Blog Augustus: Iedereen zonnebloem

Wij mensen hebben een groot brein. We kunnen er veel nuttigs mee. Van vergelijkingen oplossen, over excuuskes verzinnen tot snorretjes tekenen op gezichten in tijdschriften.

Toch sta ik soms versteld over wat hersenloze organismes kunnen bedenken. Neem nu de zonnebloemen. Ze draaien hun hoofd mee met de zon. En ’s nachts, draaien ze datzelfde hoofdje ook netjes terug. Anders draaien ze zot, goed gezien. En wat meer is: ook als het regent draaien ze mee met de zon. “Dat licht pakken ze me niet meer af,” denkt zo’n lenige zonnebloem dan.

Dit wendbare zonnebloem-gedrag merk ik ook heel vaak bij Tomeeto deelnemers. We moeten er niet flauw over doen, de zomer van 2021 heeft wel enkele beproevingen. Overmatige regen in eigen land, allerlei corona-testen-en-certificaten-gedoe in buitenland.
Toch zie ik in de Whatsapp-groepen van Tomeeto de meest heerlijke vakantiekiekjes passeren: moedige springers in de Spaanse canyons, lachende gezichten in de sauna en jacuzzi, gezellige of uitbundige sfeer rond het kampvuur, eindeloos ravottende kinderen, …

Onze vakantiegangers nemen de hindernissen van de zomer van 2021 voor lief en genieten toch maximaal van alles waarvan te genieten valt op dat moment. Enthousiast en gelijkgezind zoals zonnebloemen allen met het hoofd naar de zon. Echt steeds weer mooi om zien.

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *