Nieuwsbrief mei: Nooit gedacht

1605_nooit_gedacht350Soms hoor ik aan de telefoon “ik heb zoiets nog nooit gedaan”. Uit die zoiets leid ik dan af dat de beller zich ietwat bizarre toestanden voorstelt bij onze singles weekends of vakanties.

Op Tomeeto weekend is vrijdagavond dan ook het moment van de opluchting. Iedereen checkt toch even: (1) de anderen zien er ok uit (check!) en (2) het is hier gezellig.

Eens de horde van de opluchting genomen komt de sfeer er snel in. Diezelfde mensen die twijfelden om zich in te schrijven, zie ik geanimeerd in gesprek, lachen, plagen, met volle overgave meedoen aan de activiteiten of wedden om een gin tonic dat de zon zal schijnen. Aan niets is te merken dat deze mensen de dag ervoor nog complete vreemden waren voor elkaar.

De enquêtes van de deelnemers achteraf bevestigen dit. De groepssfeer krijgt een gemiddelde score van 5,5/6. En de vraag “heb je je geamuseerd?” zelfs 5.6/6. Deze quote van een deelneemster zegt het helemaal:

“Een hele zondagnamiddag tomaten zoeken en met 5 staan juichen als kleine kinderen dat je er weer eentje gevonden had. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou doen. Het was weer even kind zijn.” 

Vooral die “nooit gedacht” doet me glimlachen. Goed dat we het voordeel van de twijfel kregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *