Blog April: Wat is reizen nu eigenlijk?

Hier Yannick, de student Toerisme -en Recreatiemanagement aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Ik loop (letterlijk) de komende maanden stage bij Tomeeto en hoop zoveel mogelijk bij te leren op alle vlakken. Zo ook op het vlak van nieuwsbrieven schrijven… De mensen die mij kennen zullen zeggen waar begint Yannick nu aan. Dit aangezien ik een ‘babbelkous’ ben en niet zo zeer een frequente schrijver. Toch neem ik jullie graag mee in een verhaal waar ik al even over aan het nadenken ben. Ik neem jullie mee in een verhaal genaamd ‘reizen’, wat had je anders verwacht van een student Toerisme…

Als je de definitie van reizen gaat opzoeken in een woordenboek kom je uit bij: het trekken van een plaats naar een andere. Een vrij abstracte definitie als je het mij vraagt. Als we de dikke Van Dale mogen geloven is een wandeling naar de bakker dus een reis? Waarom klagen we dan allemaal dat we niet op reis mogen, hoor je premier De Croo al zeggen.

In de lessen Receptief Toerisme en Recreatie zochten we ook naar een juiste definitie van het woord reizen. Bij de één ging het over het verlaten van de woonomgeving of je eigen dorp, bij de andere diende je meteen het buitenland op te zoeken. Opnieuw definities waar je de grappigste anekdotes aan kunt koppelen. Ik zou bijvoorbeeld op reis gaan als ik mijn grootouders in Antwerpen zou bezoeken. En de mensen die liever boodschappen doen in Nederland, zouden dan als reiziger aanschouwt worden.

Tijdens mijn zoektocht naar een definitie voor reizen, ben ik ook eens bij men eigen verbeelding gaan kijken. Voor mij is reizen vooral een belevenis. Of je nu in het binnenland blijft of een Zuidpoolexpeditie onderneemt. Op reis ervaar je enorm veel, zowel goede als slechte dingen en dingen waaruit je kan leren. Als je dus met de trein naar het werk gaat, reis je ook op een of andere manier. Want geef toe je maakt een heleboel mee op de trein.

Nu dat reizen zeer beperkt blijft door een niet zo geliefd virus, kunnen we misschien eens nadenken over wat reizen voor elk van ons betekent. Zodat we hopelijk deze zomer een goede lap op kunnen geven. Zullen we dat aan elkaar beloven?

Met reizende groeten,
Yannick Tanghe
Stagiair Tomeeto

Verder lezen…

Samen met 4400 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *