT?

Hoe organiseer je, als enige ouder, een wintersportvakantie voor jou en je kinderen? Rijd je helemaal in je eentje tot daar? Sta je in de kou sneeuwkettingen op te leggen? Wat eten jullie? Als je dat al allemaal geregeld krijgt, dan is het vakantiegevoel voor jou als ouder mogelijk ver weg. Bij Tomeeto vinden we dat ouders zichzelf ook écht vakantie mogen (moeten!) gunnen.

Daarom nodigen we jullie graag uit om mee te gaan op onze allereerste wintersportvakantie voor éénoudergezinnen. Je vakantie begint zodra je op de comfortabele autocar stapt. Jullie kunnen alvast een babbel doen met je kersverse reisgenoten en 's morgens als je wakker wordt, kijken jullie meteen op de indrukwekkende besneeuwde Alpenhellingen. Jullie schuiven meteen aan voor een lekker ontbijt en jullie 6-daagse skipassen liggen klaar.

Je kinderen volgen skilessen volgens leeftijd en niveau. En ook voor jou als ouder zijn skilessen voorzien, want als je compleet ontzorgd bent, ontdek je weer hoe heerlijk je dat skiën zelf vindt en graag beter onder de knie krijgt. Al kan je waarschijnlijk in de verste verte je kinderen niet volgen 🙂

Tijdens de wintersport éénoudervakantie genieten jullie van een perfecte mix van quality time onderling (per gezin een eigen kamer met badkamer) en aansluiting met leeftijdsgenoten, zowel voor je kinderen als voor jezelf. Herladen batterijen gegarandeerd.

De lokale organisatie van deze vakantie gebeurt door het deskundige team van onze partner Skifriends.

DAAROM IS EEN EENOUDERVAKANTIE ZO HEERLIJK:

 • De organisatie zorgt voor je kinderen én voor jou
 • Leeftijdsgenoten voor je kind(eren)
 • Bijkletsen, après-ski, ... onder volwassenen waarmee je op dezelfde golflengte zit
 • Je staat er niet alleen voor – zo kan je je als ouder ook echt ontspannen.


PRIJS PER GEZIN MET ÉÉN KIND:

€ 1865 (met kind 7-12 jr) | € 1915 (met kind 13-15 jr) | € 1980 (met kind 16-17 jr)

VANAF 2DE KIND:

+€ 780 (7jr) | +€ 820 (8-12jr) | +€ 925 (13-15jr) | +€ 940 (16-17jr)

inclusief busreis h/t, 6 hotelovernachtingen, skipas 6 dagen, skiles (ook voor ouders) en half pension

Inbegrepen

Accommodatie: Catering:
 • Half pension: gevarieerd ontbijtbuffet (6x) en 's avonds 3-gangendiner (6x)  inclusief dessertenbuffet en kaas
 • Wie met de bus komt, krijgt een extra ontbijt na aankomst
Vervoer:
 • Vervoer per luxe autocar vanuit België h/t
Activiteiten:
 • Skilessen voor zowel kinderen als volwassenen
 • Tot 14 jaar Nederlandstalige lessen
 • Namiddag begeleiding van skimoni's voor extra tips & tricks
 • 's Avonds verschillende vrijblijvende activiteiten door de moni's

Niet inbegrepen

 • Huur ski-materiaal (begeleider neemt je mee naar verhuurcentrum ter plaatse)
 • Lunch
 • Dranken bij het diner
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering (verzekeringen via Tomeeto af te sluiten: annulatie- en reisbijstand aan 7,9 % van de reissom, enkel annulatie aan 6,5 % van de reissom of enkel reisbijstand aan € 3 pp/dag of € 8 per gezin/dag)

Kortingen

 • Geen busvervoer: - € 110 pp
 • Geen skipas voor mama/papa: -€ 250

SKIGEBIED LES 2 ALPES

Groot hoogteverschil en sneeuwzekere gletsjer
Sneeuwzeker skigebied

Het dorp Les Deux Alpes ligt 1650 m hoog in de regio Oisans. Het gelijknamige skigebied kent een hoogteverschil van 1300 m tot maar liefst 3600 m. Bovendien vind je hier een van de grootste beskiede gletsjers in Europa. De hoogte en de gletsjer maken het skigebied enorm sneeuwzeker tot laat in het seizoen. Op de gletsjer wordt zelfs in de zomer geskied.

Mooie pistes van elk niveau

De pistes slingeren om een aantal flinke rotstoppen in een lange lijn naar het dal. Totaal 225 kilometer pistes, met een oppervlakte van 425 hectare. De 47 skiliften en een kabelbaan op de gletsjer geven je toegang tot in totaal 96 pistes, waarvan 17 groene, 45 blauwe, 22 rode en 12 zwarte. Ideale mix voor de voorzichtige beginner, tot de ware racekonijnen.

Even niet skiën?

Les 2 Alpes heeft buiten skiën nog véél meer te bieden: je kan te voet in de ijsgrot van de gletsjer (spectaculair!!), door de lucht zoeven op een donut in het Airbag park, met een e-Bike de sneeuw op, paragliden, een sleehondentocht doen, … klik hier voor de mogelijkheden.

Après-ski

Après-skiën is in een familiale setting zeker ook te genieten. In les 2 Alpes vind je verschillende uitnodigende après-ski-barretjes zowel op de piste als in het centrum. Of gewoon in de bar van het hotel is het ook heel gezellig après-skiën.

Website skigebied: www.2alpesnet.com

HOTEL JAM SESSION

We verblijven in hotel Jam Session. Vanuit ons hotel klikken we onze ski's aan en het skiplezier kan beginnen. We zijn immers maar 80 meter verwijderd van de stoeltjeslift, kwestie van er meteen in te vliegen.

Ook buiten de piste is Hotel Jam Session ideaal voor onze groep éénoudergezinnen: per gezin een eigen kamer en badkamer, en daarnaast charmante gemeenschappelijke ruimtes waar we samen kunnen zitten en elkaar gemakkelijk terug vinden. Bovendien is het personeel uiterst vriendelijk (score 9,5 voor personeel op booking-dot-com). De gemoedelijke bar met het sympathieke team van het hotel is heel uitnodigend voor een gezellige après-ski.

CATERING

Ontbijt en diner is voor iedereen inbegrepen. En voor onze groep wordt een deel van het restaurant gereserveerd, zodat we samen kunnen tafelen. Eenvoudige, lekkere Italiaanse keuken met charmante bediening. Nog zo gemakkelijk dat je hiermee niet zelf moet bezig zijn. Bovendien komt aan tafel de gemoedelijke, plezante sfeer gemakkelijk los. Met leeftijdsgenoten voor je kinderen of de jeugd, en ook de gebruikelijke Tomeeto sfeer onder de ouders werkt altijd uitnodigend.

Ontbijt (inclusief)

Elke dag begint met een gevarieerd ontbijtbuffet. Zo ben je klaar om een volledige dag de piste aan te vallen.

Avondmaal (inclusief)

Elke avond is voor ons een heerlijk drie-gangenmenu, inclusief dessertenbuffet en kaas voorzien in het hotel.


EENOUDERVAKANTIES...? WAAROM?

Eenoudervakanties zijn er voor wie door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat. Dat zijn niet enkel singles. Ook mensen waarvan de partner verhinderd is door bv werk of medische omstandigheden. Of nieuw samengestelde gezinnen die niet samen op vakantie gaan.

Het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kunnen ontspannen op vakantie. Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat, rust de verantwoordelijkheid enkel op jouw schouders. Niet zo bij Tomeeto. Bij ons ben je niet de klok rond in je eentje “in charge”. Als je bv. even ziek bent, is er iemand om het over te nemen.

Wij vinden ook dat kinderen/jongeren recht hebben op een ontspannen mama of papa op vakantie. Je kinderen voelen dat jij écht ontspannen bent, en het doet hen nog zo deugd.

En je kinderen hebben bovendien leeftijdsgenoten. Terwijl jij even een terrasje doet onder volwassenen.

SKILESSEN EN HUUR SKIMATERIAAL

En buiten de skiles?

Na het skiën voorziet het Skifriends team leuke kinderanimatie: spelletjes, knutselen, sleeën,… Ouders genieten ondertussen onderling van de après-ski. Op het einde van de week kan je kroost zijn kunnen tonen tijdens de kinderslalom en medaille-uitreiking!

’s Avonds voorzien de monitoren verschillende activiteiten waar je vrijblijvend aan kan deelnemen.

Skilessen inbegrepen voor kinderen en volwassenen

Skilessen zijn inbegrepen zowel voor kinderen als volwassenen. Deze skilessen gaan door van 9 tot 12u. De eerste 3 skidagen is er bovendien nog 2 u extra les voor wie nog nooit op de latten heeft gestaan (niveau 1), kwestie van rap mee te zijn. 🙂

Tem 14 jaar krijgen de kinderen les van Nederlandstalige Skifriends monitoren. Vanaf 15 jaar zijn is de lessen in het Frans en basic Engels.

De Skifriends monitoren leren op een speelse manier de eerste skitechnieken aan. Terwijl de meer ervaren skiërs met de allernieuwste technieken worden omgeschoold tot echte topskiërs. En tijdens de namiddagbegeleiding geven de Skifriends monitoren graag extra tips en tricks.

Huur skimateriaal

Ski- of snowboardmateriaal kan ter plaatse gehuurd en betaald worden. De reisleiding neemt wie graag wil huren mee naar het verhuurcentrum.

De 6-dagen-skipas begint pas op zondag, zodat zaterdag voldoende tijd is om alles te passen en er zondag meteen in te vliegen.

 

VERVOER: LUXE AUTOCAR BELGIË - FRANKRIJK H/T

Een busreis is een ontspannen manier van reizen. Geen gedoe met zelf rijden, sneeuwkettingen, etc. Je vakantie begint vanaf de minuut dat je op de bus stapt. Zo kan je alvast kennis maken met je skigenoten.

We reizen met de meest moderne, comfortabele autocars van Reizen Lauwers. Zij beschikken over een zeer jong wagenpark met de meest milieuvriendelijke voertuigen. Deze zijn voorzien van de recentste veiligheidssystemen en comfortabele zetels, zodat je uitgeslapen op je bestemming aankomt en onmiddellijk kan genieten van je wintersportvakantie. De ervaren chauffeurs zorgen voor een aangename en veilige rit.

Organiseer je liever zelf je vervoer? Dat kan ook, in dat geval betaal je € 110 pp minder.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

Voor eenoudergezinnen: mama OF papa met kinderen van 7 tem 17 jaar:
vr 07/04 ('s avonds vertrek)- za 15/04/2023 ('s morgens terug)

Prijs:
Gezin met 1 kind: € 1865 (7-12 jr) | € 1915 (tem 13-15 jr) | € 1980 (16-17 jr)
Vanaf 2de kind: +€ 780 (7jr) | +€ 820 (8-12jr) | +€ 13-15 (925jr) | +€ 940 (16-17jr)
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot (30 % van reissom en eventuele verzekeringspremie)