Blog februari: Sta op, neem je bed en loop

Als kind was ik eerder van het naïeve, goedgelovige type. Naïviteit staat onderaan de lijst van de must haves. En toch heeft het iets puurs en vertederends. Bij kinderen toch. Als volwassene is het vaak een bron van grote gêne, nietwaar Peter Van de  Veire?

Op school geloofde ik dan ook letterlijk alle Bijbelse vertelsels die me werden voorgeschoteld. Ik zag Jezus splashsplashsplash weglopen over het water, Mozes een meterdiepe zee, tsjakka, in twee splitsen. En geloofde ook dat Jezus het water van gierige feestgasten omtoverde in een exquise Bordeaux.

Diezelfde Jezus zei tegen een lamme “sta op, neem je bed en loop.” Toch lichtjes brutaal! Je moet het maar durven! In de huidige tijdsgeest zou die lamme stante pede bij Unia aankloppen. Maar in die tijd voelde de lamme zich niet beledigd, integendeel, hij dacht “waarom ook niet?”, nam effectief zijn bed en ging ermee vandoor.

De hele corona-crisis heeft ons mogelijk een beetje lam gemaakt. We zijn beperkingen gewoon geraakt. Beetje vergeten hoe groot en uitdagend de wereld wel is. Maar, yes: de piek is voorbij!!

Tijd dus om nieuwe plannen te maken. Het voorjaarszonnetje zal er snel zijn. Bij Tomeeto is onze wintersportvakantie volzet, maar op onze voorjaarsweekends zijn nog enkele laatste plaatsen in te pikken. Tijd om ons weer rot te amuseren, nieuwe mensen te ontmoeten, dansend pinten te drinken en knuffels uit te wisselen. En dat alles buiten ons kot!

Verder lezen…

Samen met 4700 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *