Blog Tomeeto lockdown singles

Blog Februari: Eens Goed Zuchten

Onlangs hoorde ik een boeiende podcast over zuchten. Een zucht, zo werd uitgelegd, heeft een emotionele resetfunctie. Zuchten helpt om de overgang te maken van emotie A naar emotie B. En: een zucht is niet alleen een uitdrukking van opluchting, maar helpt ook om die opluchting te creëren.

Dus mijn antwoord op deze kille februarimaand: regelmatig eens goed diep zuchten. Versoepelen de corona-maatregelen nog steeds niet? Diep zuchten. Start je auto niet in de vrieskou? Diep zuchten. Dampt je bril aan met dat ellendige mondmasker? Diep zuchten. Blijkt je date een regelrechte foemp? Diep zuchten. Je ziet, met de gave van eens goed te kunnen zuchten, kan een mens de wereld aan.

Hoewel, die wereld blijkt ondanks alle corona-misère ook zijn schone kanten te hebben. In ons Tomeeto Online Popup Café postte iemand de vraag wat voor positiefs het voorbije jaar gebracht heeft. Ongelooflijk hoeveel mooie antwoorden hierop kwamen. Paradoxaal genoeg las ik regelmatig dat er toch nieuwe vriendschappen ontstaan. En de bestaande vriendschappen minder oppervlakkig worden.

Het is ongelooflijk fijn om te ervaren hoeveel mensen hun beste beentje voorzetten om ondanks alles (meestal) goed gezind te blijven. Het is als een boot waarin we allemaal samen roeien met de riemen die er zijn, vastbesloten om ons te blijven amuseren. En lukt dat even niet, dan is er nog altijd de optie op eens goed te zuchten. 🙂

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *