Blog mei: Los-en-toelaten

Een indianenwijsheid luidt: als je merkt dat het paard waarop je rijdt dood is, stap dan af. Je zou denken “duuuh, logisch“, en toch bezondigen we ons al te vaak aan het aansporen van het dode dier. Tegen beter weten in. En daarna nog oprecht teleurgesteld als het paard doodleuk blijft liggen.

Soms zijn dingen (of ook: contacten) slecht voor ons. Maar ook verdraaid verlokkelijk. Uiteindelijk leren we gaande weg bij: gewapend met mentale riek en prikkeldraad houden we dat soort fata morgana’s veraf. “Mij zullen ze niet meer hebben!”

Tot er ook dingen op ons pad komen, net zo verlokkelijk, die simpelweg goed zijn voor ons. We draaien en zoeken en keren het binnenste buiten, maar nee: er zit geen adder onder het gras.

Dan is er een andere aanpak nodig: toelaten. Toelaten is zowat het omgekeerde van loslaten. In plaats van “waar is hier de angel?”, hebben we een bocht van 180 graden nodig: jawel, het goede kan ook voor mij bedoeld zijn. Alarmsystemen moeten gedeactiveerd, poorten open. Gezond wantrouwen moet omgebouwd tot gezond vertrouwen. Niet simpel zo’n mindswitch.

Waarom zeg ik dit nu? Om je ervan te overtuigen samen met het loslaten, ook het toelaten te oefenen. Toelaten te denken: ook naar mij, << Test First Name >> kan zoveel goeds onderweg zijn. Zonder angels of adders, gewoon no drama lama. Waarom ook niet? Be prepared. Om van het leven te genieten. Op de momenten dat het zo ongelooflijk mooi kan zijn.

Misschien denk je dat ik de liefde bedoel, ja die ook, maar er is zoveel meer. Van klein tot groot. Van zon, zeeën, bergen, cocktails, klinkende glazen, straffe verhalen, en een hartelijke sfeer. De wereld is er vol van. Het kan allemaal naar jou onderweg zijn. Treed het alvast tegemoet, gun jezelf van een heerlijke koffie tot een zonnige vakantie, bij Tomeeto natuurlijk, jawel!

Verder lezen…

Samen met 4900 anderen onze blog in je inbox ontvangen? Laat je e-mail-adres achter links onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *