Blog september: Trots tap tap tap

Nu de zomer op zijn einde loopt, en onze allerlaatste groep van het seizoen as we speak de Spaanse Pyreneeën onveilig maakt, gun ik mezelf een nostalgisch terugblikmomentje.

Daarbij blik ik niet enkel terug naar het begin van de zomer, maar naar 2014 toen ik Tomeeto met een bang hartje oprichtte. Ik krijg wel eens de vraag of Tomeeto een uit de hand gelopen hobby is, maar eigenlijk is het eerder een uit de hand gelopen therapie. Toen in 2013 mijn voormalige echtgenoot plots ribbedebie was, had ik een projectje nodig om me af te leiden.

Het projectje groeide uit tot een echte passie. Helaas behoedt me dat niet voor een stommiteit af en toe. Soms heb ik een begeleider niet goed gebrieft, laat ik een slordigheid op mijn website staan, schrijf een joekel van een dt-fout enz. Maar als ik zo zie hoeveel plezier, hoeveel zorg voor elkaar, hoeveel fijne gesprekken, hoeveel vriendschappen voortkomen uit de vakanties van Tomeeto, ben ik eigenlijk wel (geef ik toe) trots op mezelf.

Trots kan soms wat ego-achtig zijn maar het mooie aan trots is dat je perfect trots kan zijn op een ander. Op je kind, je collega, je voetbalploeg of je buurman. Zo ben ik ook echt trots op mijn begeleiders. Zoals zij hun schouders onder Tomeeto zetten en zich helemaal geven. En zeker ook op onze deelnemers. Je hebt het toch maar gedaan, als single of als éénoudergezin ingetekend voor een groepsreis met onbekenden. En hiervoor misschien veel twijfel overwonnen. En vervolgens je gegeven om er samen met de anderen een super fijne week van te maken. Ook ben ik trots op mijn nieuwe medewerkster Catherine. Ook al is ze nog maar een maand bezig, ze is duidelijk uit het juiste hout gesneden.

Het ligt in de aard van de meeste mensen om hun stinkendste best te doen. En soms vloeken we vooral op wat ons niet lukt en vergeten daarbij al eens trots te zijn op onszelf. Dus als je dit leest, en je was al even vergeten op te merken hoe je er elke dag voor gaat, zeg jezelf “goed bezig, je doet het toch maar!” met daarbij een welgemeende tap tap tap op je schouder. Schenk je daarbij gerust eentje in en breng een toast uit op jezelf.

Of we doen het ineens samen, komende zaterdag 23/09 op de info-avond & café in Leuven. Altijd een gezellige mix van bekende en nieuwe gezichten. En wij van de organisatie blikken daarbij alweer vooruit. Want echt, er is altijd veel nieuws en leuks aan de horizon, ook in de herfst en de winter. Zeker bij Tomeeto, aja! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *