Blog juni: gunnen is gezond

Iedereen weet hoe gezond beweging, stoppen met roken en lachen wel zijn. Of een Airfryer. Maar stond je er ooit al bij stil hoe gezond gunnen is?

Met de “wat” gunnen, en de “aan wie” kan je allerlei leuke combinaties maken. Enkele voorbeelden. Jezelf twee minuten pauze gunnen. Of een koffie. Of een ritsende chauffeur plaats voor je gunnen. Of jezelf beide bikini’s in geval van keuze-stress. Of bob zijn, zodat je je maat een duveltje teveel kan gunnen. Je kan jezelf ook gunnen niet perfect te zijn, of lichtjes gemeen, zoals als je iemand jeuk toewenst, op dat puntje van zijn/haar schouderblad waar hij/zij net niet bij kan. Hahaha!

Gun je iets aan een ander, of aan jezelf, het doet allemaal even veel deugd. Een beetje zoals geven. Je weet wel, giving is it’s own reward. Hierbij even aanstippen dat gunnen doorgaans goedkoper is dan geven. In geval het economisch moet blijven 🙂

Je hebt ook gunnen voor gevorderden: je jongere collega wordt je baas, maar je gunt het hem toch. Dat maakt de gemiste promotie al gemakkelijker te verteren.

Waarom zeg ik dat nu allemaal? Ik kreeg onlangs in een mail de vraag of het doelpubliek van Tomeeto niet te chagrijnig is tov het andere geslacht. “Absoluut niet,” zo verzekerde ik de vraagsteller, “wie zichzelf zo’n vakantie gunt, rekent zichzelf tot de groep van de levensgenieters. Ergens plezier te beleven? Count me in!

Samen met 2500 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *