OEKKIE EENOUDERVAKANTIE OOSTENRIJK

PRAKTISCH

Prijs: (details)
Ouder: € 854 pp
Korting CM-lid: -€ 75
Kinderen: gratis

Data:
18/05-25/05/2024 - volzet
Wie gaat al mee?

Voor wie:
Eenoudergezinnen: mama OF papa met kindje(s) tussen 3 maanden en 6 jaar

Aantal éénoudergezinnen:
Min 4 – max 15 gezinnen

Locatie: Bad Hofgastein, Oostenrijk

Accommodatie: Intersoc-hotel Astoria

Catering: all-inclusive

EENOUDERVAKANTIES MET KINDJES TUSSEN 3 MAANDEN EN 6 JAAR

TIJDENS ONZE OEKKIE-EENOUDERVAKANTIE IN OOSTENRIJK:

Onze oekkie-vakantie Oostenrijk is een vakantie voor éénoudergezinnen met kindjes vanaf 3 maanden tem 6 jaar waarbij alles draait rond je kindje(s) én jou. Bovendien maken jullie deel uit van een groep éénoudergezinnen wat gezelligheid en leeftijdsgenoten garandeert voor zowel je kindjes als voor jezelf.

Voor zowel de ouders als de kindjes is het de hele week voetjes-onder-tafel met de all-in catering. En verder: kinderclubs- en animatie, ook voor de allerkleinsten, met lieve en ervaren Intersoc-monitoren, gratis medische verzorging, schoentjesdienst en alle materiaal nodig voor de allerkleinsten (verzorgingskussen, kinderbedje, babybadje, ...)

En dit alles in een geweldig kader: de prachtige Oostenrijkse Alpen, en bovendien hebben jullie tijdens het hele verblijf gratis toegang tot het schitterend zwem- en wellnessparadijs van Bad Hofgastein.

De lokale organisatie van deze vakantie gebeurt door onze partner Intersoc.
Belangrijk: kinderen reizen gratis, korting CM-leden: -€ 75

PRIJS: € 854 per volwassene | Kinderen: gratis

Kinderen: gratis

Inbegrepen

Hotel & catering:
 • 7 overnachtingen in hotel Astoria, kamer met eigen sanitair
 • All-in formule
Activiteiten:
 • Gevarieerd keuzeprogramma aan begeleide wandelingen en excursies
 • Dagelijks gratis toegang tot een enorm zwem- en wellnessparadijs met waterglijbanen
 • Dagelijkse keuze aan vrijblijvende activiteiten
 • Kindershow van Nellie & Cezar
Extra omkadering voor jonge gezinnen:
 • Gratis medische begeleiding in het hotel
 • Kinderclubs en animatie door ervaren en lieve monitoren
 • Schoentjesdienst
 • Materiaal voor de allerkleinsten (kinderbadje, verzorgingskussen, ...)

Niet inbegrepen

 • vervoer (h/t) naar Bad Hofgastein (carpoolen of samen de trein nemen wordt aangemoedigd)
 • Inkomgelden en verplaatsingen naar excursies
 • annulatie en/of reisbijstandsverzekering: verzekeringen via Tomeeto af te sluiten: annulatie- en reisbijstand aan 7,95 % van de reissom, enkel annulatie aan 6,5 % van de reissom of enkel reisbijstand aan € 6.6/dag (gezin van 2 personen) of € 9/dag (gezin vanaf 3 personen)

 

UITGEBREID KEUZE-PROGRAMMA

Op het ritme van de kleinsten

Tijdens de Oekkies vakanties is er geen vast programma voor de groep. Je leeft immers op het ritme van je kindje(s). Heeft je kindje nood aan een slaapje, of een wandelingetje, of een beetje exclusieve mama/papa aandacht, jullie ritme telt.

Gevarieerd keuze-programma

Dat neemt niet weg dat er niet allerlei te beleven valt. Er is een heel gevarieerde vrijblijvend keuzeprogramma, waarin je aanhaakt of afhaakt volgens jouw noden. Verveling zal je hier niet kennen, (welverdiende) ontspanning des te meer.

Met de andere eenoudergezinnen

Met de andere ouders heb je een Whatsappgroep zodat jullie onderling kunnen afstemmen - ook als je op dat moment niet in de buurt bent, kan je toch altijd betrokken zijn bij de afspraken met de andere ouders. We organiseren voor de vakantie een gemeenschappelijk online info- en kennismakingsmoment zodat je voor de vakantie begint de andere ouders al een beetje kent.

Kinderopvang

Daarnaast zorgen we voor kinderclubs, animatie en schoentjesdienst. Want de zorg voor kleine kindjes is best pittig. We nemen die graag af en toe van jou over. Zo kan jij mee gaan wandelen in de bergen met de andere ouders of gaan ontspannen in de wellness, waar je maar zin in hebt. Zo kan je even bijkletsen met de andere ouders, terwijl jullie pagadders samen een leuke tijd hebben bij de moni's.

Meer info over het programma >>
Meer info over de kinderanimatie - en zorg >>

HOTEL ASTORIA BAD HOFGASTEIN

Jullie verblijven in het uitnodigende Intersoc-hotel Astoria op wandelafstand van het bruisende dorp (kwartiertje wandelen, buggyvriendelijke weg). Het hotel werd heel recent knap gerenoveerd en uitgebreid. De vernieuwde kamers zijn strak en luchtig, de oorspronkelijke kamers stralen de oergezellige Oostenrijkse Sissy-charme uit. Alle kamers zijn voorzien van het nodige comfort met eigen badkamer. Handdoeken en lakens zijn voorzien.
 • Restaurant, bar, terras en salon
 • Hippe bar
 • Overdekte hotelparking, gratis openluchtparking
 • Gratis wifi in het hele hotel
 • Liften
 • Geen huisdieren toegelaten
 • Twee-, drie-, en vierpersoonskamers met een kluisje en een schrijftafel
 • Badkamer met douche of bad, wastafel, wc en een haardroger
 • Kamers zonder tapijt op aanvraag

ALL-IN CATERING

’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds heb je de keuze uit uitgebreide buffetten.

Frisdranken, koffie, thee, pils en wijn zijn in de all-in-formule inbegrepen. En in de namiddag kunnen jullie genieten van een ijsje.

Je hoeft je hoofd niet te breken over boodschappen of maaltijden, je kan hier zelf volledig laid back als ouder mee de voetjes onder tafel steken.

EENOUDERVAKANTIES...? WAAROM?

Eenoudervakanties zijn er voor wie door omstandigheden zonder partner met zijn of haar kinderen op vakantie gaat. Dat zijn niet enkel singles. Ook mensen waarvan de partner verhinderd is door bv werk of medische omstandigheden. Of nieuw samengestelde gezinnen die niet samen op vakantie gaan.

Het idee is dat iedereen, kinderen én volwassenen, zich kan ontspannen op vakantie. Als je als ouder alleen met je kinderen op pad gaat, rust de verantwoordelijkheid enkel op jouw schouders. Niet zo bij Tomeeto. Bij ons ben je niet de klok rond in je eentje “in charge”. Als je bv. even ziek bent, is er iemand om het over te nemen.

Wij vinden ook dat kinderen recht hebben op een ontspannen mama of papa op vakantie. Je kinderen voelen dat jij écht ontspannen bent, en het doet hen nog zo deugd.

En je kinderen hebben bovendien speelkameraden. Terwijl jij even een terrasje doet onder volwassenen.

ERNAARTOE: MET DE TREIN OF DE WAGEN

MET DE WAGEN:

De afstand Brussel-Bad Hofgastein bedraagt 960 km, bijna 10 uur rijtijd. Als je deze rit in twee of drie etappes opsplitst, is dit zeker ook een optie. Mogelijk kan je carpoolen met een ander eenoudergezin.

Alle informatie ivm vervoer België-Bad Hofgastein h/t is als suggestie bedoeld. Dit vervoer is niet inbegrepen in het reispakket en valt niet onder de verantwoordelijkheid van Tomeeto of Intersoc. 

MET DE TREIN:

Met de comfortabele Duitse hogesnelheidstrein ICE rijden jullie met slechts 1x overstappen (Frankfurt) tot in Bad Hofgastein. Het station ligt op 2,5 km van het hotel, dit laatste stukje kan je met de taxi overbruggen.

Wij raden alle ouders die per trein willen komen aan dezelfde verbinding te nemen (er is op 18/05 één verbinding met maar één maal overstappen op 25/05/2023: vertrek 10:25 in Brussel, aankomst 21:28 in Bad Hofgastein). Deze verbinding komt laat toe, maar verder is het een heel ontspannen manier van reizen. Zeker als jullie met enkele eenoudergezinnen samen dezelfde verbinding nemen. Dat is niet alleen heel gezellig, maar zo kan je elkaar ook een handje toesteken.

Om je te helpen zo compact mogelijk te pakken kan je in het hotel beschikken over verzorgingskussen, kinderbedje, een babybad, kinderstoel en pampercontainers. Buggy of draagzak kan je in het hotel voor een prikje huren.

CARPOOLLIJST:

Zodra de eerste vier gezinnen ingeschreven zijn, sturen we de carpoollijst uit zodat jullie ruim op tijd kunnen plannen om samen te reizen, met de trein of met de wagen.

MOET IK SPORTIEF ZIJN?

Je hoeft niet sportief te zijn. Als je sportief bent, kan je je kindje een halve dag in de oekkie-club laten en met de andere volwassenen een halve dag stevig gaan wandelen in de omliggende Alpen. Maar je kan net zo goed mee gaan op een van de excursies op het keuzemenu of volop van de zwembaden en de wellness in Bad Hofgastein profiteren.

DIT WEER MAG JE VERWACHTEN

Bad Hofgastein ligt in de regio Salzburg, in de Alpen. In mei begint de lente over het algemeen stevig door te breken. Bovendien is het in mei gemiddeld droger dan in de zomermaanden. Al kunnen de omliggende bergen altijd een onverwacht effect hebben op het weer.

Temperaturen kunnen variëren, maar je kunt over het algemeen verwachten dat het overdag gematigd tot warm is, met temperaturen ergens tussen 15 en 25 graden. De ideale temperatuur voor de kleintjes.

NOG VRAGEN?

WIJ STAAN JE GRAAG TE WOORD

BEL 0474 09 61 79 OF MAIL VAKANTIE[AT]TOMEETO.BE

Voor eenoudergezinnen: mama OF papa met kindjes van 3 maanden tem 6 jaar:
18/05 - 25/05/2024

Klik hier om te bekijken welke animatie en zorg we voor de allerkleinsten voorzien.

Prijs: volwassene: € 854 | Korting CM-leden: -€ 75 | Kinderen: gratis
Je boeking is definitief na ontvangst van het voorschot (30 % van reissom)

Bekijk ook onze andere éénoudervakanties