Blog Maart: Fernweh

Toen ik nog jonger was woonde ik enkele jaren in Duitsland. Geheel vrijwillig! Alleen al voor de taal van Goethe zou je er willen wonen. Bitte? hoor ik je verbaasd vragen. Je denkt allicht aan de harde taal in oorlogsfilms “aussteigen !” of de “Verdammt, ich lieb’ dich” schlagers, maar in het Duits bestaan héél wat echt coole woorden.

Fingerspitzengefühl bijvoorbeeld. Hoe mooi is dat woord? Of wanderlust, einzelgänger, pappenheimer, … Mocht je nu nog geen aha-erlebnis hebben, probeer ik het met het ietwat donkerdere maar poëtische poldergeist of weltschmerz? En anders is er altijd nog schweinepuppefleish.

Maar een van de mooiste Duitse woorden is toch wel fernweh. Het gemis van verre horizonten, een diep verlangen om te reizen. Heb jij dat ook zo erg? Ik vul het rijtje even aan: café-weh, party-weh, tipsy-weh, groepsambiance-weh, …

Dé remedie tegen Fernweh is reisplannen maken. Wij bij Tomeeto doen dit al vol enthousiasme. De Alpen, de Atlantische Oceaan, de Zeeuwse wateren, de Ardense bossen, … Zowel voor onze singles vakanties als onze éénoudervakanties, wij zijn al aan het po-pe-len. We willen deze voorpret alvast graag met jou delen, én jou tegelijk volledig zorgeloos laten boeken, want op al onze weekends en vakanties van 2021 geldt onze corona-cash-back-garantie: geen vouchers, geen gedoe, gewoon volledige terugstorting als we een vakantie moeten annuleren.

In afwachting van de verre horizonten, gaan we nog even door met ons online plezier. Deze zaterdag 6 maart kan je meedoen aan ons live chathuis. En zondag 7 maart is er een specialleke: ouder-kind-yoga. Ook in het Tomeeto Online Popup Café is er altijd veel leven in de brouwerij.

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *