blogfoto feestdagen

Blog december: Eerste hulp bij feestdagen

Feestdagen. Kunnen gezellig zijn. Buiten guur koud. Binnen lekker warm en niks dan lachende gezichten. Harmonisch samenzijn met familie en vrienden. Tot daar het ideaalbeeld. Pas op, het bestaat, je gaat me er niet sarcastisch over horen doen. Het kan echt gezellig zijn en deugd doen. En toch, ideaalbeelden: tricky business. Want wat als je er niet aan voldoet? Ben je dan niet stiekem een beetje boos op jezelf? Zo van: waarom kunnen al die anderen dat wel, en ik niet?

Bedenk dan dat “al die anderen” er véél en véél minder zijn dan je wel zou denken. Eén van mijn slogans is “iedereen heeft recht op zijn afwijkingen”. De ene is single, de ander rookt, weegt wat teveel, of te weinig, heeft geen baan, of draagt sokken in sandalen. En dat zijn dan nog maar de klassiekers, het pallet aan mogelijke afwijkingen – of combi’s ervan – is eindeloos. Eigenlijk is het vooral kleurrijk dat iedereen op zijn manier(en) afwijkt.

En wat ook mooi is: een “afwijking” delen met iemand schept een band. Niks zo gezellig en plezant als samen lekker niet beantwoorden aan het ideaalbeeld.

In 2024 zullen bij Tomeeto weer veel nieuwe vriendschappen gesmeed worden. Tussen mensen met allerlei boeiende afwijkingen. Wie weet jij ook?

En last but not least: kom je tijdens de feestdagen een single tegen, doe niet de tenenkrullende wens voor een goed lief in 2024, maar schenk een Tomeeto cadeaubon voor een singles vakantie.
Al was het maar als Eerste Hulp bij Feestdagen 🙂

Samen met 5700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *